Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány millió forint megtakarítá...

Hány millió forint megtakarításod van?

Figyelt kérdés
Magyarországon élőknek szól a kérdés.

nov. 18. 21:35
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
57%
#20 Stílusod magáért beszél.
nov. 19. 10:31
 22/60 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a nettó vagyon nem lehet megtakarítás. A házad, lakásod, autód nem jövedelem, sőt még csak nem is termelő eszköz.

Szóval idáig: "A megtakarítás a makroközgazdaságban az el nem fogyasztott jövedelmet jelenti, ilyen értelemben az egyén számára az összes jövedelem mínusz összes fogyasztási költség egy időszakban." érthető, tehát az el nem költött, pénzbeli vagyon.

Nekem elég furcsán hatna ha az ingatlan pl. megtakarításnak számítana, úgy hogy ha nincs mondjuk kiadva akkor csak költséget jelent fenntartani.

De ha mégis annak gondoljuk, akkor nem csoda, ha a legtöbben az 50 milliós kategóriát jelölik, elvégre ha mondjuk egy megyeszékhelyen van valakinek hitelmentes lakása, szinte biztosan vagy 50 millió értékű vagyona ez által.

nov. 19. 12:20
 23/60 anonim ***** válasza:
100%
#22 Az el nem költött jövedelemmel azaz megtakarítással mi történik? Felhalmozódik. Hozzáadódik a nettó vagyonhoz. Az már teljesen mindegy, hogy milyen formát ölt, készpénz, értékpapír, ingatlan… Az ingatlan is az egyén nettó vagyonának azaz megtakarításának része. Ha valakinek van 50 millió forint megtakarítása, majd ebből vesz egy házat, arra nem mondhatjuk, hogy elfogyasztotta az 50 milliót. (Hiszen jövő hónapban akár el is adhatja másnak ugyanennyiért. A fogyasztás esetén nincs visszanyerhető érték, az a vagyon csökkenésével jár) Ehelyett azt mondhatjuk, hogy befektette a pénzét. A befektetés pedig nem csökkenti a megtakarításokat, hanem a szerkezetüket átalakítja. Kifogásolod, hogy az ingatlan nem termel pénzt - de egyrészt az arany sem, (meg a készpénz sem) másrészt pedig a bérleti díj fizetése alól mentesít, ami ha nem is pénzbeli, de gazdasági haszon. Ezen felül a felértékelődése is jövedelem az egyén számára, mint az arany, a részvénytulajdon felértékelődése. Az ingatlan is tehát felhalmozható érték, azaz megtakarítás az egyén számára, nem fogyasztási javak közé sorolható.
nov. 19. 12:35
 24/60 anonim ***** válasza:
95%
Ahol laksz az nem megtakarítás, azt nem tudom hirtelen pénzé tenni.
nov. 19. 13:02
 25/60 anonim ***** válasza:

Ha nem hirtelen is, de igen, pénzzé tudod tenni.

Addig is a pénzed, megtakarításod “áll” benne.

nov. 19. 13:10
 26/60 anonim ***** válasza:
88%
Akkor nekem a vesém is megtakarítás? Mert ha úgy alakul a fekete piacon kínai szervkereskedőknek pénzzé tudom tenné a vesémet is.
nov. 19. 13:12
 27/60 anonim ***** válasza:
83%
Azt az ingatlant ahol laksz, nem szokás beleszámolni a vagyonba. Nyilván vagyontárgy, de nem tudod azonnal készpénzre váltani és ha eladod akkor kell venned helyette másikat, mert valahol lakni kell.
nov. 19. 13:13
 28/60 anonim ***** válasza:
52%
Nem az az érdekes mi szokás/nem szokás. A gazdasági racionalitás érdekes. Eszerint minden vagyontárgyad a megtakarításaid része. Amit megtakarítottál az valamilyen vagyontárgyak formájában gyülemlik fel, amíg később el nem fogyasztod vagy az adósságodat nem törleszted belőle. Ha eladod a lakásod nem KELL venni helyette másikat, pl lakhatsz albérletben is, vagy hotelben. A lakásod azért érték számodra mert nem kell bérleti díjat, hotel számlát fizetned.
nov. 19. 13:30
 29/60 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlant nem tudod rövid időn belül pénzzé tenni. Ha csütörtökön kitalálod, hogy hétfőre sürgősen kell a házadért a pénz, akkor az lehetetlen. De pár hetes vonatkozásban is csak nagyon nyomott áron esetleg.

Ha számodra is megfelelő áron akarod eladni a házad, akkor hónapokig mire lesz egy vevő, aztán még le kell papírozni stb, ha hitelre veszi, akkor még plusz idő, mire folyósítják. Sok-sok hónap, mire reális esetben pénz lesz belőle.

nov. 19. 13:31
 30/60 anonim ***** válasza:
100%

23-as: de ennyiből mi az elköltött jövedelem? Oké a kaját megveszed, megemészted, kiszarod. De azért a legtöbben nem kajára költik a legtöbb pénzt, hanem mondjuk tárgyakra, élményekre, szolgáltatásokra. Ha én most veszek pl. tüzifát (több 100 ezer ft költésg minden évben), akkor az megtakarítás? Elvégre nem egyből égetem el, hanem fokozatosan.

Vagy ha van 10-15 millióm amiből veszek egy ÚJ autót az mitől megtakarítás?

Elméletileg "átkonvertáltam" a pénzemet egy értékes tárgyba, de ez egy olyan dolog, amely szinte azonnal elveszti az érétkének jelentős részét, amint kihozom a szalonból.

meg akkor ennyiből minden szir szar ami a lakásban, házban van megtakarítás? A fakanáltól az étkészletig a macska által lefosott szőnyegig minden?

nov. 19. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!