Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 3. egyetemi szak vagy külföld?

3. egyetemi szak vagy külföld?

Figyelt kérdés

Általánosságban: Nemrég végeztem mesteren, van minimális munkatapasztalatom, felsőfokú nyelvtudásom, interjúkra is behívnak, tovább is jutok, de mivel nincs, aki beajánljon és helyet intézzen nekem, ezért nem vesznek fel. Gondolkodtam egy esetleges harmadik szak elvégzésében, de ahogy látom a gazdaság gatya, nekem pedig kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy két diplomával itt kell puncsolnom, hogy legalább egy elutasító visszajelzést kapjak. Gondolkodtam külföldben, de ott kezdetben valami pincérkedős, szállodás állást tartok reálisnak. Viszont ezzel kapcsolatban az aggaszt, hogy utána akkor soha nem lesz karrierem?

Nem akarok belemenni részletekbe, aki jelenleg állást keres az pontosan tudja, hogy mi van most és nem látszik javulni a helyzet. Ti mit tennétek a helyemben?

szept. 14. 15:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
AHOGY ÉN látom, persze lehet hogy tévedek !, de elég szar állapotban van a gazdaság és a munkaeropiac. Nem az első ember vagy akiről hallok vagy olvasok , hogy kezdőként megint nagyon nehéz elindulni.
szept. 14. 17:08
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
Egyebkent hol keresel melót földrajzilag az országban?
szept. 14. 17:09
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
#10: hogy jön ide a demokrácia...?
szept. 14. 17:35
 14/18 A kérdező kommentje:
#12 Budapest.
szept. 14. 18:07
 15/18 anonim ***** válasza:
57%
kint a mosogatás nem gáz, de idehaza már szóba se jöhet. Érdekes logika.
szept. 14. 18:49
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem inkább azon kéne dolgoznod, hogy megtanuld eladni magad. Neten találsz csomó videót a témában.
szept. 14. 18:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Igazából nincs gond vele. Meg tudom oldani a szakmai feladatokat, tudok értelmesen kommunikálni a céljaimról, de amikor az a válasz, hogy belsős emberrel töltik be vagy mégsem nyitják meg a pozíciót költséghatékonyság miatt, esetleg rám se hederítenek, akkor akárhogy nyomathatom a self marketinget.
szept. 14. 19:06
 18/18 anonim ***** válasza:
17 indíts akkor te vállalkozást vagy csinálj Linkedin profilt, ami figyelemfelkeltő, onnantól jönnek maguktól az állásajánlatok. Egyébként nem értem ezt a rengeteg külföldös hozzászólást. Aki itt nem tud megélni, az ott sem tud. Volt osztálytársam 19 évesen talált magának egy 28 éves csávót, érettségi utáni hónapban kimentek Norvégba, 1,5 millás fizetés, aztán 5 év után hazajött, mert megromlott a kapcsolat, mert 7x12 órázni kellett, hogy meg tudjanak élni és kiégette a sok pincérkedés, monoton álló munka. Unokatestvérem Angliában próbált szerencsét, haverjai jóval előbb kimentek, mint ő, ő kb 1 év után hazajött, mert hiába keresett jobban, a megélhetés is jóval több pénzbe került neki és élni se jutott ideje a sok monoton 12 órás mosogatásból. Kiégett ő is. Nem mindenkinek jön be külföld.
szept. 17. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!