Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mièrt nem vesznek fel sehova...

Mièrt nem vesznek fel sehova GYAKORNOKNAK?

Figyelt kérdés

Miskolci Egyetemen Gazadálkodás és menedzsment szakon 6. félévem fog következni egyetemen februártól, egyben ez az utolsó rendes félévem. Utána lesz még egy fél éves szakmai gyakorlat , de előre félek már attól is mivel úgysem vesznek fel majd sehova…

Rengeteg helyre jelentkeztem màr gyakornoknak , de egyszerűen mindenhonnan elutasítanak, kérdem én miért ? Indoklást sehol sem kapok.. én már ezt nem bírom, ha most nem vesznek fel GYAKORNOKNAK, akkor mi lesz a későbbiekben?

Már komolyan mondom 1000ft- os órabérért is elmennék dolgozni…

Ennyire velem lenne a baj?

2023. jan. 6. 10:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Veled nem lehet a baj, hisz addig sem jutnak el, hogy behívjanak. A cv-d rendben van? Az ilyen helyeket esélyes, hogy valakinek a valakijével töltik be, mint a legtöbb jó állást :(
2023. jan. 6. 10:49
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

Én is ME-n végeztem, bár kohászként (anyagmérnökként).

Ha sehova nem vesznek fel, még a Bosch-ba, SEGA-ba, Joysonba se (pedig ezek közül az első kettő tipikus SSC), akkor valószínűleg veled lehet valami. Ha interjúra eljutsz, akár a megjelenés, viselkedés, kommunikáció, nyelvtudás is közre játsszhat, ha be se hívnak, akkor az önéletrajzodban lehet gond.

2023. jan. 6. 11:07
 3/15 anonim válasza:
95%
Abban én is egyetértek, hogy az önéletrajzod nézd meg, nézz mintákat, csomó dolgot lehet találni, hogy hogyan legyen figyelemfelkeltő. De egyébként ne keseredj el, sokáig nekem sem sikerült elhelyezkedni gyakornokként, ugyanezen a szakon vagyok másik egyetemen. Utolsó félévem előtt találtam gyakornoki állást, úgyhogy van remény :)
2023. jan. 6. 11:17
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Hogyha elküldöd az önéletrajzod,segítek! Ami előfordulhat, rossz helyre jelentkezel avagy kevés helyre. Válság van, legtöbb cég igyekszik összehúzni a nadrágszíjat, így nehezebb munkát találni.
2023. jan. 6. 11:53
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

Jól mondják, ha soha be sem hívnak, akkor már a pályázni sem tudsz jól. Egyébként gyakornoki helyet pláne ilyen túltolt területen nem könnyű. Az önéletrajzodat tényleg mutasd meg olyannak, akinek van tapasztalata, meg olvasgass, hogyan kell jót írni.

Mellette azért kezdőként fontos minden szösszenet, egyetemi project munka, stb. bármi, amivel többet tettél az elvárt minimumnál. Na meg a nyelvek persze

2023. jan. 6. 12:04
 6/15 A kérdező kommentje:

Az önéletrajzomat már vagy 10x átírtuk , segítettek nekem benne, azzal nem lehet baj.

Interjúig addig jutok, hogy pl tegnap is hívtak az egyik bankból , ahova jelentkeztem. Kérdéseket tettek fel, hogy miért ide jelentkeztem, hanyadik féléves vagyok, mik az erősségeim( tipikus általános kérdések) erre ma reggelre kapom az emailt, hogy sajnos mást vettek fel. Annyira elegem van , dühös vagyok, holott szerintem tök normális válaszokat adtam, beszéltem nekik a jövőbeni terveimről, ( szeretnék még egy mérlegképes könyvelőit letenni vagy mesteren tovább szakosodni ).

Boschba is jelentkeztem, ott volt egy online meeting, ahol ugyanúgy kérdezgettek , onnan is elutasítottak. Komolyan mondom nem tudom mit kéne még csinálnom, nem is annyira a pénz érdekel, hanem ,hogy legyen végre tapasztalatom ….

