A tanároknak milyen dokumentumentációkat kell készíteni? Nagyon nehéz? Mennyire kell tökéletesnek lennie?
Azt tudom, hogy kell óraterv, de biztos vagyok benne, hogy ennél több dolgot kell dokumentálni.
Milyen hosszú egy-egy ilyen dokumentum?
Nehéz elkészíteni?
A tanárok munkája az egyik legkötetlenebb és lazább.
Igen, nehéz fenntartani 25 gyerek figyelmét. Na de ha nem sikerül, akkor mi van? Ki kéri számon? Ki kéri számon, ha nincs kedve kijavítani a dolgozatokat? Majd 2 hét múlva.
Ki kéri számon kb akármiért? Hagyjuk már.
Az egész órát le kell írniuk, hogy mi volt az óra témája.
Legalábbis tanár ismerősömtől tudom, hogy rengeteg az ilyen adminisztráció és ezt utálja a legjobban.
Istenem… Imádom amikor ilyen kérdésekhez szólnak hozzá olyanok, akiknek semmi köze nincs a tanársághoz. Nem tudom mi ezzel a céljuk, de én örültem volna ha nekem szól valaki hogy a tanárság mekkora egy szr dolog. Mondjuk már nem vagyok tanár, okkal.
Kb. annyi dokumentáció van, mintha egy külön adminisztrátori pozíciód is lenne a tanárság mellé. Krétát folyamatosan vezetni kell,írosgatni a hiányzásokat stb. stb. Az óraterv attól függ hogy milyen szakod van, de nekem 1-2-3 óra is volt, amire kész lettem egy tervvel. E mellé ugye ppt az órára, stb. De eleinte, ami a portfólióba kellett terv, arra akár egy napom is ráment. Nekem A portfólióm összesen 450 oldal lett a két szak ommal együtt, szóval kvázi egy könyvet kell megírnod 😅 Félévente, és évente statisztikát kell számolnod meg vezetned a tanulókról excelben. És anúgy dogákat javítani sem 5 perc, főleg nem 30 gyereknek. Ha 1 millát fizetnének érte sem csinálnám :DD
6-os nagyon köszönöm a választ!
Van pár dolog amit nem értek. A Kréta az mi?
Az óraterv mennyire kell, hogy kidolgozott legyen és milyen hosszúnak kell lennie? Mennyire szájbarágósan kell megírni?
A portfólió mi és miért kell?
Ppt kötelezően kell?
Nekem is mindenki azt mondta tanárnak lenni könnyű, szabad az egész nyár, az óratervet le lehet tölteni. XD
Valahogy nem tűnt valósnak.
A szabad az ‘egész nyár’, persze, (1 hónap + fizu kiegészítésként valószínűleg magán órákat tartasz és nyári táboroztatsz; Ez ugyanúgy jellemző tanév közben is, pl. én kénytelen voltam nyelviskolában is tanítani amíg tanár voltam, szóval kb. hétfőtől péntekig tanítás reggeltől estig, aztán a szombat szabad volt ha nem kellett témazárót javítani, vasárnap meg megint készülés a hétre…), év közben nem tudsz kivenni szabadnapot nagyon mert így is tanárhiány van és mások olyankor ingyen helyettesítenek.
A kréta amiben vezetik a diákok jegyeit, hiányzását. Óra tervet nem pár év tapasztalat után nem hiszem hogy írni szoktak, de eleinte nagyon melós dolog, és az egyetemek pl. nagyon részletesen kérik. A portfólió akkor ezek szerint számodra még nem releváns, de egy szükséges dokumentum amit egy tanárnak készítenie kell az egyetem végén, illetve ha más fokozatba szeretne lépni (ped I, II stb)
Ppt nem kötelező, de menj be 30 ember közé és próbálj meg vázlatot íratni a mai gyerekekkel, amikor a háromnegyedének 10 mp-ig terjed a figyelme :)
Szerintem szörnyen problémás a rendszer, és iszonyat nehéz jó tanárnak lenni ilyen keretek között amit nyújtanak nekik. Őszintén nem ajánlom, és úgy érzem hogy megérdemli ez az ország hogy tanárok nélkül maradjon, ahogy a legtöbb ember hozzájuk áll…
6: irogatni a hiányzásokat WOAh hogy oda ne rohanjak, két hetente be kell írni 1-2 gyereket aki beteg lmao (nem mellesleg ezt nem kell minden tanárnak megtenni az osztályban)
A tanterv (amit te oratervnek csufolsz) minden évben ugyan az, ami akár egy sablon is lehet senki el se olvassa.
ppt-t gyakorlatilag semelyik tanár sem csinál (leszámítva egyetemeket), de azok is minden évben ugyan azt adják le.
Szal tl.dr neked simán a munka büdös tesó, sírjál csak, az legalább megy.
9, savanyú a szőlő? Ha tanár vagy, (bár az elég szomorú lenne, ha a tanterv és óraterv közötti különbséget sem tudod), akkor azok közül való, aki miatt minden tanárt szidnak, ha még egy ppt-t sem csinálsz.
Ha meg nem jöttél rá, hogy diplomával ez így nem éri meg, akkor folytasd csak ezt a ‘láblógatást’…
Ami meg az utolsó megállapításodat illeti, hülye lennék nem Olyan munkakörben dolgozni, ahol megbecsülnek, és nem kell kuporgatni a pénzem, köszi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!