Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzban véthető hibák?

Önéletrajzban véthető hibák?

Figyelt kérdés

Önéletrajz írásánál milyen hibalehetőségek vannak? Mitől jó vagy rossz egyáltalán egy önéletrajz?

Tanácsokat szeretnék milyen szempontok alapján ellenőrizhetem magamnak vissza, hogy jó lesz-e az önéletrajzom.

A segítő válaszokat előre is köszönöm :)

szept. 20. 13:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát az amúgy remek. Lehet, hogy egy idősebb nő is tud kedves és segítőkész lenni. Csak éppen ki akar recepciós lenni? 50 évesen már azért ennél nagyobb karriert értem el.
szept. 25. 13:14
 12/14 anonim ***** válasza:

#6 és #8 kommentelőknek

Én meg egy pályakezdő HR-es vagyok, és a csapatunkban kimondatlanul is ott lebeg, hogy mindenféle diszkriminációt mellőzünk. Tapasztalat, iskolák, kompetenciák, nyelvtudás - ezek számítanak. Fénykép sem kell. Mi így dolgozunk amerikai gyártó multinál. Mi vagyunk a jövő.

Titeket pedig eltiltanálak a szakmától.

jan. 2. 23:02
 13/14 anonim ***** válasza:
#12 A munkahely nem szociális intézmény. Egy cégtulajdonosnak legyen már meg a joga ahhoz, hogy eldöntse, kikben kockáztatja a tőkéjét, milyen módon választja ki alkalmazottjait. Te csak ne tiltogass el senkit, max. ha már felvásároltad az adott céget, majd akkor.
jan. 3. 00:16
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es, én is multinál dolgozom, és hallottam ilyesmiről. Pl. a főnököm azt mondta, hogy a vezetőképzőn kihangsúlyozták nekik, hogy nem szabad lenyomozni a jelöltet, mert ha az előző munkahelyén nem voltak vele megelégedve, akkor is tiszta lappal kell indulni.

Értem is a logikát mögötte, ha az előző munkahelyén gond volt, annak nem biztos, hogy ő volt az oka. Na, de akkor is.

Naná, hogy leinformáltuk a jelölteket. Olyan embereket kérdeztünk meg, akiket ismertünk és bíztunk az értékítéletükben.

Aztán a HR-nek a nagy diszkrimináció mentessége is csak képmutatás. Amikor a főni kiválasztott egy 55 éves embert, akkor a HR-es megkérdezte, hogy na, most ez komoly? A cégnél nem nagyon van 30 évesnél idősebb ember, mit akarunk egy ilyen öreg embertől? Persze azért a főni felvette, csak olyan vicces volt a dolog, hogy ennyit a diszkrimináció mentességről.

jan. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!