23 évesen nem kellene megragadni egy munkahelyen, ahol nem fejlődök szakmailag, ugye?
Gondolkozom a munkahely váltáson, szigorúan szakmán belül, már voltam is pár interjún. Az a baj, hogy ezen a munkahelyen nem fejlődök. Nem használunk új módszereket, rendszereket és ahogyan most dolgozunk, azt is elég alacsony szinten csináljuk. Megnehezíti a döntésemet az, hogy pont ma beszélt velem (és ugyanilyen beosztású munkatársaimmal) a főnök, hogy köszönik a munkát és fizetés emelés lesz, de nem motivál. Nincs kihívás. Nincs fejlődés. Az egyik munkatársam szerint butaság most elmenni, hogy emelik a fizetést, illetve elszólta magát a főnököm, mert mondta, hogy ezután hamarosan lesz mégegy emelés, ha jól dolgozunk (nyár vége). Azonban ennek ellenére mégis váltani szeretnék. Új kihívást keresni, megismerkedni más megoldásokkal, módszerekkel. A fizetés pedig máshol alapból annyi lenne, amennyit itt a következő emeléssel érné el.
Ja és ami még afelé lök, hogy váltsak. Nincs egyetemi végzettségem, tehát abszolút a tapasztalat az, amire építkezni tudok és ha van sok évem papíron, de mellette semmit nem tudok a szakmán belül, az szerintem nem lenne túl pozitív, ha a jövőben valamiért mégis váltani kellene munkahelyet.
Igazából már eldöntöttem, hogy váltani szeretnék, csak kíváncsi vagyok más emberek véleményére a témával kapcsolatban!
Na, de arra még nem gondoltál, hogy a jól fizető munkahelyed MELLETT próbálj fejlődni? Hétvégi ráépülős képzés, bedolgozás stb.
De ha már eldöntötted a váltást, akkor nem kell neked a megerősítés....
Még valami: Te már eldönötted, hogy váltasz - holott én is inkább a jelenlegi munkád melletti fejlődést részesíteném előnybe-, de mitől vagy olyan biztos benne, hogy az új, a másik munkahelyed jó lesz?
Gyakran előfordul, hogy egy közepesen jó munkahelyről kilép valaki, mert a másik az tuti jobb, aztán csalódik, még rosszabb - sőt, olyant is olvastam már itt többször, hogy vissza akar menni a régi helyére, pedig onnan úgy jött el, hogy kilépés előtt a főnöke béremelést ígért és nemet mondott rá, felmondott :D Majd később visszament, a régi (nem emelt) béréért :D
Szóval azért jól gondold meg, 2 fizetésemelés azért nem semmi 1 évben... :-)
#4 Nagyon kis cég vagyunk és nincsenek nálunk senior emberek. Nincs lehetőség szakmán belül és cégen belül más munkára. Nincs a cégnél senki, akinek a szakmabeli tudása nagyobb lenne az enyém és munkatársaménál. És én se mondanám magam nagyon tapasztaltnak.
#5 A két fizetés emelés valóban tiszteletre méltó és pozitív dolog és ahogy mondod, semmi garancia, hogy máshol jobb lesz. Viszont meg van a lehetősége. Viszont minden áron azért nem szeretnék elmenni. Például néhány interjún tulajdonképpen kölcsönzött munkaerőnek vennének fel és én úgy szeretnék dolgozni, hogy saját cég saját minden, nem pedig kiszervezetten dolgoznék. A fizetés emelések miatt lett kérdéses a dolog. Anélkül nem volna kérdés a váltás szerintem.
Kezd el keresni, de nem kell az első lehetőségbe beleugrani.
Ugye neked nagyon fontos a tanulás, kérdezz rá konkrétan az interjúknál, van-e esetleg mentoring, mennyire seniorak az emberek.
Abszolút megértelek, nagyon veszélyes az, ha nincsenek seniorok, az ember megtanulja a maga módján a maga kis körét, utána ezekből az emberekből lesznek az abszolút begyöpösödött kollégák, akik agresszióval reagálnak bármilyen változásra (naponta látok ilyet). A versenyképességről nem is szólva...
Szóval, vedd számba a kockázatokat.
Kockázat 1. - új hely, betanulási idő van, próbaidő amikor akár el is bocsáthatnak
K.2. - betanulás miatt stresszesebb lesz az új hely
K.3. - lehet nem tetszik majd az új hely, főnök, helyszín, beosztás.
stb.
Hogy ezeket ellensúlyozza, a következő bérnek nem csak a második emelésbeli béreddel kell megegyeznie, hanem annál kicsit ideálisan magasabbnak kell lennie.
Nézz szét, maximum bumm, nem sikerül és még maradsz pár hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!