Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A taxi állás egy cégnél...

A taxi állás egy cégnél megéri ha imádom a vezetést?

Figyelt kérdés
Emellett érdekesen nyugodt sofőr vagyok, ami ritka szerintem és biztos hasznát veszem

2023. aug. 9. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképpen, ha szereted is plusz még jól is vezetsz és nem vagy idegbajos típus, akkor neked találták ki,:)
2023. aug. 9. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, próbáld ki.
2023. aug. 9. 23:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
a cégnek biztosan.
2023. aug. 10. 07:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A taxi jellemzően nem hagyományos állás. Nincs munkáltató és nincs munkaviszony, sem munkaidő, meg szabadság. Semmi sem állandó, fix és tervezhető, minden dinamikusan változik, minden bizonytalan.

A taxisok nem a cég alkalmazottai, hanem általában egyéni vállalkozóként csak szerződnek a taxi cégekkel. Általában nem a cég biztosítja a kocsit és az eszközöket, hanem a taxis megveszi magának, hogy legyen mivel dolgoznia. Ha a cég adja, akkor meg általában a taxis fizet érte a cégnek, bérli, hogy legyen mivel dolgoznia. Sőt a fizetés is fordított. Nem a cég fizet a taxisnak a munkájáért, hanem a taxis fizet a cégnek tagdíjat, hogy a cég színeiben dolgozhasson, hogy fuvarokat kapjon a cégtől. A bevétel 100%-ban abból van, hogy az utasok a taxiksnak fizetnek, ő szedi be a fuvarok után a bevételt, amiből aztán kifizeti a cégnek járó pénzeket, befizeti az adókat, engedélyeket, meg minden egyebet.

Hogy megéri-e anyagilag, az egy gazdasági kérdés. Leginkább attól függ, mennyi időt tudsz/akarsz az utcán tölteni, mennyi fuvarod és bevételed lesz belőle.

Hogy szeretni fogod-e csinálni, az leginkább attól függ, mennyire szeretsz vezetni, mennyire tudsz jól bánni az utasokkal és mennyi problémád lesz a kellemetlenkedő utasokkal, részegekkel, akik összehányják az autódat és hasonlók...

2023. aug. 11. 10:38
 5/11 A kérdező kommentje:
#4 Hát igen sok a kétely bennem is. Az volt a pozitiv nekem mint irtad hogy nincs munkaviszony stb, mivel én másoállásnak terveztem hogy olyat is csináljak amit szeretek ne csak a pénz miatt. De ennyire még nem mentem bele én ugy gondoltam hogy van egy megszabott kocsi megyek vele fizetnek az utasok én meg kapom a fizetést. Ha ezt saját/bérelt kocsival kell kicsit megváltozik a véleményem... :(
2023. aug. 11. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok róla, hogy létezne klasszikus munkaviszonyban működő taxis munka.

Talán limuzin, vagy más hasonló speciálisabb kocsiknál jellemzőbb, hogy a cég biztosítja a kocsit és fizetésért dolgozol vele.

Ha nem érdekel a pénz, menj el mentőautó sofőrnek, arra biztos nagyobb a kereslet, mint a jelentkező, meg a pénz - talán még másodállásban is.

2023. aug. 11. 16:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azert a taxizashoz először 8i kell PÁV.

Ha nincs penzed sajat kocsira, akkor berled a cegtől es osztozkodsz masokkal. Ugy kerdeses, hogy mennyire eri meg.

Ha azert akarsz zaxizni, mert szeretsz vezetni, akkor azert olvass jobban utána a dolognak, annyira nem egyszerű, mint amennyire annak tűnik!

2023. aug. 11. 18:03
 8/11 A kérdező kommentje:
#7 Nagyvonalakban utána is néztem hogy hogy megy ez. Valóban ugy van ahogy írják kb, egy-egy utnak a 10-től 20%-át (várostol függően) kell lefizetni a cégnek, valamint vagy saját vagy tőlük bérelt autóval kell menni. Viszont itt szerintem szerviz meg egyebek miatt megéri bérelni! Annyit (és a legfontosabbat) nem tudtam meg hogy a benzin az kinek a kasszája bérlés esetén?
2023. aug. 11. 18:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Bérelni heti 60-80 ezer forint. Ez legyen mondjuk havi 300 ezer.

A tagdij 150-200 ezer Ft társaságtól függően.

Az üzemanyag természetesen a te sarad, ami a bevétel mondjuk 15%-a. Alsó hangon 100 ezer forint.

Tehát 600 ezer forint a kiadásod és ebben nincs benne az egyéb költségek, mint papír, mosás, apróságok.

Bérlősként akkor sem éri meg, ha főállásban dolgozol, mert a bejelentés is 120 ezer forintra emelkedik havi szinten. Vagy 2 óra marad, de félhetsz egy NAV-os ellenőrzéstől, ami most egyébként is elég gyakori.

Vállalkozóként heti 60 órával viszont megéri. Akár 400-500 ezret is lehet keresni. Annál többet sajnos a KATA áfakerete miatt nem, ugyanis azt nem lépheted túl.

2023. aug. 15. 00:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Természetesen a 400-500 ezer nettó bevétel és Havi.
2023. aug. 15. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!