Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten élve havi nettó...

Budapesten élve havi nettó 400 ezer forintból hogyan lehet megélni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, bérelsz belőle egy külvárosi kis lakást, van egy átlagos autód, átlagosan élsz, heti 1-2 szer olcsóbb étterem, havi egy shoppingolás 50 ezer ft értékben, évi 2 hét nyaralás belföldön, évi 2 hosszúhétvége Ausztriában. Mennyi marad meg az 400 ezerből? Illetve ekkora fizetésből lehet egyáltalán félrerakni? Vagy ahhoz már nagyon spórolni kell?

ma 09:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Spórolósan. Heti többször étterembe járva sehogy.
ma 09:52
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
Ekkora fizetésből még azt is necces kigazdálkodni, amit te írtál, nemhogy félrerakni. Sajnos ez a valóság.
ma 09:54
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
úgy, hogy nem jársz évente 4x nyaralni
ma 10:02
 4/17 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem saját ingatlan nélkül nagyon nehezen. Ebbe biztosan nem fér bele a heti étterem, havi shopping, és éventne több nyaralás.
ma 10:24
 5/17 anonim ***** válasza:
84%

Saját lakásban 400 még oké.

Ha bérelned kell, akkor bérleti díj + rezsi is legjobb esetben 150. De az is ritka szerintem.

A maradékból se autóra, se éttermezésre nem fog telni.

ma 10:24
 6/17 anonim ***** válasza:
82%

"...bérelsz belőle egy külvárosi kis lakást, van egy átlagos autód, átlagosan élsz, heti 1-2 szer olcsóbb étterem, havi egy shoppingolás 50 ezer ft értékben, évi 2 hét nyaralás belföldön, évi 2 hosszúhétvége Ausztriában. Mennyi marad meg az 400 ezerből? Illetve ekkora fizetésből lehet egyáltalán félrerakni?"

Na sorban:

- Szoba bérlés, vagy Budapest szélén bérelni, 2-3 HÉV/busz megállónyira.

- Kocsi..., ha fizetős a parkolás, akkor xopás. De ÉN, elengedném a kocsit, HA, nem munkás.

- Havi 50-ért étterem meg "shoping"? Havi 10-ért, mulass!

- Nyaralás, Ausztria? YouTube videókat nézhetsz helyette.

ma 10:46
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
Én 300 alatt nagyon jól vagyok Budapesten, bár nekem saját bútorokkal olcsó lakbérem van és nincs autóm. Emeljük fel átlagosan az albérletet 140-ezerre, azt még sokan elfogadják. (Én már 100-tól nem fogadnám el.) Viszont nem vagyok képben autóval és a rezsi is mindenkinek más. Nekünk például 22-E, illetve egyedül talán még kevesebb lenne nekem. De emeljük fel 44-re. Akkor ott tartunk, hogy 184-ezerből talán megvan a lakás. De legyen 200. Marad még 200 enni, autóra, szórakozásra, spórolni. Nekem kis adagokkal egészségtudatos étkezés 80-ból megvan, szórakozás és egyéb rendelgetés általában 60-E. Tehát 140-E, marad autóra és spórolásra 160-E. Úgy gondolom, hogy sima liba. Előző évben belföldön négyszer üdültem, ami a spórolásokból kijött.
ma 11:03
 8/17 anonim ***** válasza:
68%
Nem hiszem hogy kérdező által leírt életvitel számít magyarországon átlagosnak, jó lenne ha ez lenne az, és igazából ennek kéne lennie, de sajnos nem ez a magyar valóság.
ma 11:05
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy beosztod a pénzed és a fizetésedhez igazítod az igényeid. Nyarlni is lehet olcsón, nem kell 4-5 csillagos szállodákban megszállni és nem kell minden szar(amúgy fölösleges) szolgáltatásért külön fizetni.

Lehet többedmagaddal lakni, a költségek eloszlanak majd, a rezsi pedig nem lesz annyival magasabb.

Nem muszáj 50 ezerért kajálni étteremben, lehet olcsóbb kifőzdékben is nagyon jókat enni.

Autót sem muszáj fenntartani, olcsóbb ha tömegközlekedsz vagy gyalogolsz, bringázol.

Utóbbi esetben még a mozgás igényed is letudod, kvázi "sportolsz".

ma 11:12
 10/17 A kérdező kommentje:
Úgy vagyok vele, hogy ennyit minimum megengedek magamnak, ez az alap, és egyáltalán nem luxus. Nem adok lentebb ebből a színvonalból, majdnem 30 évesen nem fogok lakótárssal lakni, eladni az autót, hogy spóroljak pár 10 ezret. Havi 5-6 étterem, meg egyszer egy plázázás sem kéne, hogy luxusnak számítson. Akkor pedig inkább nyaralni sem megyek, ha rosszabb a szállás, mint az lakásom. Úgy nem lehet élni, hogy minden forintot kétszer meggondol az ember, hogy mire költse el. Most pl. venni fogok egy bicklit, hogy tudjak itt is biciklizni. Van egy biciklim már, de az a szüleimnél van vidéken, de én azt ott szoktam használni, oda kell. Ha elhoznám ide, megspórolnám az új bicikli árát, de akkor az apám biciklijét kellene használnom, amikor ott vagyok, az meg szerintem nem fair.
ma 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!