Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Személyes tapasztalatokra...

Fish1 kérdése:

Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi: van-e köztetek olyan ember, aki alkalmazza a "gazdagok gondolkodásmódját"?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy pl. leírjátok a céljaitokat, vizualizáció, megerősítések, és ami ezzel jár még. Miket alkalmaztok és mit értetek el eddig?

2018. jún. 7. 23:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Ne haragudj meg, de szerintem ez egy baromság. Tudjuk kitől hallani ezt a dumát.

Ebből neki van csak pénze.

De igen. Alkalmaztam. Ismerek olyat, aki alkalmazta és meglepő, de semmi.

Te magad alakítod a sorsod, nem ez a "gazdagok gondolkodásmódja".

Lehet hinni benne, mert miért ne? De csodát ne várj.

2018. jún. 8. 00:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, de én ezt máshogy látom és máshogy tapasztalom. Még az elején vagyok, ezért vagyok kíváncsi más emberek tapasztalataira is. Rám ösztönzőleg hat, amikor mások sikereiről hallok.
2018. jún. 8. 00:26
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Egy motivációs tréningen sem voltam, vagy ilyen jellegű könyvet sem olvastam.

Célokat le lehet írni üzleti tervben is, a fő szempont a realitás, mert a teljesülés, sikerélménnyel,a teljesületlenség, és tartós eredménytelenség pedig demoralizáló hatással jár .

A célszámokat meg cash flow-ba (Semmi köze kyosaki négyszögéhez! ) megtervezni, majd egy monitoringgal negyedévente felülvizsgálni és láss csodát el is éred azt amit reálisan végig gondolsz és teljesíthető. Majd jön a következő és így így tovább.

Devizahitel -17 milliós adósságspriálból lett több tehermentes ingatlanom, az addigi egy jelzálogos fedél helyett és mellé egy dinamikusan fejlődő vállalkozás pár év alatt, mindemellett érdekes módon az addigi korábbi kínlódás helyett elvégeztem a fősulit, majd a szakdolgozat knowhow-jával vállalkozásba kezdtem, ami évről évre növekszik.

Nem azzal leszel előrébb, hogy másokat nézel, hanem hogy az egyéni drive-od és szükségleted ( Maslow - féle piramis ) mennyire hajt előre. Ez szimpla pszichológia, amit ezek a "nagysikerű" sikeremberek jól tudnak kihasználni és pénzzé tenni ( maguknak).

2018. jún. 8. 07:47
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell világmegváltó dologra gondolni. Egyszerűen csak tervezni kell, költségvetést csinálni, és kategorizálni, hogy mire mennyit költhetsz. Legyen benne megtakarítás is, előre, nem majd a maradékból, mert akkor úgysem marad... Hosszútávon így lehet jól kijönni, gazdagodni.
2018. jún. 8. 08:31
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Én csinàlom ezeket plusz agykontroll.

De az a baj,hogy a CSELEKVÈST ki akarjak spótolni sokan.

Ezek a törvények gondolkodásra késztetnek ergó tetre kész leszel.

Pl kitűztem célnak,hogy p_namàgnes testem lesz akièrt a nők megőrülnek.

Elkezdtem jobban diètàzni plusz kardiózni ès felemeltem az edzèsek szàmàt,tehàt cukros sz_rokat meg se kívánom.

Tehàt működnek ezek a dolgok csak nem tudjàk hasznàlni.

Vagy kitűztem cèlnak prèmium verdàt akkor nyilvàn olyan szakma felè mentem ahol jól lehet keresni plusz elkezdtem soft skilleket fejleszteni ezek beugrottak zsigerből hogy nekem ez kell.

Az intúicíòd fog vezèrelni a cèlod felè ès èrezni fogod,hogy mèg dolgoznom kell mèg túlóra az utolsó lehelletedig hajtani fogsz.

Egèszsèget,magànèletet se kímèlve.

2018. jún. 8. 09:44
 6/12 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem rossz kategóriába nem a kérdés.

Ezotéria rovatba át kéne tenni.

2018. jún. 8. 12:30
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akinek van még hozzáfűzni valója, vagy tapasztalata, az írja, mindenre kíváncsi vagyok!

Az eddig leírtak egyeznek azzal, amiket olvastam, és örülök, hogy vannak olyanok, akiknek ez élből megy, mindenféle különösebb tanulás vagy olvasás, vagy hanganyag hallgatás nélkül.

Ami engem illet, teljesen a nulláról indultam ilyen szempontból, mert olyan családból jövök, ahol ugyan apámnak volt egy sikeres vállalkozása, de sosem voltunk közeli kapcsolatban egymással. Azt láttam, hogy sikerre lehet vinni mindenféle visszaélések nélkül, de fogalmam sem volt arról, hogy hogyan érdemes csinálni. Anyám a családi vállalkozásban dolgozott, később nem valósította meg az álmait, így tőle sem tudok ebből a szempontból tanulni.

És itt tenném hozzá, hogy emiatt nem értek egyet azzal, hogy nem azzal leszek előrébb, ha másokat nézek. De, ezzel is! Mivel a pénzügyi tudásom kb. nulla volt, és most hogy elkezdtem olvasni erről meg hallgatni hanganyagokat, már sokminden világosabb, bár közel nem minden.

@Bak Norbert:

Köszönöm a válaszodat. Ezek szerint neked ösztönösen megy ez a dolog, ez szuper! Általában a pasik jobbak ebben, ezért is vagyok itt és kérdezek.

Írnál kérlek arról, hogy ez a cash flow dolog pontosan micsoda? Ez egy költségvetés kimutatás?

