Hogyan lehetne váltani egy olyan munkahelyről, ahol nulla a szakmai fejlődés és így nem is tudok hasznos tapasztalatot szerezni egy sikeres interjúhoz?
2 éve vagyok a mostani munkahelyemen, de már egy jóideje csak kényszerből. Tipikus kis magyar ügyvédi iroda, egyszemélyes vezetéssel, alkalmatlan vezetővel és hatalmas szervezetlenséggel.
Legtöbbször a főnököm sem tudja mi legyen a pontos feladat, mi legyen a koncepció, ha kapok is egy feladatot, azt mire elkészül és már máshogyan kellett volna megcsinálni, mert közben ő meggondolta magát.
Érdemi visszajelzést mondanom sem kell, hogy nem kapok, csak néha 20 perces hisztiket kell végighallgatnom, hogy ez miért nem olyan, amit ő épp akkor elképzel és az elején el sem mondott. Tipikusan az a feladatot elhadarom 2 percben, a kritikát mondom 20 percig típus, ha meg visszakérdezek én vagyok értetlen idióta.
Ami a lényeg, hogy semmi szakmai fejlődést nem érzek. Ugyanazt csinálom; legtöbbször adminiszratív teendők, pl. iratok ide-oda beküldése, táblázatkészítés, emailezés; összefoglalók írása; jogi kutatások; nagy ritkán valami peres beadvány vagy szerződés szerkesztése/átnézése és kb. ennyi (mindezt a fenti ellenszélben). Tárgyaláson életemben nem szólaltam még fel, nagyobb léptékű ügyekben nem vettem részt, ügyféltalálkozókon nem veszek részt és emiatt gyakorlatilag nem tudok mit felmutatni, amivel kitűnnék a többszáz másik álláskereső közül.
Sok interjún voltam mostanában, nagyobb ügyvédi irodákban is, cégeknél is, mindenhol a szakmai tapasztalat hiánya és inkompetencia miatt utasítottak el, ami érthető is, mert senkinek nem kell egy lassan szakvizsgázó, de kb. gyakornoki tapsztalati szinten lévő jelentkező.
Jelenleg úgy látom, hogy az egyetlen kiút, ha nem fölfele próbálok menni a (nem lézető) karrieremben, hanem elkezdek egy újat, egy másik pályán, ahol lehet is fejlődni, csak nem tudom mi lenne az.
Menj át másik irodába.
A főnököd nő, ugye?
Igen, nő.
Pont az a probléma, hogy nem tudok átmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!