Írnátok történeteket ahol a főnök/vezetés rosszul bánt a beosztottjával/beosztottjaival és pórul járt?
• Ledolgozott idő a cégnél több, mint 20 év.
• Ebből 3 év egy új főnöknél, aki egy igazi barom volt, kétszínű, gerinctelen.
• Munkaviszonyomat nem szüntette meg, mert akkor végkielégítést kellett volna fizetnie.
• Helyette inkább mindenféle mocskos eszközzel próbálta megkeseríteni az életem.
• Minden sarat álltam, így kitalálta, hogy nem fizet munkabért, hátha emiatt magamtól elmegyek és én mondok fel.
• Első hatósági panaszomra rendezte a bérem, de folytatta ezt a szemétkedést.
• Amikor lopással vádolt meg, akkor már elszakadt nálam a cérna, és másnap beadtam a felmondásom.
• Annyira önelégült volt, hogy nem tudta azt, hogy a bér fizetése az egyik legfontosabb kötelezettsége a munkáltatónak. Elmaradása esetén jogom van azonnali hatállyal felmondani a munkaviszonyomat, ami által jár végkielégítés és felmondási időre járó bér is.
• Ezekkel a dolgokkal a bíróságon szembesült. A fenti járandóságokon kívül (amit egyébként a Munka Törvénykönyve biztosít) még sérelmi díjat is követeltem rajta. Pont a fenti juttatások dupláját. Fizetett, mint a katonatiszt.
Ez nagyon tetszett, köszi! Jöhet még ilyen! :)
Egyébként milyen hatóságnál lehet bejelenteni ilyen jellegű panaszt?
Kormányhivatalokban találhatóak a Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok.
A mi megyénkben nagyon készségesek, segítőkészek. Mindenféle munkajogi szabálytalanság kizárólag rájuk tartozik. Ha ellenőrzés közben találnak olyan jogsértést, ami más hatóság feladatkörébe tartozik (NAV, környezetvédelem stb.), akkor hivatalból értesítik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!