Jogos lenne a fizetésemelés iránti igényem?
8 hónapja dolgozom egy cégnél.
Az első hónap után feljebbléptem a nyelvtudásomnak köszönhetően.
De ugyanazt a fizut kapom. Azt mondták, hogy próbaidő után megkapom azt, amit a velem egy munkakörben dolgozók.
Levéglegesítettek. Nem kaptam még meg a következő fizetésemet. Februárban fogom. De gondolom le lenne papaírozva, ha emelkedik.
Nem sok pénzről van szó, de bosszant, mert folyékonyan beszélek, sokszor kell segítenem tolmácsolni azoknak, akik többet keresnek!
Jogos lenne kérnem a pénzt, nem?
A korrektség, a fairség a legutolsó dolog, ami egy munkahelyen számít.
Kérni meg lehet bármit, nem biztos, hogy kapsz.
Erre a kérdésre nem lehet válaszolni.
Ha volt egy megállapodás akkor jogosan.
Egyéb esetben nem. Mégis mire? A 8 hónapra, meg az 1 hónap alatt felszedett nyelvtudásra?
Előbbi még szinte semmit nem jelent, utóbbi pedig vagy nem létezik, vagy előtte is megvolt, szóval azt belekalkulálták az eredeti ajánlatba
Menj el másodállásba dolgozni és keresd meg annak az 5-szörösét, amit most hiányolsz.
Dönts: kell a pénz és megdolgozol érte vagy fontosabb a munka utáni heverészés.
Ezért kell mindent írásba foglalni, mert ugyan a szóbeli megállapodás is jogerős, bizonyítani szinte lehetetlen.
Én személy szerint beszélnék a főnökeimmel erről a dologról, még az emelések előtt.
"Az első hónap után feljebbléptem a nyelvtudásomnak köszönhetően.
De ugyanazt a fizut kapom."
Mit értesz az alatt, hogy "feljebbléptél"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!