Akik 500 felett keresnek mit csináltok annyi pénzzel? Mire gyujtotok
Nekem nettó 950 a bevételem, és tudom, hogy ezt a dumát utálják sokan, de nem vagyok vele megelégedve..
Miért?
Mert szeretném a vidéki családi házat is felújítani, támogatni a családomat, gyűjtök LAKÁSRA (jó lenne nem egy kicsi lyuk valamelyik rosszabb kerületben és a lakásba kellenek bútorok is) tanfolyamokra, playstationre, TV-re, jobb laptopra, jobb telóra, csinos ruhákra, sminkekre, játékokra, csillagászati távcsőre, szemműtétre a kontaktlencse helyett, és nagyon szeretnék sok helyre ELUTAZNI. Szeretnék jótékonykodni is. Ha egyszer szülnék, akkor a gyerek is ott lenne. És van még pár dolog..
Ki akarom hozni az életből a maximumot, de ehhez sok pénz kell, ezért szerintem még a nettó 1 millió sem olyan húde sok pénz. Főleg, ha nincs lakása az embernek. Elsősorban arra gyűjtök. Persze kényelmesen megél belőle az ember, de ha valaki nem akar a mókuskerék rabja lenni, drága hobbik és rendszeres utazások nélkül, akkor bizony nem olyan sok az a pénz.
#9,11! Én egy csepp irigységet sem olvastam ki a #10-es hozzászólásból.
Nekem sincsenek anyagi gondjaim, és örülök, ha valakinek jól megy, amennyiben becsületesen jutott a vagyonához, bevételéhez, de tény, hogy az általad felvázolt szerencsés helyzet elég ritka.
Nem mindenki örököl (stb.) lakást/házat, autót, egy halom pénzt. Hogy te igen, az szerencsés véletlen, de nem ez a jellemző, mindenesetre nem a te érdemed, de ezt nem vetem a szemedre, nincs ezzel különösebb gond, bár annyi érzékelhető a mentalitásodból a válaszod alapján hogy ezt a küzdelmet te fel sem fogod, nem tudod, hogy más mit él meg azért, hogy önálló legyen.
Tovább megyek. Azt mondod, hogy a megtakarításokból is becsordogál egy kis lóvé, gondolom, itt a kamatra célzol. Sajnálatos módon nehezen tudom elhinni ekkora pénzügyi tudatosság mellett (de azt kívánom, hogy ne legyen igazam), hogy a becsordogáló kamat "megtakarításból származó jövedelem" meghaladná a megtakarítás inflációját legalábbis jelentős mértékben, de inkább alulmúlja szerintem. Ha így van, a megtakarításod vásárló ereje egyre kevesebbet ér.
Az említett összeg nyugdíj mellett se ér majd sokat. És akkor még ne számítsunk olyan aprósága, hogy valaha is lesz gyereked, akinek ugyanezt, amit te kaptál mázlista módon a halálod előtt továbbadd, vagyis fizess neki felsőoktatást, vegyél neki lakást, autót, hogy neki se kelljen eladósodnia.
Persze mondhatod rám is, hogy irigy vagyok, de konkrétan leszarom: ez csupán alacsony értelmi és érzelmi intelligenciára utalna.
"Nem mindenki örököl (stb.) lakást/házat, autót, egy halom pénzt. Hogy te igen, az szerencsés..."
Bírom, mikor valakinek van egy saját elgondolása és azt veszi készpénznek. Ez alapján meg ismeretlenül is osztja az észt.
41 éves vagyok. A szüleim 21 éves koromban haltak meg teljesen váratlanul. Ekkor én egyetemista voltam, nulla bevétellel. Tényleg nagyon "szerencsés" lehetek...
Azt, hogy én autót örököltem, meg egy halom pénzt és 20 év távlatából is ebből élek, az autómért, megtakarításomért soha egy percet nem dolgoztam, nem tudom honnan szedted. Ez megint csak a te elméd szüleménye és önigazolásként elkönyveled úgy, hogy már pedig ez így van, mert te olyan okos vagy, hogy tudod a tutit. Teszed ezt így, hogy nincs semmi ismereted, nem is ismersz, nem is ismered a körülményeket.
Akkor elnézést kérek, hogy annak idején a szüleimnek volt lakása és nem albérletben éltek. ...és hogy én ebben a lakásban tovább laktam és nem ajánlottam fel jótékonysági célra és költöztem azonnal a híd alá. Ezek szerint te ezt tetted volna és ez lett volna az elvárható...
Sajnálom, hogy nem értetted meg a mondanivalóm lényegét. Nem fordítok több időt a magyarázkodásra, mert úgy látom, reménytelen.
A szüleid miatt természetesen részvétem, már csak ezért se mondom azt, hogy irigyellek, az anyagi helyzeted miatt, hiszen az egy hatalmas tragédiával járt együtt, amit ezek szerint jól sejtettem.
Minden jót!
"...örökség nélkül a büdös életben nem lenne házad, autód és megtakarításod."
A házra még azt mondom jogos. Azon kívül folyószámlahitelt örököltem + akkor még volt örökösödési illeték is. Állambácsi úgy követelt rajtam egy összegben közel 1 milliót (2000-es évek, akkor az nem volt kevés pénz!), hogy egy fillér bevételem nem volt egyetemistaként.
Még egyszer: Autót, megtakarítást egyáltalán nem örököltem. Nem tudom ezt honnan vettétek és miért ragaszkodtok ahhoz, hogy bármit írok itt, akkor sem úgy van! Ezeket a fizetésemből tettem félre apránként, bármilyen hihetetlen is. Az első saját autómat 28 éves koromban vettem több évnyi megtakarításból és nem az örökölt házat adtam el érte. Ilyen meg sem fordult a fejemben. Másból mint a saját fizetésemből pedig nem igen tudtam volna megvenni. És bármilyen hihetetlen, ebből a fizetésből a ami napig minimum havi 100e, de inkább több megy a tartalékba, úgy hogy nem érzem, hogy nyomorognék. Igen, sajnálom, hogy van akinek ezt albérletre kell költeni és ez nem marad meg neki. De erről nem én tehetek. Nem érzem jogosnak, hogy ezért belém kéne rúgni. És ne haragudjatok, de ezt nehezen tudom elhinni, hogy rajtam kívül ebben az országban mindenki kivétel nélkül albérletben kakik.
Ki mondta, hogy rajtad kívül mindenki albérletben lakik?
És másfelől ki rúg beléd?
Ellenben amikor ilyeneket mondasz, hogy irigyek vagyunk rád, és hasonlók...
Szerintem egy kicsit eltávolodtál a valóságtól, de nem baj.
Szia
"Még egyszer: Autót, megtakarítást egyáltalán nem örököltem. Nem tudom ezt honnan vettétek és miért ragaszkodtok ahhoz, hogy bármit írok itt, akkor sem úgy van!"
Oké, még egyszer: azért van autód és megtakarításod, mert örököltél házat és egy valag pénzt megspóroltál ezzel. Most a megtakarításaidból és az autód árából meg tudnád venni a házadat? (Főleg ha még levonod ebből a bérleti díját az elmúlt x évednek, amit nem kellett fizetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!