Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A nettó 300.000 Ft fizetés...

A nettó 300.000 Ft fizetés releváns kezdő bérszámfejtőként, 0 egyéb béren kívüli juttatással?

Figyelt kérdés

300.000 Ft nettó fizetést ajánlottak fel, mint fizetés, bruttó 370.000 forintért. Állításuk szerint minden hasonló pozícióban lévő kolléga ezzel a fizetéssel indul, amivel megmondom őszintén nem lenne gond részemről, viszont az én esetemben járna a 25 év alattiak SZJA kedvezménye. Ezt bele kalkulálták a bérbe, amit kissé diszkriminatívnak érzek. Elmondásuk szerint a bérem ugyanennyi lenne nettóban, ha nem járna a kedvezmény, csak a bruttó összeg lenne magasabb.

Számomra nagyon fontos lenne ebben a pozícióban az elhelyezkedés, jelenleg is dolgozom, ahol fel kellene mondanom, de 120.000 Ft lenne a kettő között a differencia. A jelenlegi munkahelyemet mindenképpen szeretném ott hagyni (call center), de dilemmában vagyok a nagymértékű díjkülönbözet miatt.Ráadásul ezzel abszolút nem értek egyet, hogy a kedvezmény bele van kalkulálva a bérbe.

Volt már valakinél hasonló? Elfogadtad az ajánlatot?

okt. 17. 23:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Reális bizony.
okt. 17. 23:36
 2/18 anonim ***** válasza:
54%
Releváns?
okt. 17. 23:40
 3/18 anonim ***** válasza:
69%
A releváns nem azt jelenti, amit te hiszel
okt. 18. 01:47
 4/18 anonim ***** válasza:
37%

A nettó 300 ezer reális kezdő bérszámfejtőként még akkor is, ha belekalkulálták az adókedvezményed.

Ha szerződésben nettó bérben állapodtok meg és neked már nem járna a kedvezmény, akkor bizony a munkáltatónak kell állandóan felbruttósítania a nettó béred a megfelelő szintre.

Ritka hülye az a munkáltató, aki nettó bérben szerződik le.

Én gyanítom, hogy bruttó lesz a szerződésben, nem pedig nettó! Figyelj, nehogy bepalizzanak! Ha nem jelzik külön, hogy melyik, akkor az mindig bruttót jelent!

"viszont az én esetemben járna a 25 év alattiak SZJA kedvezménye. "

Csak jelzem, hogy semmiféle kedvezményt nem vagy köteles igénybe venni, az csak egy lehetőség. Nem is értem, hogy miért számol ilyesmivel egy munkáltató (vagyis értem, csak a jogalapot nem látom hozzá).

Nekem a bruttó 370 ezer sem jön ki jól...

Ahhoz, hogy a kedvezmény lejárta után is 300 ezer legyen a nettó béred, a bruttódnak 451.128 forintnak kell lennie.

Átlátod az aggályaimat?

okt. 18. 05:18
 5/18 anonim ***** válasza:
34%

Számomra irreleváns a kereseted.

Ha reálist akartál volna kérdezni, akkor pedig a válasz igen: reális, mert valóban ennyit ajánlottak fel.

okt. 18. 05:51
 6/18 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod, hogy a releváns szó mit jelent, akkor ne is várj 300-nál több fizetést, de még ezt is sokallom.
okt. 18. 15:40
 7/18 A kérdező kommentje:
Este fél 12-kor írtam a kérdést, tisztában vagyok kedves 6 a releváns szó jelentésével, reális szeretett volna lenni, csak fáradt voltam, releváns szakmai tapasztalat nélkülre gondoltam, csak közben ötször átírtam a kérdést, amiben benne maradt a szó.De köszönöm a kedves szavakat tőled, meg az előtted hozzászólóktól, akiknek ez böki a szemét.
okt. 18. 16:28
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem hogy reális hanem egy nagyon jó kezdés, És igen fogadd el jobb ajánlatott nem hiszem hogy kapsz bárhol
okt. 18. 19:42
 9/18 anonim ***** válasza:
De ez 40 óra?
okt. 19. 15:10
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Mert ha ez 40 óra akkor lehet eredményesebb egy aluljáróba kiülni egy pohárkával. elnézést, nem megszólni akarok senkit. Én is kaptam hasonló ajánlatokat, és nem kell annyira gondosan utánaszámolni hogy egyértelmű legyen, még én jövök ki minuszba, hiába próbálok spórolni. Akár pályakezdő, akár nem. Ez vicc.
okt. 19. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!