Hova menjek tovabb? Orvos vagy ugyved
én nagy hibának érezném, hogyha a római jog vagy a boncterem alapján választana valaki hivatást.
Én pl. orvos vagyok, nem szerettem nagyon a bonctermet, most pedig a gyógyszeriparban vagyok, irodai munkát végzek, betegeket csak papíron látok, és nagyon örülök ennek, és a fizetésem pedig kifejezetten jó.
Én a kérdező helyében nem mennék ügyvédi pályára, különösen, ha nincsen családi hátszél. Végzés után évekig gürcölsz fillérekért egy ügyvédi irodában a szakvizsgáig, utána meg csak akkor viszed valamire, ha saját irodád lesz.
#21 ez túlzás, mert elhivatottság is létezik a világon
Közhiedelemmel ellentétben az orvosoknak se olyan könnyű normális helyen elhelyezkedni, pláne a fővárosban.
És teljesen felesleges az orvosin gondolkodnia, ha a saját bevallása szerint nem érdekli az egész. Ha be is jutni az első félévben kihullana
Csak ez a két opció van?
Úgy tűnik hogy igazán egyik sem vonz téged
8: "16 éves korodra pedig kéne legyen ennyi önismereted hogy termtudos vagy humán beállítottságú vagy-e, vagy egyáltalán utána kéne nézni mit is csinálnak egyaltalán a szakma képviselői."
Én nem tudtam.
Elmentem társadalomtudományi felsőoktatásba is, bölcskarra is és mérnökire is.
És valószínű még művészetire is elmegyek.:)
"én nagy hibának érezném, hogyha a római jog vagy a boncterem alapján választana valaki hivatást."
Pedig a tanulóévek IS arra vannak, hogy az ember élvezze őket.
Én kifejezetten ez alapján választottam miket élvezek a legjobban, mik azok, amiket megőrülök, ha nem ismerhetek meg.
De ha valaki képtelen rágondolni is ezekre a dolgokra, akkor tuti, hogy az első órát sem képes túlélni, akkor pedig sose lesz diplomája belőle.
Kérdező, ha ügyvédinek készülsz, ezt a threadet olvasd végig:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Rengeteg ügyvédjelölt éhbérért dolgozik vagy éppenhogy ő fizet sztárügyvédeknek, hogy aztán kávét főzhessen az irodájukban. Gondolkozz el ezen. Iszonyú túltermelés van jelenleg jogászokból. Ha nem akarsz orvos lenni, gondolkozz el inkább valami harmadik fajta hivatáson.
Az orvost és a tanárt leszámítva minden egyetemi szakon túltermelés van.
De a kiválóak mindenhol érvényesülnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!