Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olyan szégyen Magyarországra...

Olyan szégyen Magyarországra nézve, hogy a környező országokban jól élnek az emberek mert jó fizetést kapnak, itt meg egy normális végzettséggel rendelkező ember is 300 at kap… Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
dec. 16. 22:27
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
#28: Akkor rohadt jó világ van itthon is, minek mennél külföldre? :) Mintha már párszor leírtuk volna, hogy a kiadásokkal van a gond inkább. De, ha itthon mondasz olyan munkáltatót, aki egy mosogatónak kifizet nettó 450 ezret, akkor megyek oda mosogatni.
dec. 17. 15:50
 32/52 A kérdező kommentje:
Azért basszus mert 450 kevés arra hogy lakást újítson az ember vagy hogy új autót vegyen.. és én nem azt mondtam hogy mosogatással lehet itthon 450 et keresni hanem futárkodással… Ausztriába szoktak hirdetni DPD futár állásokat 2000 eurós fizetésért.. az 810 ezer forint, szerintem annyira nem rossz..
dec. 17. 16:47
 33/52 A kérdező kommentje:
30 # nem kamu komolyan
dec. 17. 16:48
 34/52 anonim ***** válasza:
100%
Igen csak oda a német nyelvtudás is kell ami gondolom neked nincs. (Dpd futár)
dec. 17. 17:00
 35/52 A kérdező kommentje:
34 # de van német nyelvtudás.. már megint egyből a lenézés meg a negativitás… ezért tart itt az ország..
dec. 17. 17:07
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

Hadd oszlassak el néhány tévhitet a fejedben.

Egy DPD futár Ausztriában havi bruttó keresete átlagosan €2,586, amihez egy

B2 szintű németszintű nyelvvizsga kell. Ennek a nettója, 1800-2000 euró. Itt naponta 8-12 órákat kell dolgozik.

Egy mosogató havonta keres: Egy mosogató átlagos havi bruttó keresete Ausztriában körülbelül €2,074, aminek a nettója: 1500-1700 euró.

És ide is kell egy A1 vagy B1 szintű német nyelvvizsga, ahol naponta akár 10-12 órákat kell dolgozni.

Ha te kedves kérdező: Nettó 950 ezer forintot szeretnél keresni, akkor oda már egy jólmenő szakmára lenne szükséged.

Hajrá!!

dec. 17. 17:49
 37/52 A kérdező kommentje:
36 # nekem a dpdnél jó lesz a 2000 euro.. ezt valóban jól összefoglaltad, én is így gondolom ahogy te írtad…
dec. 17. 18:10
 38/52 anonim ***** válasza:
35%

Valljuk be őszintén, a kevés fizetésedről te is tehetsz. Ha Te és a hozzád hasonlók azt mondanák, hogy ennyiért nem megyünk el a kormányablakhoz dolgozni, akkor a munkáltató kénytelen lenne magasabb bért fizetni. Az alacsony fizetésedről tehet az állás, de jócskán benne vagy te is.

Az USAban, Nyugat-Európában és akár Szlovákiában is vannak keveset keresők, sőt még hajléktalanaok is. Tehát nem teljes egészében Magyarország hibája az alacsony fizetésed.

Kapitalizmus van. Ha a munkáltató talál 300 ezerért olyan embert aki elvégzi a feladatot, akkor te adnál kétszer annyit mint munkáltató. Én nem, mert az egészet üzletként fogom fel. Ha kell az ember, de nincs aki dolgozzon akkor összeszorított fogakkal emelnék a béren.

Eddig a tanárok bére volt alacsony. Az állam rájött, hogy a tanári pályát rengetegen elhagyják és nincs aki tanítson. Ezért emelték a pedagógusbéreket.

Azt nem értem, hogy ha nem vagy megelégedve a béreddel akkor miért nem szerzel piacképes tudást?

dec. 17. 20:07
 39/52 A kérdező kommentje:

38 # ott a pont!

Csak sajnos én egyedül kevés vagyok ehhez :/

Az eredeti szakmám rendőr, de ott meg annyi negatív tapasztalat volt a kollégákkal meg a vezetőkkel, hogy egy életre elment a kedvem..

Egyenlőre Ausztriát làtnám kiútnak…

dec. 17. 20:26
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
38: Amíg nettó 160-ért képesek elmenni az emberek dolgozni, addig Kormányablakba is elmennek nettó 300-ért egy darabig
dec. 17. 22:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!