Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A 21 nap szabadságotokat hogy...

A 21 nap szabadságotokat hogy osztanátok be ha decemberben kell 6 nap?

Figyelt kérdés

#munka #szabadság #kevésszabadság
jan. 2. 10:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%
#10 pedig ennyi jár egy fiatalnak. Modernkori rabszolgatartás, és többség még asszisztál is hozzá.
jan. 2. 18:15
 12/22 anonim ***** válasza:
22%

Eleve kb 21 munkanap van egy hónapban, szép is lenne havi 21 nap szabi :D

Nekem 20 nap szabim lesz még csak idén.

Én úgy osztom be, hogy év elején 5 nap szabi síelés céllal (plusz ugye a hétvégék, de tavaly pl hosszúhétvégét hosszabbítottam és elég volt 2 nap)

Nyáron szintén 5 nap egy nyaralásra (plusz hétvégék) illetve karácsonyra meg vizsgaidőszakokra is hagyok valamennyit. Aztán ha marad, akkor nem csúcsidőben utazok, pl novemberben vagy áprilisban.

Viszont nekem könnyebb mert van homeoffice és simán csináltam olyat tavaly nyáron, hogy elmentem fesztiválozni csütörtökön munka után és péntek reggel dolgoztam (online). Aztán péntek estétől megint fesztivál. Illetve az is segít, hogy a cég elengedi a péntekeket néha (egyetemre járok, pénteken vannak az órák), mivel részmunkaidőben vagyok. Amikor nincs suli, akkor dolgozom pénteken, de akkor minden nap korán végzek.

Viszont szerintem kb:

januárban 5 (síelés)

nyárra 10 (nyaralás)

decemberre 6 (ami kell neked)

Esetleg a nyárit csökkenteném és átténném tavaszra.

jan. 2. 19:40
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
#10 Mennyitől számít már vállalhatónak? Mert ez a 20-30 nap a törvényileg előírt fizetett szabadság. Ezen felül van még minden héten szombat-vasárnap is jellemzően, plusz az ünnepnapok. Szóval mindennel együtt kb. 4,5 munkanap jut egy hétre átlagosan.
jan. 3. 00:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is kevés egy évben a 20 nap szabdság..konkrétan vicc kategoria.Miért nem lehet kb 38 nap egy évben az alap?Azt is felkellene emelniük már.Tavaly is kevés volt így tp vel oldottam meg.
jan. 3. 09:27
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

#14 Azzal ugye tisztában vagy, hogy Magyarország a 20 nap fizetett szabival is kiemelkedő? Nagyon sok országban a munkáltató dönti el ad-e fizetett szabit, máshol meg 10-15 nap a kötelező csak.

Mire kéne neked 38 nap?! Az majdnem 8 hét, azaz közel KÉT HÓNAP. Ha ennyire nem szeretsz dolgozni, akkor kérj fizetés nélküli szabit.

jan. 3. 09:35
 16/22 anonim ***** válasza:
33%
14, persze, az nem kéne, hogy nem dolgozol semmit egész évben, de azért küldjék neked a lóvét?
jan. 3. 16:25
 17/22 anonim ***** válasza:
22%
Most komolyan, Karácsonyi időszakban 5 nap, nyáron 10 nap (az 2 hét nyaralás) és tavasszal-ősszel 2-2 nappal hosszúhétvégét csinálva rövid kirándulás. Az 19 nap. Ezen kívül még ad-hoc kellhet 4-5 nap, de az akkor is csak 24 nap. Én már azt se tudnám, hova suvasszak el még 14 napot, hogy meglegyen a 38
jan. 3. 17:52
 18/22 anonim ***** válasza:
18%
17, a kedves 14esnek nincsenek ilyen gondjai, mert szimplan nem akar dolgozni. :D
jan. 3. 23:05
 19/22 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem írtam hog nem akarok dolgozni...szóval ennyit erről.Inkább ne kommenteltetek volna.

#16 és 18as.

jan. 3. 23:30
 20/22 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem is kevès, nekem már 23 nap de az se elèg semmire. Èn kèt hetet mindenkèppen számítanèk nyárra mert kell annyi pihenès. A maradèk napokat pedig tartalèkolom mivel bármikor jöhet olyan ügyintèzès amire kell egy-egy nap. Vagy csak kidől az ember ès kell egy kis pihi.
tegnapelőtt 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!