Miért van ez??!
Jelentkeztem rengeteg meghirdetett állásra, de semmi választ nem kapok. Nem elrugaszkodott vagyok, teljesen normális pozíciók, amihez nem kell valami extra dolog. Teljes mértékben tudnám nyújtani azt, amit keresnek, de semmi választ nem kapok és azt se értem miért.
Rákerestem azokra amikre már jelentkeztem és azokat már újra meghirdették. Mi lehet a gond?
A CV-m is teljesen pöpec. Nem értem, kit keresnek? Minden alapvető dolog adott, hogy eltudjam végezni azt a munkát. Nem vagyok retardàlt sem, egyszerűen nem tudom felfogni mi lehet a gond.
Legszívesebben amúgy írnék egy emailt a cégnek, hogy hahó jelentkeztem a meghirdetett állásra, a hirdetés szerint minden képességem, tudásom meg van de egy válaszra méltassatok már légyszi.
Mi van az emberekkel?! Én konkrétan kiadom magamat részletesen, mindenről is tudni akarnak a jelentkezőről, de fordítva egy személyes elbeszélgetés már túl nagy kérés lenne, én kérek elnézést, hogy ilyen nagy igényeim vannak, konkrétan egy válaszra se méltatnak.
Van diplomám, beszélek idegennyelvet, van munkatapasztalatom azon a területen (ahova pályáztam), de egyszerűen kidobnak már első pillanatban.
Ezek szerint mégse vagy annyira alkalmas és/vagy mégse annyira pöpec az az önéletrajz.
A személyes elbeszélgetés valóban túl nagy kérés. Senki nem szereti pazarolni az idejét. Minek hívnának beszélgetni (interjúra), ha az önéletrajzod alapján nincs esélyed? Te lennél a legjobban kiakadva, ha hívnának de csak azért, hogy meglegyen a darabszám, felvételi szándék nincs valójában.
Azon már lehet agonizálni, hogy egy soros sablon e-mailt miért nem küldenek elutasítás gyanánt. De hát ilyen ez a HR szakma, mármint a magyar valóságban a színvonala. Olyan szintre kell fejlődni, hogy ne te szaladj ezer hirdetés után, hanem a fejvadász keressen meg téged, akkor kapni fogsz visszajelzést időben.
Közgáz végzettségem van, 6 èv munkatapasztalat irodai területen. Angol tàrgyalókèpes tudàs. MS office pipa, az önèletrajzom pöpec, nem csak egy összehànyt word doksi, rendesen dolgoztam vele ès profi.
Jelentkeztem egy sima asszisztens pozícióra, mert szimpi volt ès a fizu is elèg jó, ahhoz kèpest hogy semmi komoly munka. Az elvàràsok rèsznèl semmi extràt nem kèrtek, külön kiemeltèk, hogy pàlyakezdőket is várnak, szóval ha azokat felveszik, engem miért nem?
#2: Máshogy fogalmazva, de ugyanaz. Ha még addig se jutsz el hogy felhívjanak (nem egy hirdetés, hanem elmondásod szerint rengeteg), akkor valami mégse olyan jó, mint gondolod. A konkrét példában említett állás esetén persze, hogy nem fognak behívni, minek hívnának, ha egyértelműen túlkvalifikált vagy? Számtalan elmélet lehet a fejükben, hogy miért jelentkezel egy ilyenre, de egyik sem az, hogy hosszú távon rád majd számíthatnak abban a munkakörben
#3: Nagyon szívesen, ha neked ez lehúzás, akkor egy irányban már lehet is kapirgálni az okokat illetően. Nem tudom mennyire vagyok okos. Az első szakmábavágó állásom óta nem kell agonizálnom az elmaradó visszahívásokon, a fejvadászok keresnek engem.
Pl a kérdésedben is van több helyesírási hiba, ez mindenképpen negatív dolog.
Másrészt annyira felvágós a szöveged, el vagy szállva magadtól, hogy ez sem számít jó pontnak.
Harmadszor minden eddigi válaszba belekötöttél, ahelyett, ogy picit végiggondolnád, nincs-e igazuk!
Lehet, hogy pöpec az önéletrajzod szerinted. De a HR szempontjából az önéletrajzod mégse olyan jó. A HR véleménye számít nem a tiéd.
Ha a motivációs leveledet olyan stílusban írod, mint a válaszaidat akkor ne csodálkozz, hogy nem hívnak sehonnan sem.
"Közgáz végzettségem van, 6 èv munkatapasztalat irodai területen. Angol tàrgyalókèpes tudàs. MS office pipa, az önèletrajzom pöpec, nem csak egy összehànyt word doksi, rendesen dolgoztam vele ès profi"
Szakmai szemmel nézve - büfészakos végzettséged van, jelentéktelen tapasztalatod amit 8 általánossal is el lehet végezni, értékelhetetlen IT skillekkel (mi az hogy csak az MS officet ismered? Programozási nyelvek? Frameworkok?). Ezek után te akármilyen CV generátorral vagy templatevel készítheted el a pöpec hiperszuper önéletrajzodat, annak a munkaerőpiaci értéke továbbra is 0 marad - tudod a sz@rt ha aranyba csomagolod attól még sz@r marad.
Összefoglalom az eddigi kommunikációt:
- Én tökéletes vagyok, mégsem vesznek fel sehova, miért lehet ez? :(
- Lehet, hogy mégsem vagy tökéletes.
- Mondom tökéletes vagyok, te arrogáns köcsög!!!
:D
Miért vennének fel egy pozira, amire túlkvalifikált vagy?
Az ilyen irodai melóra sok diák is szokott jelentkezni 4 órában. Utánuk kevesebbet kell adózni, kevesebbet kell nekik fizetni. Én is 2 évet húztam így le egyetem alatt és több ismerősöm is.
Ha ennyi releváns tapasztalod és diplomád van, miért nem pályázol komolyabb pozíciókat?
Itt azt hihetik, h ideiglenesen kell a munka, amíg nem találsz jobbat. Ráadásul a stílusodból arra lehet következtetni, hogy nagyra vagy magaddal, ezzel pedig egy HR-es sem szeret szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!