Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A home office redukálásával...

A home office redukálásával lehet a létszámot akarják csökkenteni?

Figyelt kérdés

Egy multinál dolgozom.A home office szabályozás területenként eltér.

Nálunk eddig heti 4 nap HO van.

Az anyavállalatnál viszont még nagyobb "lazaság" van ezen téren, ott 1 hónapban csak egy alkalommal kell bemenniük.

Nálunk ezt januártól megfelezik, azaz 2 napra veszik le.De, semmiféle workshop, egyeztetés meg ilyesmi nem volt erről,hogy a munkavállalói felet meghallgatták volna a vezetők.

Szerintem, ezzel a létszámot akarják csökkenteni, ugyanis jelentősen romlanak a munkakörülmények.

Vannak itt olyan emberek, akik 100 km messze laknak.Ők nem fognak heti 3 alkalommal bejárni, más állás után fognak nézni.

Illetve, a cég ezzel kicseszik magával, hiszen max 50 km-es körből fognak tudni munkavállalókat felvenni.Az még az a távolság, amit egy átlagember bevállal ingázáskor.

szept. 28. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen egyetértek ez bújtatott leépítés, nyilván nem fog a többség a semmiből 100-200 km-ekkel arrébb költözni, ezt ők is tudják jól.
szept. 28. 21:02
 12/16 anonim ***** válasza:
50%
Mondjuk ez elég szar stratégia, ha tényleg annak szánják, mert a legjobbak fognak először felállni, hiszen ők azok, akik könnyen váltanak, mert 5 perc alatt találnak más munkát. Hogy a maradékkal mire mennek, az meg majd ugye kiderül.
szept. 29. 09:48
 13/16 anonim ***** válasza:

12: senki nem vált könnyen ma, válság elején vagyunk mindenhol létszám stop van. Nézz csak rá professionra.

Amúgy meg minden cég vissza vágta a ho-t szal nem mintha nagy lenne a mozgás tér ilyen irányban.

szept. 29. 13:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Én spec teljes home officeban dolgozom, a linekdinen a szakmámban több ilyen ajánlat is van. Nem, nem vagyok it-s 😀 de a professionon szerintem 10 éve nem jártam.
szept. 29. 13:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem minden cég vágta vissza a HO-t, még multik közül sem, a kisebb cégek, pláne startupok meg egyenesen támogatni szokták a HO-t manapság is.

És nem minden munkakörben nehéz új helyet találni. Én senior fejlesztőként bármikor válogathatok az ajánlatok között, most is.

A Profession nem a magas hozzáadott értékű munkák gyűjtőhelye.

szept. 29. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:
ja ja válogatsz :)))
szept. 29. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!