Milyen öltözékbe kell menni állásinterjúra? Irodai munka.
Figyelt kérdés
szept. 4. 13:14
1/11 anonim válasza:
"Irodai munka" - nem az számít, hogy egy irodában ülve végzed a munkát, hanem a munka jellege, marhára nem mindegy, hogy reklámgrafikusnak, könyvelőnek vagy bankárnak jelentkezel, az öltözék is ettől függ.
2/11 anonim válasza:
Sokat segítene, ha pl. megmondanád, hogy férfi vagy nő vagy...xD akkor pl. nem javasolnának blúzt egy férfinak vagy oxford cipót egy nőnek.
3/11 anonim válasza:
Fel kell öltözni szépen, ez annak a jele, hogy tiszteled őket. Férfiaknak ing, nyakkendő, nem farmer és nem sportcipő szerintem a minimum.
Egyébként a HR-estől meg lehet kérdezni, hogy "náluk ilyen esetben mi szokás, meleg van, vegyek-e zakót".
5/11 anonim válasza:
Erősen állás/cég függő. Mondjuk egy programozó sima utcai ruhában is interjúzhat, addig mondjuk egy pénzügyes, különösen hogyha kliens közeli akkor legalább egy business casual (ing + farmer) kombót meg fog követelni.
6/11 anonim válasza:
5-ös: hát nálunk (amerikai multi) ha a programozó sima utcai ruhában jön interjúzni, az bizony rákerül az értékelőlapra. Nem automatikus kizáró tényező, de nem javít a helyzetén. Egyébként az itteni dress code-ban kimondottan benne van, hogy a farmer az nem business casual. A "smart casual"-ba belefér, de a businessbe nem.
7/11 anonim válasza:
Én a gyógyszeriparban dolgozom, nálunk abszolút elvárt az elegancia. Eddig akárhová mentem interjúzni, business attire öltözetben mentem, általában meg is kaptam az állásokat. Hülyén érezném magam, hogyha azon múlna, hogy pl egy konkurrens jelölt köt nyakkendőt, én meg nem, úgyhogy inkább full elegánsan megyek. Abból nem lehet baj.
8/11 anonim válasza:
Két hete volt egy jelölt aki öltönyben-nyakkendőben jött.
Buszozott, félájultan hőgutával érkezett, mentőt kellett hívni.
9/11 krwkco válasza:
"Buszozott, félájultan hőgutával érkezett, mentőt kellett hívni."
Jogos, hogy nem kapta meg az állást.
Ha nem volt annyi esze, hogy a buszon és az utcán levegye a zakót és a kezében tartsa.
10/11 krwkco válasza:
Egy csúcsjelölt akár a nyakkendőt is le tudja venni az utazáshoz, mert képes újra megkötni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!