Olyan szégyen Magyarországra nézve, hogy a környező országokban jól élnek az emberek mert jó fizetést kapnak, itt meg egy normális végzettséggel rendelkező ember is 300 at kap… Mit gondoltok?
Hadd oszlassak el néhány tévhitet a fejedben.
Egy DPD futár Ausztriában havi bruttó keresete átlagosan €2,586, amihez egy
B2 szintű németszintű nyelvvizsga kell. Ennek a nettója, 1800-2000 euró. Itt naponta 8-12 órákat kell dolgozik.
Egy mosogató havonta keres: Egy mosogató átlagos havi bruttó keresete Ausztriában körülbelül €2,074, aminek a nettója: 1500-1700 euró.
És ide is kell egy A1 vagy B1 szintű német nyelvvizsga, ahol naponta akár 10-12 órákat kell dolgozni.
Ha te kedves kérdező: Nettó 950 ezer forintot szeretnél keresni, akkor oda már egy jólmenő szakmára lenne szükséged.
Hajrá!!
Valljuk be őszintén, a kevés fizetésedről te is tehetsz. Ha Te és a hozzád hasonlók azt mondanák, hogy ennyiért nem megyünk el a kormányablakhoz dolgozni, akkor a munkáltató kénytelen lenne magasabb bért fizetni. Az alacsony fizetésedről tehet az állás, de jócskán benne vagy te is.
Az USAban, Nyugat-Európában és akár Szlovákiában is vannak keveset keresők, sőt még hajléktalanaok is. Tehát nem teljes egészében Magyarország hibája az alacsony fizetésed.
Kapitalizmus van. Ha a munkáltató talál 300 ezerért olyan embert aki elvégzi a feladatot, akkor te adnál kétszer annyit mint munkáltató. Én nem, mert az egészet üzletként fogom fel. Ha kell az ember, de nincs aki dolgozzon akkor összeszorított fogakkal emelnék a béren.
Eddig a tanárok bére volt alacsony. Az állam rájött, hogy a tanári pályát rengetegen elhagyják és nincs aki tanítson. Ezért emelték a pedagógusbéreket.
Azt nem értem, hogy ha nem vagy megelégedve a béreddel akkor miért nem szerzel piacképes tudást?
38 # ott a pont!
Csak sajnos én egyedül kevés vagyok ehhez :/
Az eredeti szakmám rendőr, de ott meg annyi negatív tapasztalat volt a kollégákkal meg a vezetőkkel, hogy egy életre elment a kedvem..
Egyenlőre Ausztriát làtnám kiútnak…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!