Egyébként ez a reális célok kitűzése és elérése ugyanaz, amit a szemináriumokon tanítanak: olyan célt tűzz ki, amiben hiszel - ha túl nagy a cél, oszd fel kisebb részcélokra és máris hihető. Ha nem hiszünk benne, nem is érjük el, és ha hiszünk, akkor elérjük.

Az megvan, hogy elérni kívánt dolog hajt előre, így ezzel a részével nincs gondom. Most az a cél, hogy még több sikerem legyen, házat akarok vásárolni.

Gratulálok a sikereidhez!

@4-es válaszoló:

Köszönöm. Pont tegnap este olvastam erről az "előre megtakarításról", ebből a szempontból is eddig fordítva ültem a lovon.

@5-ös válaszoló:

Igen, erre én is gondoltam, hogy sokan nem tudják használni a megfelelő eszközöket, ahogy jó ideig én sem tudtam. Ehhez egy másfajta mentalitás kell. Főleg a pénz részéhez - teljesen más alkalmazottként csinálni valamit, ahol megvannak a korlátok + mások álmait valósítod meg a sajátjaid helyett (ha vannak sajátjaid), másoknak hajtod a fő hasznot tulajdonképpen, és teljesen más az, amikor vállalkozóként csinálsz valamit és tulképpen ilyenkor határ a csillagos ég.

Igen, az intuíciós dolgot egy jó ideje alkalmazom, és ez sosem hagy cserben. Figyelek rá tudatosan is.

@6-os válaszoló:

Ez miért lenne ezotéria? Arra vagyok kíváncsi, hogy ki milyen módon jut előre, mik az eszközeik, és ezt milyen gondolkodásmóddal érik el. Mert szerintem egy középszinten élő ember és sikeres vállalkozó között csak az az egy különbség van, hogy másképpen gondolkodnak. (Ezt a két utolsó mondatot címezném az 1-es válaszolónak is.)

2018. jún. 8. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Cash flow a pénzáramlás kimutatása.Pénzügyi tervezés.

pl. egy excellbe bevétel kiadás havi egyenleg, göngyölt egyenleg kimutatás/ tervezés.

Év elején nekiulsz átgondolod melyik hónapban mennyi a bevételed reálisan alatta meg irod a költségeket szinten realisan, hogy melyik honapban mire mennyit költesz. A végén meg szamitott cellába jön az egyenlef az lesz a februári nyitód és megint bevétel- kiadás. a végén havi rgyenleg legalul kommunalt egyenleg év végére igy kijön egy terv szám. Atgondolod abból mit tudnál venni. pl. ami még tovább növelheti a bevételed. És akkor értelemszerűen a következő hónaptól már tobb marad, év végén meg megint több marad esakkor már nagyobb dologba is gondolkodhatsz.Ha olyan eszközök be forgstod vissza a gyűjtött pénzt amo növeli a beceteli oldalt de nen aranyosan no veke a költség oldal is akkor jó uton leszel a gazdagodáshoz.

2018. jún. 8. 14:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdésedben nem volt szó vállalkozásról. Én ugyan alkalmazott vagyok de sikeresebb is mint az ország jelentős része. Nincs hitelem, van viszont, lakás, kocsi, család megvan mindenem ami épp kell.

Józan paraszti ésszel már sikeres lehet az ember. Ne vállald túl magad, addig nyújtózkodj míg a takaród ér stb...

Nem kell ehhez kyokasi könyv vagy hogy hívják azt a gazdag papás alakot se Szabó Péter előadásra járni.

Jah és nincs olyan, hogy gazdagok gondolkodásmódja...

2018. jún. 8. 14:57
 10/12 A kérdező kommentje:

@Bak Norbert: köszönöm a kifejtést, és hogy időt szántál rám.

@9-es válaszoló:

A gazdagok gondolkodásmódja nem véletlen van idézőjelben. Szerintem mindegy, hogyan nevezzük ezt, de gondolom érted, hogy miről beszélek. És gondolom te is tudod azt, hogy van különbség az olyan emberek között, akik mondjuk 100ezerért dolgoznak alkalmazottként és utálják a munkájukat, úgy élnek, hogy "ez van, ezt kell szeretni", "jóvanazúgy'", vagy "úgyse jutok előrébb" vagy olyanok közt, akik 500ezerért dolgoznak és még szeretik is, amit csinálnak. És nem csak a pénzbeli különbségre gondolok, hanem arra, hogy máshogy állnak a dolgokhoz és szerintem a mentalitásuk is más. Engem ezek a különbségek érdekelnek. És ki mástól kérdezhetnék, ha nem olyanoktól, akik előrébb járnak nálam?

Én a vállalkozás útját választottam. A kérdés szempontjából lényegtelen, mert egy alkalmazottként dolgozó ember is rávilágíthat olyan dolgokra, amik nekem esetleg a dolog lelki oldaláról újak. És mint írtam, a gazdagodás és még előbbre jutás területén csak nemrég kezdtem tájékozódni. Lehet, hogy neked mindez a kisujjadban van, vagy olyan családból jössz, ahol pozitív mintákat láttál a témára vonatkozólag, vagy ösztönösen ráérzel a dolgokra (sok ember van, az élből csinálja, de ha rákérdezel, hogyan csinálja, csak egyszavas válaszokat tud adni, mert neki annyira természetes, ami másnak nem az :) ), viszont nekem sok dologban hasznosak mind a könyvek, mind az előadások, mind az, ha valaki segítőkész választ ír itt.

Attól, hogy egyik ember ilyen, még nem biztos, hogy a másik is ugyanolyan és simán megy neki minden.

Ha bármit hozzá tudsz tenni, ami motiváló, vagy újabb infomorzsát ad, azt megköszönöm.

2018. jún. 8. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!