Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 4 éve vagyok a jelenlegi...

4 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen, és úgy érzem, hogy az infláció teljesen elvitte a fizetésemet, ez reális, vagy csak én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés
Az első évemben nem volt emelés, aztán 12%, 6%, és most egy 3%.
tegnapelőtt 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

A legtöbb munkahely olyan, hogy amikor belépsz az egy kisebb-nagyobb váltás az előző helyhez képest, utána reálértékben folyamatosan csökken.

Aki 3-5 évente mnunkahelyet vált az anyagiulag általában jobban jár.

Érdemes körbenézni, hogy tudnál-e máshol többet keresni.

Ha igen, akkor utána megmutathatod a jelenlegi főnöködnek, és akkor lehet ő is felemeli arra a szintre.

tegnapelőtt 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

2022 január 0% emelés vs 14,5% infláció 2022-ben: 14,5% reálbércsökkenés.

2023 január 12% emelés vs 17,6% infláció 2023-ban: 5,6% reálbércsökkenés

2024 január 6% emelés vs ~3,5% infláció 2024-ben: 2,5% reálbéremelkedés

2025 január 3% emelés vs ismeretlen infláció 2025-ben.

2022 elejétől 2024 végéig a vásárlóerőd alakulása:

1 x (1-0,145) x (1-0,056) x (1+0,025) =0,827 = (1-0,173). 17,3%-kal ér kevesebbet a jövedelmed, mint 2022 januárjában.

tegnapelőtt 10:13
 3/9 anonim válasza:
89%
Kérdező: hát vagyunk így ezzel egy páran.
tegnapelőtt 10:21
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Ott kell hagyni az ilyen helyet.
tegnapelőtt 10:26
 5/9 anonim ***** válasza:

2

Tehát, ha jól értem (márpedig igen), akkor azt állítod, hogy a bótba a kajáért 17,3 %-kal kell csak többet fizetned, mint 2021-ben?

Az meg csupán érzékcsalódás lenne, hogy minden legalább duplájába kerül, de van ami a háromszorosába?

tegnapelőtt 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

#5 Össz reálbércsökkenést számolta ki a kérdezőnek, azaz hogy a fizetéséhez képest mennyivel nőttek gyorsabban az árak. Ez egy viszonyított árnövekedés, magán az ártáblán való növekedés ettől még duplázódhatott.

Kérdező a legtöbb munkahelyen rosszabbul emelnek mint amennyit kaphatsz egy esetleges váltásnál.

Én programozok és az éves tapasztalatok közötti fizetéskülönbségek óriásiak. Mikor én kezdtem akkor egy ismerősöm akinek akkor 3 év tapasztalata volt ugyanannyit kapott mint én 0 km -rel, neki kb 30-40% -alm magasabb fizujának kellett volna lennie. Persze az IT egy extrém példa, de hosszútávon simán lehet akár 20% különbség is ha váltasz helyet.

tegnapelőtt 13:06
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

#5 nem értetted jól. (“Márpedig” sem)

A 17,3% azt fejezi ki, hogy ennyivel kisebb fogyasztói kosárra telik a kérdezőnek a jelenlegi megemelt fizetéséből, mint amekkora fogyasztói kosarat venni tudott a 2022 eleji eredeti fizetéséből.

tegnapelőtt 13:25
 8/9 anonim válasza:
83%

mi 2023ban és 2024ben egy fillért semmit se kaptunk emelésnek. semmit.

most 25ben kaptunk kemény 5%-ot. miközben a 23-as infláció (csak az ) 14,5% volt (KSH). és akkor még a 24-esről nem is beszéltünk.

tegnapelőtt 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is 3%-ot kaptam csak. Már jelentkeztem más helyre, h magasabb fizut alkudjak ki

.

tegnapelőtt 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!