Meddig dolgozzak CNC-ként terhesen?
5hetes kismama vagyok. CNC maró gépen dolgozom egy műhelyben ahol megmunkáló gépek, esztergák vannak. Nem tudom, hogy lehetnek e veszélyes anyagok a munkahelyen. Az emulziógőz esetleg. Mivel nincs nő munkatársam így nem tudom mi lehet a szabály.
8 hetesen megyek majd csak ultrahangra(ilyenkorra kaptam időpontot)
Háziorvossal tudnám kiiratni magam. Fönöknek egyenlőre nem szívesen szólnék.
Szerintetek menjek el inkább táppénzre vagy mit csináljak?
Ismerősöm, aki ilyen munkakörben dolgozott, nagyon hamar elment táppénzre.
De fontos tudnod, ha a munkaköröd nem biztonságos terhesen, a munkáltatódnak más munkakört kell biztosítania, vagy ha ilyet nem tud, fel kell mentenie a munkavégzés alól, amivel a béred 100%-ával lehetsz otthon (amíg a táppénz 60%).
Forgácsoló férjem üzeni, hogy a porított emulzió soha nem egészséges sajnos (lefúvatás). Hosszútávon az állás és a terhesség sok energiát el fog venni. Ha éjszakás műszakban is dolgozol, az még fokozottabban szívni fogja az erődet. Vegyszerekkel pedig még fokozottabban kell dolgoznod, mert a belélegzett gőzök is ártalmasak lehetnek.
Szerinte mihamarabb írasd ki magad táppénzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!