Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire kell nélkülöznetek?

Mennyire kell nélkülöznetek?

Figyelt kérdés
Valljuk be,hogy eléggé elszálltak az árak. Van egy kislányunk. Van hogy bevásárláskor nélkülöznetek kell? Jól megtudtok élni, vagy számolgatni kell mire mennyi jut?
tegnap 12:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
Nem nélkülözünk. Egyedülálló anyuka vagyok 3 tini gyermekkel. Jó fizetéssel, ház, autó, lakáshitel van. Viszont ez a gazdasági helyzet pozitívan változtatott meg. Sokkal tudatosabb vagyok. Nem két kézzel szórom a pénzt. Nem veszek felesleges dolgokat. Imádunk utazni, évente kétszer nyaralunk külföldön. Cigiről leszoktam az is megy most a félretett pénzbe. Ezt az összeget is nyaralásba fordítjuk bele. Évi plusz 900 ezer forint
tegnap 13:47
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire odafigyelek és nem veszek meg akármit akármikor, de nincsenek is kiugró igényeim. Azt mondanám, hogy teljesen középen vagyok - a szerény fizetésem ellenére. Igazából mivel csak "jelentéktelen" hitelem és olcsó rezsim van, így nagyjából 75-ezerig sajátos egészséges étrendemhez nem nagyon kell aggódnom. Illetve kétszer vagy háromszor rendelek egy hónapban.
tegnap 13:49
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

12+

Ja: évente többször utazok én is, de én belföldön. Ez egyenlő azzal, mint másnak 10 napos tengerparti nyaralás.

tegnap 13:49
 14/33 A kérdező kommentje:
Magyarországon? Külföldre járunk nyaralni mert belföldön minden drága, ez érdekes.
tegnap 14:02
 15/33 anonim válasza:
75%
Semennyire, kifejezetten magas életszínvonalon élünk.
tegnap 14:05
 16/33 A kérdező kommentje:
Itt érdekes mindenki full gazdag, hol vannak a szegények, akiknek kenyérre se fut hónap végén?
tegnap 14:06
 17/33 anonim ***** válasza:
85%

Számlákat kitudom fizetni, kaját megtudom venni, bár a kajánál nagyon oda kell figyelnem hogy mit hol veszek meg. Cipőt és ruhákat megtudom venni, de ezekre csak ritkán szoktam költeni.

A nyaralás az már egy húzós kérdés...

Hülyeségre nem költöm a pénzt, nem iszok, nem dohányzom.

Hitelem az szerencsére nincsen. Ha tovább nőnek az árak, akkor már bizonyára bajban lennék. Kocsim nincsen, nincs rá szükségem.

tegnap 14:07
 18/33 anonim válasza:
59%

"Itt érdekes mindenki full gazdag, hol vannak a szegények, akiknek kenyérre se fut hónap végén?"

Dolgoznak.

tegnap 14:12
 19/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem senki sem kifejezetten gazdag a válaszolók közül. Inkább ez lenne a “középosztály”.
tegnap 14:14
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Bevásárláskor szerencsére nem kell néznünk az árakat. Amiben "nélkülöznünk" kell az az ingatlanunk mérete / elhelyezkedése ahhoz képest, amit a hozzánk hasonlóan keresők engedhettek meg maguknak akár csak 5 évvel azelőtt, hogy mi vettünk házat.

#16: a spórolás, a "számolgatás" egy szegénységgel való megküzdési stratégia. Aki nem szegény, annak nem csak a hó végére nem fogy el a pénze, hanem az nem számolgat a boltban sem.

tegnap 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!