Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön lakom ugyan, de...

Külföldön lakom ugyan, de szerintem Magyarországon lakók is tudnak releváns tanácsot adni. Szerintetek tényleg átvennének közvetlen alkalmazásra?

Figyelt kérdés

Tehát Németországban dolgozom egy gyárban munkaközvetítőn keresztül. Még novemberben írtam a cégnek, átvennének-e közvetlen alkalmazásra. Olyan sokáig nem válaszoltak, hogy már szinte el is felejtettem. Most januárban jött válasz, hogy nagyon is átvennének, küldjek önéletrajzot.

De amúgy én rohadtul nem tudok németül, épp csak annyira beszélem a nyelvet, ami egy ilyen munkához elég: tehát az alap utasítást értem, ha betanítanak valahova és közben mutatják, értem. Ha valami gond van valamivel, tudom szar nyelvtannal kérdezni, szólni.

Az érdeklődő emailt is novemberben angolul írtam, az jól megy. A válasz rá angolul jött. De amúgy hivatalos álláspont szerint "magas szintű írott és beszélt német" kell a munkához, bár láthatóan az nincs meg, vannak munkaközvetítős kollégáim főleg Romániából, annyira se beszélnek németül mint én.

Ha telefonhívás vagy tárgyalás lesz, angolul lehet csak nekem. Szerintetek így is átvennének tényleg? Nagyon jó lenne, ha átvennének, több okból is.

jan. 9. 18:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Probald meg, nagy esellyel atvennenek!
jan. 9. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Átvennének szerintem is, ugyanis már valószínűleg ismerik az eddigi munkádat, meg vannak vele elégedve és ezért a nyelvtudást sem néznék ennyire szigorúan.

Az inkább azoknak szól, akiket újonnan, vadidegenként kívánnak felvenni és nem tudják, mire számítsanak.

jan. 10. 11:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy gyárban senki sem fog tőled c1-es nyelvtudást kérni. Ha eleve írtak, hogy átvesznek, akkor pontosan tudják ki vagy, hogy dolgozol, tovabbá hogy beszélsz. Nyugodj meg mindent tudnak rólad. Ha meg régebb óta ott vagy, behívnak majd az irodába aláirni a szerződést, kb ennyi lesz. Tudom, mert nálam se volt másképp, bár én akkor B1-n beszéltem németül. Őket az érdekli érted-e a munkád és eltudod-e végezni rendesen. Meg amekkora emberhiány van, öszintén szólva felveszik már azt is lassan, aki sánta, púpos, félvak, csak termeljen. Betanított munka, nem kell hozzá diploma. Amúgy melyik gyár ez és hol van?
jan. 11. 09:45
 4/5 A kérdező kommentje:
3.: Ritter a neve, Schwabmünchenben van.
jan. 11. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:
ätvettek vegül?
febr. 7. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!