Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakvizsga után jogászkánt...

Szakvizsga után jogászkánt mennyire reális a nettó 1M?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy "beszámlázós" ügyvédként folytatom a jelenlegi helyemen vagy éppen máshol, ha sikerül váltanom addig. Ahogy számolgattam, ha én a megbízómnak (kvázi "munkáltató") havi 1M + ÁFA-t számlázok ki, akkor 40%-os átalányadózással, TB-vel + Szochóval havi bontásban átlagosan kb. 780.000 jön ki. Ebből még lejön a kamarai tagdíj, biztosítás, e-aláírás stb. Szóval baromi sok a költség.

Másik lehetőség (és nekem igazából ez az elsődleges célom), hogy jogtanácsosként helyezkedek el egy multinál, mint alkalmazott (ennek megfelelő adózással). Ebben a relációban a nettó 1M szerintem nem túl reális egyetem utáni 3-4 év tapasztalattal jogi területen, még nagyobb budapesti multiknál sem, itt talán a br. 1M-et látom reálisabbnak, ami most nettó havi 665.

dec. 5. 21:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"beszámlázós" ügyvédként folytatom a jelenlegi helyemen

Folytatni azt lehet, amit már csinálsz. Ha még nem csinálod, max elkezdeni tudod...

dec. 7. 18:40
 12/14 anonim ***** válasza:
Tehát valójában csak egy helynek szeretnél dolgozni, akár úgy hogy odamész jogtanácsosként, akár úgy, hogy ügyvédként csak oda számlázol? Ügyvédként rengeteg lesz a lehetőség, miért korlátoznád le magad? Egyébként szerintem ha nem is a szakvizsga után rögtön, de néhány évvel utána a nettó 1m reális lehet, és nem csak a forint elinflálódása miatt. Mindenesetre azt tudni lehet, hogy az ügyvédek nagyobbik része az ÁFA-t nézve alanyi adómentes, vagyis a havi jövedelmük valahol egymillió alatt van, legalábbis amit kiszámláznak.
dec. 10. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:
21%
#12 dehogy lesz reális, max 10-15 év múlva ha befut
dec. 10. 12:44
 14/14 A kérdező kommentje:
Oké, akkor lényegében nem várható nagyobb ugrás, kb. azzal a bevétellel számolhatok, mint most szakvizsga előtt.
dec. 10. 23:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!