Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikus szakmával ellehet...

Timon78 kérdése:

Informatikus szakmával ellehet helyezkedni külföldön vagy menjek tovább egyetemre?

Figyelt kérdés
Jövőre fogok érettségizni és mindenképp külföldön szeretnék majd elhelyezkedni csak nemtudom, hogy a +1 év szakma elég lenne-e vagy inkább menjek egyetemre.

2021. aug. 8. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Olyan szakma nincs hogy informatikus. Az informatikus is egy gyűjtőfogalom mint pl. a mérnök, orvos.

Mihez értesz ?

2021. aug. 8. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Menj egyetemre
2021. aug. 8. 15:17
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ milyen informatikai szakmád van...

Meg azt is függ hogy hogy tudsz angolul,mert ha profin tudsz,akkor itt magyarországoin meg keresheted az 1-2 milkót.

Meg az informatikában milyen vaghy?

2021. aug. 8. 15:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Műszaki informatikán vagyok, az angollal nincs probléma abból tervezem az emelt szintű érettségit, inkább a kódolós része érdekel mert szeretem csinálni.
2021. aug. 8. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Akkor mindenkép menjél egyetemre,mert akkor komolyabban vesznek,mert ügye több tudás..
2021. aug. 8. 17:47
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Azt ugye tudod, hogy a "kódolós részben" külföldön (de lassan itthon is...) kivel fogsz versenyezni? Indiában évente közel 1 millió ember diplomázik egyetemen/főiskolán, mondjuk azt, hogy ezek 10%-a infós, az is évi 100e ember.

Szerinted kinek lesz nagyobb esélye elhelyezkedni, egy 20 éves érettségizettnek, vagy annak, aki 5 évig tanult programozni fulltime és angolul?

Menj egyetemre.

2021. aug. 9. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Menj egyetemre mert az egy éves képzést külföldön nem fogadják el informatikus végzettségnek.

Mérnökinformatikus diplomával már elég jól lehet érvényesülni.

Ha mindenképpen rövidre szeretnéd fogni a tanulást akkor cisco, itil, microsoft, vmware és hasonló vizsgákat érdemes letenni.

2021. aug. 9. 11:52
 8/9 anonim válasza:
79%

6, Ez igaz, de ezzel együtt jó esetben egy fejlesztőt sem egy biorobotként alkalmaznak, ahol minden létező kérdést egy Skype hibásban fognak megtárgyalni...

Fantasztikus dolog az internet (alapjog kéne, hogy legyen), de azért az egész egyszerűen nem igaz, hogy az online kommunikáció kifizetődőbb. Van, akinek meg fogja érni nyilván, de ezen logika alapján adminisztratív munkát nem kéne végezni az első világban...

Arról nem is beszélve, hogy még ezzel együtt is hiány van

2021. aug. 23. 01:28
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
8-as: 6-os vagyok, 3x elolvastam amit írsz, de még mindig nem értem (a tartalmát se nagyon, de leginkáébb azt, hogy mi köze van ahhoz, amit a kérdező v. én írtam).
2021. aug. 23. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!