Szerintetek sem tud normálisan megélni 2 felnőtt havi nettó 500-600 ezer forintból Magyarországon? Vagy ezt csak a gyakoris trollok terjesztik?
Egyik régebbi kérdésnél, több válaszoló is azt írta hogy manapság nettó 500-600 ezer forint arra elég hogy minden luxusról lemondva elvegetáljon egy pár és épphogy ne haljon éhen...
Szerintem ez még a budapesti albérletárakkal vagy magas lakástörlesztővel számolva is túlzó állítás.
Csak az első pár hozzászólást olvastam.
Egyedül lakom sajátban. Ha egy hónap alatt elköltök 200-at szőröstől-bőröstől, akkor már nagy lábon éltem, például túl sokszor rendeltem az ebédet, alig (vagy egyáltalán nem) főztem, esetleg impulzusvásárlásaim is voltak. Mostanában már nem vezetem rendszeresen, de így érzésre a lezárások alatt simán 150 alatt költök, pláne szorgalmasabb hónapokban, amikor pl rendszeresen főzök.
A 200-nak a duplája is 400 (de két ember nem kétszer annyit költ, ha együtt élnek, hanem valamivel kevesebbet), ha a nettó 600-at vesszük alapul, akkor még a havi 200-as törlesztés vagy albérleti díj is belefér. Ha pedig kicsit spórolnak (néha főznek, ami alapból se árt, nincs impulzusvásárlás, nincs felesleges dolgok vásárlása, például túracucc úgy, ahogy az illető soha nem túrázott max 5 kilométereket sétált egy nap alatt a Normafán vagy Dobogókőn - konkrét példa, mostanában történt meg ismerősi körben; vagy rokonom terepasztalt épít, az rendben, de eléggé túlzásba viszi a vonatok vásárlását, saját számításai szerint is benne van a 1,5 millióban, ellenben rossz minőségű kajákat eszik, legolcsóbb és rossz minőségű pl a mosogatószere és olyan dolgokra se hív szerelő szakikat, ami miatt akár börtönbe is kerülhet - pl cirkó felszerelése), akkor ebből félretenni is lehet.
Igaz, az utazással nem tudom, mi van. Nekem általában évi egy 3-4 napos belföldi valami van barátokkal (HA van) és olykor egy-egy napos városnézések, egyebek, de igazság szerint én nem is vágyom többre. Tehát nagyságrendileg se tudom, hogy 2 embernek 200 ezer vagy 500 ezer egy hét külföldön, esetleg több. Talán ez elviheti a pénzt.
@29 Nyilván teljesen alkati kérdés, nekem az a megfizethetetlen, hogy mindig (értsd, ha olyanom van, akkor a hét minden napján) van mit csinálni, legyen az színház, étterem, kocsmakvíz, bármilyen ritka élelmiszer beszerzése, múzeum, kiállítás. Plusz korona nélkül időszakban rengeteget utazom, az is hatalmas előny, hogy 40 perc alatt a reptéren vagyok, ha kettőkor indul a gépem, délben elég felkapni a kézipoggyászt, ugyanez mondjuk az Őrségből komoly logisztikázást igényel. Kertes házra sosem vágytam, pedig abban nőttem fel, így ez sem érv, egy órán belül amúgy is van nagyjából végtelen túraútvonal, ha természetre vágyom.
Az sem utolsó szempont, hogy olyan szektorban dolgozom, ami vidéken gyakorlatilag nincs, ilyen a jelenlegi 700k körüli nettóm helyett keresnék 250-et jobb esetben is, az meg már az árkülönbségek ellenére is összehasonlíthatatlan életszínvonalbéli különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!