Szerintetek normális az, hogy ügyvédjelöltként 108.000,-Ft-ot keresek 4 órában? (27/n, Debrecen)
4. éve vagyok ügyvédjelölt ugyanabban az ügyvédi irodában, tehát már letelt a kötelező 3 év, amit 8 órában kellett dolgoznom jelöltként. Ebből kifolyólag kértem a drága főnökömet, hogy csökkentsük 4 órára a munkaóráim számát, ami azért kellett, hogy tudjak készülni a munka mellett az ügyvédi szakvizsgára is. Engedélyezte a munkaórák csökkentését, és közölte, hogy ő a 108.395,-Ft összegű fizetést tudja felajánlani, mert ez a minimum, neki ennél többet álláspontja szerint nem kell fizetnie.
Szerintem ez már szinte megalázó fizetés ügyvédi munkáért, úgy, hogy 4. éve vagyok itt.
Mi a véleményetek?
De 8 órában mennyi volt? Szerintem érthető, hogy feleannyi munkaidőért, munkáért, nem akar ugyanannyit fizetni, mint eddig.
De persze kevés ez, 4 órásban is, ezt is megértem.
Hát, úgy látszik neki ennyit ér a munkád. Munkaadóként nem kötelező neki többet fizetnie a garantált bérminimumnál, ez pedig megvan.
Viszont neked sem kötelező nála dolgoznod. Ez is csak egy üzlet, nem érdemes érzelmeket belevinni. Húzzál el onnan olyan gyorsan, ahogy csak tudsz.
Nettó bérminimum, nem köteles többet fizetni
Te meg nem vagy köteles ott dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!