Szakvizsga után jogászkánt mennyire reális a nettó 1M?
Tegyük fel, hogy "beszámlázós" ügyvédként folytatom a jelenlegi helyemen vagy éppen máshol, ha sikerül váltanom addig. Ahogy számolgattam, ha én a megbízómnak (kvázi "munkáltató") havi 1M + ÁFA-t számlázok ki, akkor 40%-os átalányadózással, TB-vel + Szochóval havi bontásban átlagosan kb. 780.000 jön ki. Ebből még lejön a kamarai tagdíj, biztosítás, e-aláírás stb. Szóval baromi sok a költség.
Másik lehetőség (és nekem igazából ez az elsődleges célom), hogy jogtanácsosként helyezkedek el egy multinál, mint alkalmazott (ennek megfelelő adózással). Ebben a relációban a nettó 1M szerintem nem túl reális egyetem utáni 3-4 év tapasztalattal jogi területen, még nagyobb budapesti multiknál sem, itt talán a br. 1M-et látom reálisabbnak, ami most nettó havi 665.
"beszámlázós" ügyvédként folytatom a jelenlegi helyemen
Folytatni azt lehet, amit már csinálsz. Ha még nem csinálod, max elkezdeni tudod...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!