Szerintetek sem tud normálisan megélni 2 felnőtt havi nettó 500-600 ezer forintból Magyarországon? Vagy ezt csak a gyakoris trollok terjesztik?
Egyik régebbi kérdésnél, több válaszoló is azt írta hogy manapság nettó 500-600 ezer forint arra elég hogy minden luxusról lemondva elvegetáljon egy pár és épphogy ne haljon éhen...
Szerintem ez még a budapesti albérletárakkal vagy magas lakástörlesztővel számolva is túlzó állítás.
Kérdés, mi számít "normális" életszínvonalnak. Van akinek ha már jut pénz két extra doboz sörre, az már normális. Más nyomorgásnak éli meg, ha nem jut el minden évben a tengerpartra.
Két emberre szerintem elég, de luxusra nem. Egy átlagos méretű, 2 embernek kényelmes (cca 50nm-es) lakás akár albérleti díjjal, akár törlesztővel számolsz, legalább 200e/hó (rezsivel együtt), emellett két ember háztartási eszközökre és élelmiszerre simán elkölt havonta 60 ezret, valamint napközbeni étkezésre durván 50-et (napi 1000Ft-is menzaárakkal számolva). Telefonszámla (ha a céged nem fizeti), legalább 10e/fő. Internet, kábeltévé, Netfilx stb. legalább megint 10e/hó.
Ezen kívül ha van autótok, annak a legalább havi egyszeri megtankolása 20.000Ft, plusz a fenntartására nem árt félretenni egy bizonyos összeget. Nyilván emellett kell, hogy jusson megtakarításra, is, plusz nem árt, ha a nyaralás árát is félre tudod tenni (legalább 1x egy évben muszáj kikapcsolódni). Ruházkodni szintén kell és ma már egy nem márkás, de valódi bőr cipőért kifizetsz 25-30 ezret simán. Nem kell havonta cipőt venni, de ha átlagban havi 10e simán elmegy ruházkodásra még akkor is, ha megelégszel a noname márkákkal.
Számolj még valamennyi szórakozással is (étterem, színház, mozi, belépők stb.), illetve váratlan kiadásokkal (elromlik az autó, bedöglik a mosógép, beteg lesz a kutya stb.).
Ezeket ha összeadod úgy, hogy a nem rendszeres kiadások költségeit átlagolod, simán lehet karcolni az 500 ezret egy hónapban még úgy is, hogy teljesen átlagos életszínvonalon élsz (nem nyomorogsz, de nem is gyarapodik a vagyonod).
Lehet, így kimondva sok az az 500 ezer, de nagyon hamar elmegy ám!
A 200 ezres lakhatás ebben a legnagyobb csúsztatás. 75nmes lakás törlesztője 120.
600ból évente 2 külföldi nyaralás meg több belföldi hosszú hétvégét is kihozunk.
Az én kollégáimnak nem sikerült ez 600e Ft havival sem.
És tenyleg nem vettek semmit , albérletben éltek egyik napról a másikra.
Most elköltöztek vidékre ahol majd milliárdosok lesznek autópályán funyirasbol.
Szóval szerintem nagyban attól függ hogy mennyire tudod a pénzt beosztani
Nagyban függ a gyerekek számától is.
Az viszont igaz,hogy Mergára meg maldiv-szigeteki nyaralásra nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!