Külföldön könnyű megállni a helyét egy fiatal felnőttnek?
"Leginkább az egyetemet/irodai munkát/kétkezi munkát végző rétegre gondolok."
Tehát konkrétan mindenkire? Sokat segít.
EU-ban elhelyezkedni nyelvismerettel az szerintem könnyű.
Legyen munjád, legyen B terved a munkád megszűnése esetére, legyen lakhatásod, legyenek rendben a papírjaid (adó, egészségügy, munkaszerződés, stb)
És milyen úgy az élet, hogy a vezetést átadták az ottani lakosok a cégeknek?
Nagy különbség van a között, hogy egy diktátor uralkodik mint itt vagy orosz országban, a demokratikusan megválasztott vezetők akik az ország érdekeit képviselik mint EU sok országában, vagy a cégek döntik el mi merre mint usában?
Az érdekel, hogy egy átlag ember érez-e különbséget ezek között.
Én vagy az "amerikás". :)
Nem, átlagember szintjén semmit nem érezni. Sőt itt a cégek többet foglalkoznak úgy veszem észre a dolgozók mentális egészségével mint Magyarországon.
Az megvan, hogy a "külföld" az nem egy valami, hanem igensokféle valami?
Lehet romantikát fűzni hozzá, csak fölösleges.
Igen, itt a nyugat az EU-ban így alapból hozzájuk hasonlítunk.
És persze mert ki lehet még menni szerencsét próbálni, azaz létező lehetőség.
De a világ népességének 70%a sokkal rosszabbul él mint mi itt.
Ezért a világ helyett én pl "fejlett országok"-at vagy nyugatot írtam volna.
Afrikában pl. sok fiatal lány hal abba bele hogy férjhez adják majd megerőszakolják őket a nászéjszakán védekezés nélkül, és mivel a kis gyermek testük még nem áll készen a szülésre, belehalnak.
Mondjuk arrafelé a megerőszakolás amúgy is mindennapi esemény, férjhez menés nélkül is. Szóval Afrikába inkább ne.
A világ (külföld) nagy, és nem minden ország EU tag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!