Konzervatívok! Mik a legfőbb gondjaitok az lmbt emberekkel?

Az hogy megnemváltoztatják az óvodába az 5 éveseket.
De szerencsére orbánviktor doktorminiszterlenökúr megvéd minket védiki tanulatlan parasztokat ettől.

Akkor tegyék nyugodtan úgy, hogy más nem látja.
És nincs belőle gond.
Házasságot meg gyereket, de főleg gyereket ne akarjanak örökbe fogadni.

Az hogy nem tartják meg magunknak a másságukat. Senki nem kíváncsi rájuk, még ha az utcán valaki direkt mutatja hogy ő milyen, még hagyján, de ez a pride meg hasonló dolgok, meg hogy direkt hirdetik magukat mint valami igét, na az már bosszantó, rendkívül idegesítő.
Azt csinálnak amit akarnak egymással, de tegyék azt szolidan, a falak mögött, felőlem házasodhatnak is, kit érdekel. Viszont, a gyerek örökbefogadást már NEM engedném nekik, határozottan NEM.
Egy heteró pár sem áll le dugni az utca közepén meg egymást falni - jobb esetben.

Én úgy gondolom, hogy se a házasság, se az örökbefogadás nem jog, olyan értelemben, mint mondjuk a munkához, a fizetéshez, az egészségügyi ellátáshoz, törvény előtt egyenlőséghez való jog.
Senki nem lesz kevesebb azáltal, ha nem házas vagy nincs gyereke. Ha egy homoszexuálist olyan kirekesztés ér, hogy nem kaphat munkát csak azért, mert meleg, vagy mondjuk több adót kellene fizetnie csak azért, mert meleg, az természetesen elfogadhatatlan.
De se a házasság, se a gyerek nem ilyen jog.
Én se vagyok házas és gyerekem sincs. Nem lesz egy meleg sem több azáltal, ha házasodhat. Jogilag sem egyébként, mert nagyjából a házassági név viselésén kívül minden egyéb őket is illeti. Bejegyzett élettársi kapcsolatban örökölhetnek is egymás után. Végrendelettel meg amúgy is.

Sokmindenben konzervatív vagyok, de ebben nem. Támogatnám a melegek teljes jogegyenlőségét, leszögezve, hogy örökbefogadáskor a heteroszexuális, klasszikus férfi-nő házasságon alapuló családoknak legyen abszolút előnyük (de az árvaháznál jobbnak tartok egy azonos nemű családot is).
Ezzel együtt az egyházi esküvőt pl. már nem gondolom támogatandónak, azt a vallásszabadság jegyében minden egyház eldöntheti, kiket, milyen kritériumok mellett ad össze.
Összességében el kellene választani az LMBTQ propagandát az ilyen emberek jogegyenlőségének kérdésétől. Teljes jogegyenlőség biztosítása mellett sem tartom helyesnek az "érzékenyítés" túltolását, az százezer fiktív gendert, vagy hogy lassan már tilos azt mondani: "Hölgyeim és uraim!"
Éljen mindenki boldogul, de a többségi társadalom nyelvhasználatát, szokásait, hagyományait, hitét, életmódját ne egy kisebbség érzékenységével mérjék!
És ne legyen már diszkrimináció, hogy létezik női és férfi mosdó meg öltöző, amibe a születési nemünk szerint járunk be, nem az érzelemvilágunk szerint. És hiába érzi magát kislánynak Petike, azért ne öltözzön és zuhanyozzon együtt tornaóra után az én - született - kislányommal, ha lehet...
Az LMBTQ emberek akár teljes jogegyenlősége számomra nem abszurd. Hogy a többség igazodjon lépten-nyomon egy elég elenyésző kisebbséghez, az már abszurd.
Hadd lehessen már "hölgynek" nevezni valakit, aki látszólag hölgy, ahelyett, hogy azt mondjam "személy"...
Szóval, ha megoldható a dolog úgy, hogy a társadalom többségének az élete, a szokásai, sőt, a hétköznapi beszédét is meg ne kelljen változtatni a nagy "érzékenységre" való tekintettel, akkor részemről mehet. Ami ezen túlterjeszkedik, az már nem jogegyenlőség, hanem pozitív diszkrimináció, propaganda és a többség jogainak a csorbítása egy kisebbség javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!