Szerintetek normális az, hogy ügyvédjelöltként 108.000,-Ft-ot keresek 4 órában? (27/n, Debrecen)
4. éve vagyok ügyvédjelölt ugyanabban az ügyvédi irodában, tehát már letelt a kötelező 3 év, amit 8 órában kellett dolgoznom jelöltként. Ebből kifolyólag kértem a drága főnökömet, hogy csökkentsük 4 órára a munkaóráim számát, ami azért kellett, hogy tudjak készülni a munka mellett az ügyvédi szakvizsgára is. Engedélyezte a munkaórák csökkentését, és közölte, hogy ő a 108.395,-Ft összegű fizetést tudja felajánlani, mert ez a minimum, neki ennél többet álláspontja szerint nem kell fizetnie.
Szerintem ez már szinte megalázó fizetés ügyvédi munkáért, úgy, hogy 4. éve vagyok itt.
Mi a véleményetek?
Nem számít rossznak.
Bp.-en is ennyit kap egy gyakornok 4 óráért. Baromi telített piac, ezért a fizuért is kapkodnak.
Mennyi ilyen van. Mikor elmegy jogot tanulni a gyerek, azt hiszi siker hírnév csillogás sokpénzt. Azt szembesül vele, hogy ja 6 év tanulás után még egy kicsit bojtárkodni is kell jelképes összegért. Aztán utána meg arra jönnek rá, hogy nem is nagyon tudnak majd mit kezdeni magukkal, mert nincs meg a kellő karizmájuk meg kiállásuk egy saját ügyvédi irodához meg ügyfelekhez.
Tök őszintén, gyakornokként milyen olyan munkát végzel, amit ne tudna bárki más aki egy kicsit talpraesett elvégezni helyetted? Lapokat fénymásolsz? Információt gyűjtesz? Adatokat írsz át szerződésmintákon és íratod alá a főnökkel? Földhivatalba mész papírokat beadni?
Erre én se gondolom, hogy olyan irdatlan összegeket kéne kifizetni.
Kis túlzással, megyében ahol lakom van olyan ügyvéd, aki a kutyáját sétáltatja a bojtárokkal / gyakornokokkal, meg bevásárolni küldi...
Kevés helyen csináltatnak veled valóban érdemi feladatokat és fizetnek meg érte.
Mondjuk a másik szemszögből meg igen, dühítő. Hogy akik havi X milliót számláznak ügyfeleknek, azok miért szarér hugyér dolgoztatnak egy gyakornokot. Hogy hó végén ne csak 11,5 milliót vigyenek haza, hanem 11,8-cat. Mer valamiből gumit kell cserélni a hetes BMW-n.
17 mi olyat teremtesz, ami nélkülözhetetlen mások számára? Földmüves vagy, vagy állattenyésztö?
Kütyük, szoftver meg elektronika nélkül van élet, de ha nincs mit enni, feldughatjuk magunknak a programot meg a panelt.
Elég együgyüen látod a világot egyébként. Én sem vagyok ügyvéd, mégsem látom ilyen sötéten a dolgokat, és mérnökként, fejlesztöként nem értékelem ennyire túl a munkámat.
Szerinted olyan ügyvéd akkor nincs is, aki pl. egy ház eladásánál biztosítja, hogy ne verjenek át, és semmizzenek ki, vagy pl. céges ügyekben jár el, esetleg kiszedi a biztosítóból a pénzt, ami járna neked, de a biztosító jogászai próbálnak téged kijátszani...
Nem értek egyet a 13-assal abban a tekintetetben, hogy kutyát sétáltatsz, fénymásolsz stb.
Szerintem a főnököd határozza meg a feladatokat, nem te, így ezt rajtad számonkérni eléggé nagy ostobaság a részéről. Azt ne vedd magadra.
A munkakörödet a főnök határozza meg úgy is, azt meg illik megfizetni, akkor is ha kávét főzöl.
A többi az kb. olyan, amivel egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!