Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek normális az, hogy...

Szerintetek normális az, hogy ügyvédjelöltként 108.000,-Ft-ot keresek 4 órában? (27/n, Debrecen)

Figyelt kérdés

4. éve vagyok ügyvédjelölt ugyanabban az ügyvédi irodában, tehát már letelt a kötelező 3 év, amit 8 órában kellett dolgoznom jelöltként. Ebből kifolyólag kértem a drága főnökömet, hogy csökkentsük 4 órára a munkaóráim számát, ami azért kellett, hogy tudjak készülni a munka mellett az ügyvédi szakvizsgára is. Engedélyezte a munkaórák csökkentését, és közölte, hogy ő a 108.395,-Ft összegű fizetést tudja felajánlani, mert ez a minimum, neki ennél többet álláspontja szerint nem kell fizetnie.

Szerintem ez már szinte megalázó fizetés ügyvédi munkáért, úgy, hogy 4. éve vagyok itt.

Mi a véleményetek?

szept. 11. 12:08
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
8 órában mennyit kaptál?
szept. 11. 12:11
 2/27 anonim ***** válasza:
92%
..de fel is mondhatsz, nem? Senki nem láncolt oda. Szabad piac van, a piaci értéken tudod eladni a munkádat. Ha mindenhol máshol is csak ennyit (vagy ennyit se) ajánlanak, akkor a válasz igen, “normális” ez így.
szept. 11. 12:14
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

De 8 órában mennyi volt? Szerintem érthető, hogy feleannyi munkaidőért, munkáért, nem akar ugyanannyit fizetni, mint eddig.

De persze kevés ez, 4 órásban is, ezt is megértem.

szept. 11. 12:20
 4/27 anonim ***** válasza:
87%
Persze.
szept. 11. 12:20
 5/27 anonim ***** válasza:
79%
Ja, és én ezt úgy értelmezném, hogy a főnök a jövőben nem számít rám az ügyvédi iroda csapatában, hanem arra gondol, hogy a szakvizsga után lépek (máshova vagy saját iroda).
szept. 11. 12:21
 6/27 anonim ***** válasza:
76%

Hát, úgy látszik neki ennyit ér a munkád. Munkaadóként nem kötelező neki többet fizetnie a garantált bérminimumnál, ez pedig megvan.

Viszont neked sem kötelező nála dolgoznod. Ez is csak egy üzlet, nem érdemes érzelmeket belevinni. Húzzál el onnan olyan gyorsan, ahogy csak tudsz.

szept. 11. 12:23
 7/27 anonim ***** válasza:
92%
Nézd, nekem 20 éve anyósjelölt keresett ügyvéd volt, akkoriban is azt mondta, az ügyvdbojtárok teljes munkaidöben 50 ezret kerestek, az akkori minimálbért, mert örülniük kellett annak, hogy valahol egyáltalán dolgozni tudnak. Utána aki ügyes volt az specializálódott, és megcsinalta a saját irodáját, aki meg nem volt olyan ügyes, az ment a süllyesztöbe.
szept. 11. 12:30
 8/27 anonim ***** válasza:
87%
Igen.
szept. 11. 12:30
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Nettó bérminimum, nem köteles többet fizetni

Te meg nem vagy köteles ott dolgozni

szept. 11. 13:09
 10/27 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nagyon kevés.
szept. 11. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!