Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten élve havi nettó...

Budapesten élve havi nettó 400 ezer forintból hogyan lehet megélni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, bérelsz belőle egy külvárosi kis lakást, van egy átlagos autód, átlagosan élsz, heti 1-2 szer olcsóbb étterem, havi egy shoppingolás 50 ezer ft értékben, évi 2 hét nyaralás belföldön, évi 2 hosszúhétvége Ausztriában. Mennyi marad meg az 400 ezerből? Illetve ekkora fizetésből lehet egyáltalán félrerakni? Vagy ahhoz már nagyon spórolni kell?

ma 09:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22%
8. Engem anyámba küldtek itt a Gyakorin többen, mikor leírtam, hogy idehaza az 500 már sokaknak álom fizu. Azt írták, hogy csak az én csóró világomban, és, hogy manapság minden ismerősük 1M+ -t kap.
ma 11:25
 12/18 A kérdező kommentje:
Budapesten hivatalosan is 450-max. 500 ezer ft az átlagfizetés, itt a Gyakorin viszont senki sem ismer senkit, aki ezalatt keresne :D
ma 11:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
12. De honnan ismerne, mikor itt mindenki orvos, IT szakértő, mérnök, egyetemi tanár, és hasonló? :)
ma 11:49
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj de az nem az alap életszínvonal. Egyedül bérelni lakást, autót fenntartani, heti többször éttermezni, havi 50k-t csak úgy elshoppingolni mind egyesével is luxus.

Én úgy osztanám be, hogy maximum a fizetésem 1/3-át költeném lakásra, szóval 130k a maximum, amit megengedhetsz magadnak. Ha találsz ilyet, akkor jó, egyébként meg bérelj szobát. Autó felesleges Budapestre és csak eszi a pénzt, mondjuk havi 50k mindenestül (benzin, biztosítás, matrica, parkolás, szervíz. De nem számolom bele az értékromlást, meg az elvesztett nyereséget, amit azzal nyernél, ha az autóra költött pénzt befektetnéd), van rezsi, mondjuk 20k. Most tartunk 200-nál.

Aztán kajára+bevásárlás elmegy 100 (ha néha éttermezel is). Van 100, amiből minden mást tudsz csinálni. Ez elég kevés, főleg, ha 50-et elshoppingolsz. Gyakorlatilag az összes pénzed elmegy, ha ezt mind utazásokra költöd.

Lehet félretenni, ha nem élnél afölött, amit megengedhetsz magadnak. Tudom persze ezt könnyű mondani.

ma 11:56
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy vagyok vele, hogy ennyit minimum megengedek magamnak, ez az alap, és egyáltalán nem luxus."

Alapvetően nem luxus igazad van.

De 400-ba ez nem fér bele, vágyálom. Sajnos ez a magyar valóság.

"Nem adok lentebb ebből a színvonalból, majdnem 30 évesen nem fogok lakótárssal lakni, eladni az autót, hogy spóroljak pár 10 ezret."

Van az elvárt életszínvonalad, amiről mondjuk azt, hogy jogos. De ha a bevételeid ezt nem fedezik, akkor kénytelen vagy lejjebb adni.

"Úgy nem lehet élni, hogy minden forintot kétszer meggondol az ember, hogy mire költse el."

Rövidtávon lehet, hosszabb távon nem érdemes.

Megoldás a bevétel növelés.

ma 12:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem havi nettó 400 ezer a bevételem. Megyeszékhely, saját lakás, kocsit nem tartok fenn (céges). Egyedül élek, senki sem tud segíteni, kisegíteni, nem oszlanak meg a költségek.

Nem tudok minden héten többször étteremben enni és évente többször nyaralni. Illetve ha erre költenék mindig, akkor semmi megtakarításom nem lenne.

Nem ülök otthon, járok szórakozni, koncertre, színházba, moziba, étterembe, cukrászdába, vásárolok magamnak. De minden héten többféle program nem fér bele.

ma 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a havi kiadásaim szoktak 400-450 ezer körül alakulni (az albi ebbe nem tartozik bele). Ennyiből tudok kényelmesen megélni: tartok két kistestű kutyát, sportolok, fenntartok egy robogót, havi 2-3 programra eljárok (mozi, színház, masszázs vagy valami), igazából amit kell, ennyiből meg tudok venni, de nem szórom a pénzt, nem járok étterembe, nem veszek 100 ezres cipőket meg ilyesmi. Félretenni 400 ezres fizuból, amiből még lakbért is kéne fizetnem meg autót fenntartanom, egész biztosan nem tudnék, sőt nem is lenne elég a hónap végéig, nyaralás főleg nem férne bele ennyi pénzbe. Azt már a sugar daddym fizeti xD
ma 13:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
400 ezer forint nem elég arra ami felvázoltál. Nem hogy nem marad semmi hanem elég se lesz erre a havi 400 ezer forint. Ha meg előre akarsz jutni akkor félre kell tenni...
ma 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!