Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, ha mindig úgy...

Mit tegyek, ha mindig úgy megyek interjúra, ha utána 1-2 héttel, azt mondják, hogy nem, min változtassak?

Figyelt kérdés
Pályakezdő rendszerüzemeltető végzettségem van, és kb. 1 éve tart ez?

júl. 16. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
Menjél úgy, hogy utána azt mondják, hogy igen.
júl. 16. 17:19
 2/11 anonim ***** válasza:
55%

Nálam is így volt annak idején. Mivel nem indokolták, sőt a legtöbb esetben még csak egy válaszra sem méltattak, ezért nem tudtam min kellene változtatnom. Annak idején az első munkahelyemre kb 120. jelentkezés és 20. interjú után vettek fel. Aztán évekkel később meg nem akartak elengedni. Felmondáskor ajánlottak magasabb fizetést, mindent amit akarok, csak maradjak... Tehát nem gondolom, hogy annyira inkompetens lettem volna.

Azóta eltlet több mint 10 év. De járok most is interjúkra, mert ha lenne jobb lehetőségem, nyilván váltanék most is. A két végletet tapasztalom: 75-80%-ban körbeugrálnak, ami már-már nekem kellemetlen és nagyon fel akarnak venni, csak a feltételek nem teljesen optimáliak számomra, ezért én mondom vissza. (Ebből arra következtetek, hogy nem biztos, hogy velem van az interjúkon olyan hatalmas probléma.) 20-25%-ban, meg szerintem jól elbeszélgetünk és esküdöznek, hogy minden esetben éretsítenek. De aztán se kép, se hang. Én meg nem ézem úgy, hogy külön fel kellene hívnom őket, mondjuk egy hónap múlva indoklást számonkérni.

Szóval szerintem ne vedd magadra, mással is van ez így!

júl. 16. 17:25
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Reméljük, nem rendszerüzemeltető akarsz lenni, mert akkor sose lesz munkád
júl. 16. 17:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Én nem számolom az interjúim számát kb. 30 elutasításom van interjú után?
júl. 16. 17:27
 5/11 A kérdező kommentje:

#3:

Miért ne lenne?

júl. 16. 17:29
 6/11 anonim ***** válasza:
36%
Én sem számoltam, hozzávetőleges számot írtam. Erre akart utalni a kb.
júl. 16. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:
18%

Ha teheted tanulj tovább és menj el gyakornoknak minél előbb. Az it szektor(nem csak a programozás) most elég rossz állapotban van. Ennek 2 fő oka van.

1.

Jelenleg a válság miatt a junior/pályakezdő pozíciók száma jelentősen megfogyatkozott.

2.

Jelenlegve a szakma el van árasztva olyanokkal akik youTube-videók vagy bootcampek (esetleg OKJ/technikum) segítségével próbálták átképezni magukat. Plusz olyan friss it-diplomásokkal akik a papíron kívül semmit se tudnak felmutatni. Így jelenleg az ember cv-jét kb egyből át is ugorják ha nincs Bprof/Bsc diplomája.

Nekem mérnökinformatikus Bsc-vel+7 hónapnyi gyakornosággal is problémás volt az álláskeresés. (Én 2024 januárjában végeztem szóval tudom miről beszélek)

júl. 16. 17:57
 8/11 anonim ***** válasza:
22%
#7 a kérdező is a 2. csoportba tartozik, ez a "rendszerüzemeltető" végzettség evidens, hogy valami fika OKJ / FOSZK ahol a töredékét sem oktatják le annak ami szükséges egy pályakezdő pozi betöltéséhez (és vélhetően a kérdező sem gyötörte túl magát annak érdekében, hogy piacképes legyen a tudása...)
júl. 16. 20:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Mire jó a BootCamp?
júl. 16. 21:44
 10/11 A kérdező kommentje:

#7:

Szép, és jó, amit leírtál, de ha tényleg kellene mindenhova az egyetemi végzettség, be se hívnának interjúra, azt szeretném tudni, min lehet változtatni, hogy ne hasaljak el az interjún.

júl. 16. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!