Terhesen, munkahely?
3 napja lett pozitív terhességi tesztem.
Jelenleg egy ruhaboltban vagyok eladó.
Még ebben az évben dolgoznék, majd elmennék táppénzre.
Ha jól tudom, ez a normál módja, hogy táppénz, gyed, gyes, stb stb.
A bökkenő ott van, hogy a főnököm kínai. Mi van, ha azt mondja mondjak fel mert nem ad táppénzt? Egyáltalán mondhat ilyet?
Vagy őt mindenképp kötelezi a törvény?
Illetve ha fel is mondok mondjuk, mert addig a 8 hónapig elvagyunk a félretett pénzünkből. Akkor ha megszületik a baba kapok gyedet, gyest stb ellátást? Vagy felmondás esetén azt is bukom?
A legjobb lenne, ha a főnököm elfogadná hogy terhes vagyok, de eddig egy kollégám se volt táppénzen. Mindég szabinaknírták ki.
Előre is köszönöm válszotokat
Öszintén szólva az elvárható legyen, hogy ha valaki gyereket vállal, az alapvetö dolgokkal azért tisztában legyen.
Azt illene tudni, hogy a terhesség alatt nem mondhatnak fel, másrészt a táppénzt nem a fönök adja, harmadszor nagy hülye vagy, ha felmondasz.
Köszönöm
Szóval kiíratom magam a dokival, és ennyi. Nem tud elbocsájtani stb.
Kirúgni nem tud, de ha pl határozott idejű a szerződésed, azt nem kötelező hosszabbítania. Illetve max annyit lehet táppénzen, amennyi folyamatos munkaviszonyod volt előtte.
(Azt írod, év végéig akarsz dolgozni, addig eljutsz orvoshoz az ünnepek között?)
"eddig egy kollégám se volt táppénzen. Mindég szabinaknírták ki."
Miért hagyták magukat átbaszni?
Te ne hagyd.
"Ha jól tudom, ez a normál módja, hogy táppénz, gyed, gyes, stb stb."
A táppénz nem egy kötelező dolog csak azért, mert valaki teherbe esik.
Sorrend CSED (régen Thgy. volt a neve) -> GYED -> GYES
GYES alanyi jogon jár, míg a másik kettőhöz munkaviszony, vagy előzmény munkaviszony szükségeltetik.
Táppénzre jogosultság sem megy pikk-pakk, ott is előzményeket néznek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!