Angolt tanulok, nyáron szeretném letenni a gazdasági középfokú nyelvvizsgát, de így hogy folyamat a visszautasításokat kapom megfordult a fejembe, hogy kiiratkozok…

2023. jan. 6. 12:09
 7/15 A kérdező kommentje:

Beleírtam az önéletrajzomba vagy 6 korábbi diákmunkát , mivel rengeteg dolgoztam már tanulás mellett, nyílván nem a szakmához kapcsolódó munkakörökben, de ott van az , hogy mennék dolgozni, akarnék, eddig is dolgoztam ezerrel.

Csak egy esélyt kérnék, gyorsan tanulok, akármit megtanulok nekik csak vegyenek fel végre , ha kell elmegyek fele annyi bérért dolgozni.

2023. jan. 6. 12:11
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Hát onnan indulunk, hogy ez így egy munkáltatónak nulla nyelvtudást jelent. Plusz valószínű azokra a telefonos kérdésekre sem azt a választ adod, amit "kellene"

Nincs jobb megoldás, készülni, és pályázni újra és újra. Ahogy írtam, népszerű terület, rengeteg pályázóval, ki kell tűnni a tömegből

2023. jan. 6. 12:21
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a szakmához nem kapcsolódó diákmunkát (mittudomén, Tesco árufeltöltő, fagyi árus, stb) nyugodtan ki lehet hagyni. 6 félév alatt "vagy 6 különböző diákmunka" sok cég számára azt jelenti, hogy 0 lojalitásod van, pár havonta váltasz.

Másik oldalról nyelvtudásod technikailag alapszintű (mármint gondolom középfokú, társalgás szintű, de nincs meg a szakmai), holott ez a szakmádban elengedhetetlen.

Harmadrészt, hazudni kell. Ha egy bank kérdezi, pénzügyi MSc-n gondolkozol, ha könyvelő, akkor könyvelőin, ha valamelyik multi, akkor a pozíciónak megfelelő képzésen, stb. Mindig cégre kell szabni az önéletrajzod és a "terveid" is. Azt kell mondani, amit hallani szeretnének, nem a valóságot. Ha lenne egy cégem, ahová én teszem azt logisztikust keresek, jönnél és mondanád, hogy dolgozni akarsz, de amúgy tök más irányban, mert könyvelő akarsz lenni és 1-2 év múlva úgyis felmondasz, én se vennélek fel. Minek? Egy fél év-év mire betanulsz, addigra mész MSc-re, aztán elhelyezkedsz egy kvázi másik szakmában. Én meg minek finanszírozzam a Te tanulmányaid, öljek pénzt, időt, energiát beléd, ha abból nem lesz a cégemnek haszna?

Na de ha te tök véletlenül hosszútávra tervezel, pályakezdő állást keresel, mi több, logisztikus szeretnél lenni, olyan irányba akarsz tovább tanulni, akkor már nekem megéri elgondolkozni, hogy felvegyelek. Hiszen kevesebbet is kell fizetni, mint egy diplomásnak, ugyanúgy fél év-1 év alatt betanulsz és mire végzel, nekem egy friss diplomás, betanult, "kész" munkaerőm lesz.

Persze te ettől függetlenül ugyanúgy felmondhatsz 1-2-3 év múlva. De legalább az esélyt megadod magadnak.

2# voltam

2023. jan. 6. 12:55
 10/15 A kérdező kommentje:

Nyelvtudásom így van erős középszintű eltudok beszélgetni másokkal szóban illetve írásban.

Egyébként a szakmai angolt tanulom, szóval rajta vagyok, hogy sikeres vizsgát tegyek.

A 6 diákmunka nem csak az egyetemi éveimet fedi le, hanem az azt megelőző középiskolai illetve OKJ-s képzésem alatt végzetteket is lefedi. Soha nem mondtam fel még egy helyen sem, mindenhol megszűnt a munkalehetőség, azért kellett váltanom ( volt olyan munkahelyem, ahol 1,5 évet voltam, szóval lojálisnak tartom magamat )

Ez amúgy nem hülyeség, amit mondasz , sajnos hazudni fogok hiszen más lehetőségem nincs :( megpróbálkozom még ezzel utoljára.

De ha nekem most kell munka és nincs se tapasztalom, se nyelvvizsgám se kiemelkedő se vagyok, akkor mivel tűnjek ki a tömegből? Ez nem megy egyik percről a másikra sajnos…

2023. jan. 6. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!