Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova menjek tovabb? Orvos...

Hova menjek tovabb? Orvos vagy ugyved

Figyelt kérdés
16 eves vagyok es lassan valasztanom kene mibol emeltezzek es ezaltal azt is eldontom hogy hova tovabb. Edesapukam jol meno orvos evtizedek ota. Ha orvosnak mennek garantalt siker es garantalt sikeres karierr. Viszont annyira nem erdekel. Ugyvedkent teljesen uj palya lenne a csaladban es felek hogy nem sikerulne vagy nem lennek benne jo. Igazbol nem is tudom melyik a jobb palya

szept. 11. 17:43
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%
Programozó.
szept. 11. 17:47
 2/27 anonim ***** válasza:
69%

Én az orvos mellett döntenék, szerintem annál jobb nincs. Mindig lesz állásod, külföldre is ki lehet menni vele.

Én sajnos nem bírnám, mert nem tudnék embert felvágni, a vértől is rosszul vagyok, és valószínűleg rettenetesen kiborulnék, ha meghalna egy betegem.

De ha neked ez nem gond, akkor válaszd azt.

Persze 16 évesen még idealista az ember, és azt hiszi, hogy tud olyan pályát választani, amiben boldog, én most már így 50 évesen nem hiszek ebben.

Nem mondom, hogy csak a pénz számít, de sajnos nagyon fontos, hogy olyan szakmát válasszon az ember, amivel lehet boldogulni.

Persze vannak sztárügyvédek is, de azért ott is vannak olyanok, akik az önkormányzatnál dolgoznak éhbérért. Nem mindenki tud befutni. Azért csóró orvosról még nem hallottam.

szept. 11. 17:50
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs hogy garantált siker. Nagyon más pálya a kettő, az alapján dönts hogy mi érdekelne valójában.
szept. 11. 18:19
 4/27 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképpen az élet tönkretevőihez akarsz tartozni?
szept. 11. 18:21
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
#4 ezt kire érted?
szept. 11. 18:52
 6/27 anonim ***** válasza:
87%

Mi az, hogy orvos az garantált siker lenne és garantál sikeres karrier? Ne haragudj, ki garantálja ezt neked? Mire elvégzed orvosi egyetemet, meg rendesen elhelyezkednél valahol, apád nyugdíjas lesz... Ne nagyon számolj azzal, hogy azért mert apád sikeres orvos, akkor fixen te is az leszel.

De van fogalmad arról, mennyit és mit kell tanulni egy orvosi egyetemen. Némi kitartást igényel, nem való senkinek.

És most személyeskedő leszek. Lehet igazam van, lehet nem. De arra bsztad venni a fáradságot, hogy egy 1 perc alatt összeírt kérdésben ékezeteket meg vesszőket használj, annyira szarsz bele az egészbe. Ez a fajta mentalitás meg hozzáállás nem annyira vall kitűnő tanulóra, aki röhögve jut be egy orvosi egyetemre...

Tudom tudom. Ilyenkor jön a siettem. Angol a billentyűzet, telefonról írtam, meg a többi szarság.

Írásodból még azt is megsejtem, hogy lány vagy. Szinte látlak magam előtt :D

szept. 11. 18:57
 7/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem való mindenkinek*
szept. 11. 18:58
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy nem tudod melyik a jobb pálya?

Nincs ilyen hogy jobb meg rosszabb pálya. Két külön irány mindkettő előnyökkel és hátrányokkal. De mindkettőt csak akkor lehet csinálni ha nagyon elhivatott vagy és tényleg az az álmod. Az kevés, hogy dr-t akarsz a neved elé.

16 éves korodra pedig kéne legyen ennyi önismereted hogy termtudos vagy humán beállítottságú vagy-e, vagy egyáltalán utána kéne nézni mit is csinálnak egyaltalán a szakma képviselői.

Vad idegen emberek honnan a francból tudnák megmondani melyiket válaszd, amikor nem is ismernek?

A sikerért meg kell dolgozni

Olyan pedig nincs hogy ügyvédnek mész, 5 év a jogi egyetem, utána 3 év gyakornokság valahol ha felvesznek, utána 1 év múlva szakvizsgázhatsz. Tehát 5+4 év mire ügyvéd lehetnél ha minden elsőre sikerül.

szept. 11. 19:06
 9/27 anonim ***** válasza:
19%
Ügyvéd
szept. 11. 19:09
 10/27 anonim ***** válasza:
15%

5

Ügyvédek, orvosok...

szept. 11. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!