Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lesz valaki főnök?

Hogy lesz valaki főnök?

Figyelt kérdés
Mi kell ahhoz, hogy előléptessenek valakit? Hogy kell úgy dolgozni, hogy pont te legyél a kiválasztott?
dec. 4. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban az adott területhez szükséges tudást és készségeket figyelik. Alap, hogy jó légy abban amit csinálsz, jól komunikálj, jó kapcsolatot ápolj vezetőséggel, munkatársakkal.

Ezen felül ha munkahelyeden nincs lehetőség olyan pozícióban dolgozni, amelyhez úgy gondolod megvan a tudásod, jelentkezhetsz más cégekhez konkrétan ilyen pozícióra. Ha interjún jól szerepelsz, meg is van az állás.

dec. 4. 22:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Felfelé nyalsz lefelé taposol. Nagyjából. Vagy haverod a főnök és berak maga alá esetleg amikor ő is feljebb lép akkor téged nevez ki utódjának.

Egyébként leginkább az jellemző, legalábbis én ezt figyeltem meg, hogy külsős embereket hoznak be a távozó vezetők helyére szinte minden esetben. A külsős ember pedig 99%-ban valamelyik vezetőségi tagnak a rokona, haverja, ismerőse esetleg korábbi munkatársa. Alacsonyabb szinteken is ez van...

Anno volt, hogy felajánlottak egy másik (sokkal jobb) pozíciót nekem, amire nyilván igent mondtam. Már minden el volt rendezve, amikor is bejött a covid időszak szóval kicsit úgy mindenki megfeletkezett a dologról, volt ezer más probléma. Miután lecsengett felvettek arra a pozícióra egy külsős embert, rólam meg mintha totál elfeledkeztek volna... A külsős ember nem sokáig maradt, kb. 2 hónapot, utána meghirdették a pozícióját. Jelentkeztem rá cégen belül, csak úgy "trollkodásból". Válaszra sem méltattak. Plusz poén, hogy ez kb. 3-4 éve volt és én azóta sem keresek annyit, mint amennyiért az új embert felvették, akkoriban pedig én fele akkora fizetési igényt mondtam volna, ha eljutok odáig, mint ő.

Szóval haver, sógor, koma, rokon rendszer van ebben az országban...

dec. 5. 06:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Külsős ember szoktak hozni középvezetőnek, ennek több oka is van. Tehát ha főnök akarsz lenni akkor jelentkezned kell más cégekhez.
dec. 5. 12:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Felfelé nyalsz, lefelé taposol, oldalra könyökölsz.
dec. 6. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!