Határozatlan idejű szerződés (9 év). Jövő héten szeretnék felmondani. Van még 6 nap szabadságom. Ki tudom venni még idén mind? Ki KELL, hogy adják az esedékesség évében vagy mondhatják azt hogy nem, hanem a végén pénzben megváltják?
Mondhatják, hogy nem adják ki, hanem majd kifizetik.
Ha annyira fontos a szabi, akkor vedd ki, majd január elején add be a felmondásodat.
Nem teljesen értem a kérdést. Ha nem azonnali hatállyal mondasz fel, akkor minden bizonnyal majd csak januárban szűnik meg a munkaviszonyod, tehát az idei szabadságaidat semmilyen formában nem érinti a felmondás.
Idén még van 7 munkanap, tehát kiadható 6 nap. Az más kérdés, hogy ha ez nem is lenne lehetséges, akkor az a munkáltató felelőssége, mivel a szabadságot neki kell kiadni, - pár kivételtől eltekintve - kötelezően a tárgyévben. Ez, mint írtam, teljesen független attól, hogy felmondasz, vagy sem, mivel 2018-nak mindenképpen vége lesz pár nap múlva, neked meg még élni fog a munkaviszonyod.
A 2019-es időarányos szabadságodat már valószínűleg nem tudod teljes egészében kivenni, hiszen a munkáltató ilyen esetben nem köteles kiadni - csak annyit, amennyivel te rendelkezel, ez éves szinten 7 nap, de ezt is arányosítani kell. De ez más kérdés.
Ha mégsem adják ki a 2018-as szabadságaidat - ami szabálytalan -, akkor meg kell váltani a munkaviszony megszűnésekor. Tehát ki kell, hogy fizessék, de ettől függetlenül törvényt sértenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!