41/50 anonim válasza:
@40 300-400k közötti nettó mesterdiplomával továbbra is nevetséges, az egyik legrosszabbal fizetett diplomás terület, nem véletlenül hagytam ott.
42/50 anonim válasza:
Sajnálom...500 már jó lenne? Vagy inkább 700-800
43/50 anonim válasza:
@42 Az előző pozíciómban is jelentősen 1 millió forint felettee jött ki a nettóm, pedig kevesebbet kellett hozzá tanulnom, mint a tanításhoz. 600k körül kezdő nettó már elfogadható lenne, nyugdíj előtt 1.1-1.5m.
44/50 anonim válasza:
Minél több annál jobb. Bár én most ennek a 300-nak is örülnék, per pillanat nincs munkám tanulok
45/50 anonim válasza:
@44 Rendben, de te is 6 évet tanulsz érettségi után, hogy aztán adjanak nettó 250-et, majd 2 évvel később tanulmányokat kelljen írogatnod ahhoz, hogy ne gyakornokként kezeljen a szakma, miközben 5-10 osztálynyi gyereknek próbálsz dolgokat oktatni teljesen méltatlan körülmények között?
46/50 anonim válasza:
Hát igen, én is állandóan tanulok. Nyelvvizsga, egyetem. Csak most megint kell tanulnom valamit mert nem piacképes szakmát választottam. Én nem emberekkel fogok foglalkozni, csak a szöveteikkel.
47/50 anonim válasza:
Nem kötelező Magyarországon tanítani, vannak olyan országok ahol megfizetik a tanárokat, na oda kell menni tanítani. Probléma megoldva.
48/50 anonim válasza:
Ja mindenki vándoroljon el az országból, akkor is ha sok minden idefűzi. Család, barátok, nagymama, nagypapa. Évente egyszer lássam a szüleimet, karácsonykor? És egyszer majd jön a telefon hogy menjek a temetésükre.
49/50 anonim válasza:
Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de vagy ez vagy lemondasz egy ideális életről. Férfiként egy családot nem lehet eltartani magyarországi tanári fizetésből, nem lesz autó, saját lakás,nyaralások stb. Fogjuk már fel hogy hogy nem a rendszerváltás előtt élünk, amikor a postás Feri meg a titkárnő Marika néni már 20 évesen családi házat vehetett és 6 gyerekük volt.
50/50 anonim válasza:
Mondjuk autó nekem nem kellene...de éhezni nem szeretnék meg ilyenek. Mert itt az lesz, a nyugdíjamból. Szóval sajnos vagy nem sajnos lehet hogy nekem is el kell majd hagynom szép kis országunkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!