Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A nettó 300.000 Ft fizetés...

A nettó 300.000 Ft fizetés releváns kezdő bérszámfejtőként, 0 egyéb béren kívüli juttatással?

Figyelt kérdés

300.000 Ft nettó fizetést ajánlottak fel, mint fizetés, bruttó 370.000 forintért. Állításuk szerint minden hasonló pozícióban lévő kolléga ezzel a fizetéssel indul, amivel megmondom őszintén nem lenne gond részemről, viszont az én esetemben járna a 25 év alattiak SZJA kedvezménye. Ezt bele kalkulálták a bérbe, amit kissé diszkriminatívnak érzek. Elmondásuk szerint a bérem ugyanennyi lenne nettóban, ha nem járna a kedvezmény, csak a bruttó összeg lenne magasabb.

Számomra nagyon fontos lenne ebben a pozícióban az elhelyezkedés, jelenleg is dolgozom, ahol fel kellene mondanom, de 120.000 Ft lenne a kettő között a differencia. A jelenlegi munkahelyemet mindenképpen szeretném ott hagyni (call center), de dilemmában vagyok a nagymértékű díjkülönbözet miatt.Ráadásul ezzel abszolút nem értek egyet, hogy a kedvezmény bele van kalkulálva a bérbe.

Volt már valakinél hasonló? Elfogadtad az ajánlatot?

okt. 17. 23:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Azért itt sokan nagy lábon élhetnek, vagy nehéz körülmények között (30 évre eladósodva), ha nettó 300 ezerből nem élnek meg egyedül.

Mi jelenleg 380 ezerből élünk hárman. Ráadásul falun, ahol drágább az élet.

Nem "kezdő" vagyok, hanem 38 éve dolgozom. Ez csak az én fizetésem. A másik fél jelenleg állástalan, tehát több bevétel nincs.

Valamit nagyon sz@rul csinálhattok, ha egyedül nem jöttök ki havi 300 ezerből úgy, hogy nincs hiteletek, vagy nem béreltek ingatlant.

okt. 20. 05:41
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Tehát 11es szerinted az normális hogy 300 ezer egy átlagfizetés.
okt. 20. 06:25
 13/18 anonim ***** válasza:
#12: mér ne lenne normális
okt. 20. 07:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem azert fogadd el, hogy legyen tapasztalat, ugy tudom ebben a szakm-ban nehez elhekyezkedni. Ettol eltekintve vicc ez a ber, nagyon keves.
okt. 20. 16:48
 15/18 A kérdező kommentje:
40 órás munka lenne igen. Én Budapesten élek. Jelenleg a körülmények sem az igaziak, mert igaz a párommal élek, de nem biztos, hogy sokáig, mert nem jó a helyzet közöttünk (itt is hitelt fizetünk közösen). Nézegetem az albérleteket, amik 150-200 ezer forintnál kezdődnek plusz rezsi, ezért valószínűleg be kell költözzek majd valaki mellé (ennyi fizetésből pláne nem lehet kigazdálkodni, amennyit ez a vég ajánl). Meg lehetne belőle élni egyébként, de akkor semmi nem maradna belőle, de a tapasztalat meg jó lenne igen, tehát ezért nehéz a kérdés számomra. Én például nagyon kevésnek tartom, főleg a jelenlegi fizetésemhez képest. Nagyon kellene a tapasztalat, volt ahol többet ajánlottak ugyanebbe a pozícióba, viszont ott a betanulással lettek volna gondok.
okt. 20. 17:44
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

Látjátok... hitel, éhbérre sem elég 40 órás munka. Itt tartunk. Manapság már csak hitel autóra, házra és gyerekre. Babavárót nem vettétek fel?

Szomorú hogy a fentebbi válaszadó mindezt természetesnek gondolja. Nem is, inkább félelmetes. Sajnálom.

okt. 20. 18:12
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

Na bontsuk ki ezt a sztorit. 300 ezer forint. Mire elég, mire nem, mitől lehet/lehetne több, miért ennyi?

Rögzítsünk le néhány dolgot: a legtöbb munkáltató, aki mögött egy nagyobb éves haszon áll, tudna nagyobb fizetést adni. Igen, teljesen értelemszerűen tudna, nem az gátolja meg, hogy nem tudja kifizetni a 300 ezer dupláját. Te is ki tudnál fizetni a boltban 3 ezer forintot a kenyérért. Nem? Csak nyilvánvalóan nem akarsz és nem is azért, mert neked annyira hiányozna az az összeg, hanem egyszerűen fájna a lelked teljesen feleslegesen egy 800-1000 forintos tételért kiadni a 3szorosát. Na ezért nem fizet a munkáltató magas bért? Te 600ezret kérsz? Nem adom meg, jöhet a következő. Ő is 600, nem baj, következő. Na és előbb-utóbb (inkább előbb egyébként) rábólint a 300-ra és neki tök jó. Elvi kérdést csinálni belőle, mert értelemszerű, hogy az évi 8 számjegyű nyereségéből ki tudna fizetni neked még évi plusz 2-3 milliót, még annyira nem is venné észre, hogy 80 millió helyett csak 77 millió a nyereség. Na de a lelki oldala ennek. B*szki, hát lehetne 3 millióval több pénzem, ha találok olcsóbb munkaerőt. Na, feküdjünk csak rá erre, kell a lóvé.

Másik, hogy bár nem vagyok közgazdász és egzaktul nem tudom ezt megfogalmazni, de nem lehet teljesen alaptalanul és ugrásszerűen növelni a béreket. Ha valakinek nincs piacképes szaktudása, akkor az csak úgy nem fog magas bért kapni, mert akkor a magas bérűeknek ez nem fog tetszeni, ők is emelést kérnek, ez meghajtja az inflációt és végtére oda fogunk kilyukadni, hogy nominálisan duplája a fizetésed, de örülhetsz, ha 1-2%-os reálérték-növekedést el tudtál érni. Fogjuk már fel, ha nem vagyunk valami elképesztően mennyiségű és minőségű szaktudás birtokában, legyen ez bármi, akkor dolgozni kell, mégpedig sokat. Sőt, mindenkinek el kell kezdenie valahol, be kell magát dolgozni az adott céghez, adott piacra, bizonyítania kell.

Vállalj másodállást, dolgozz, dolgozz. Nem vezet sehova ez a jaj hát van valami kis szakmám és akkor várom 10.én a milliókat. Nem, keresd a lehetőségeket, tegyél azért, hogy jobb legyen neked, ne siránkozz, mert abból semmi se lesz soha.

okt. 20. 21:59
 18/18 anonim ***** válasza:
35%

"Tehát 11es szerinted az normális hogy 300 ezer egy átlagfizetés."

"Szomorú hogy a fentebbi válaszadó mindezt természetesnek gondolja."

Ugye feltűnt, hogy elbeszélünk egymás mellett?

Senki nem állította azt, hogy "normális", és azt sem, hogy "természetes".

Egyszerűen csak leírtam, hogy hárman megélünk havi 380 ezerből. Tehát valamit biztosan sokkal jobban csinálunk másokkal szemben, ha egyedül nem képes ebből valaki megélni.

Ettől függetlenül nem mondanák nemet, ha fizetésemelést ajánlanának fel.

okt. 21. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!