Miért mondják ezt interjú végén a HR-esek? Milyen jelentőséggel bír?
Több HR-estől megkaptam interjú végén, hogy x hét a kiválasztási folyamat (mondjuk ez eleve rossz ómen, azt tapasztaltam, hogy egy hétnél tovább akarják húzni a kiválasztást, akkor gyakorlatilag lehúzhatom magam a WC-n), DE he bármi kérdésem merülne fel interjú után, keressem őket nyugodtan.
Ezzel célozgatni akarnak rá, hogy nem szerepeltem kimondottan jól, de ha fontos az állás, akkor keressem őket és akkor talán utólag még pozitív irányba billenhet a mérleg? Vagy szimpla formaiság az egész? Esetleg HR-ese válogatja?
Én egyenes emberként, kb. 20-30 interjúval a hátam mögött továbbra sem tudok kiigazodni a HR-eseken, mert többnyire sosem azt mondják, amit valóban gondolnak, tele vannak bújtatott tartalmú kérdésekkel.
Jóllehet, több tucatnyi állásinterjús tanácsadást végignyálaztam már, de sokkal okosabb sajnos nem lettem.
Igen ám, de honnan máshonnan szerezzek releváns tapasztalatot, ha nem kezdő pozíciókból, melyek betöltéséhez akár egy mezei érettségi is elég? Egyetemen persze van gyakorlat (igaz, bölcsészkaron nekünk pont nem volt, de gazdasági képzéseknél szokott lenni utolsó évben), de arról februárig/jövő év szeptemberéig sajnos lecsúsztam. :')
Most mondhatnám a különböző szakképzéseket, amelyekre még lehetne így év közben jelentkezni, de ott sincs minden esetben előírva kötelező szakmai gyakorlat, ráadásul azok mellett még diákmelózni/gyakornoknak se mehetsz el, mert nem jár melléjük nappalis diákigazolvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!