A budapesti életszínvonal még meddig romolhat?
Ugye már egy szoba is 100 ezer forint felett van rezsivel, egy szoba!
[link] Ez pl. 130 ezer forint rezsivel (ha igaz amit ír) és egyáltalán nem valami luxus szoba, de nem nagyon találtam 100 ezer alattit ahol egyedül vagy egy szobában.
Eközben meg ilyen vicces bérek is vannak még mindig. Ezek normálisak? Több mint a fizetés felett elviszi csak egy szobabérlet?
Marad 80 ezret bohóckodni minden másra úgy hogy lakótársaid vannak? Ennek mi értelme van?
Napi 2500 forintból szenvedni?
Hmm, én igyekszem írni hasznosat.
Szerintem a budapestiek sem gondolják azt, hogy milyen jó világ van itt. Konkrétan a duplája az átlag fizetés, de az mellett is ki kell fizetned a lakbért, rezsit, élni is akarsz, de ennyi pénzből lakásra sem lesz meg soha az önerőd.
Aki ennyit keres, az pedig igen, 70-80 ezerből él meg. 3 hónapja én is ennyiből éltem. Spórolni kell. Vagy keresni mellékállást, eladni a dolgaidat, alkalmi munkákat vállalni. Ez tényleg csak azon múlik, hajlandó vagy e pl. értékesítő lenni, vagy heti 50 órát dolgozni, stb.
Nagyon kevés az olyan szerencsés, aki anyagi vagy kapcsolatok általi támogatás nélkül keres most 800 ezret- 1 milliót.
Én villamosmérnök vagyok, de maximálisan egyetértek a kérdezővel, szerintem is egy ótvar szar az életszínvonal b*zipesten. Nem arról van szó, hogy ne tudnék akár egy egész lakást is kibérelni egyedül, de olyan szinten ellepték a mindenféle pénzes külföldiek a várost, és úgy fel van pumpálva az ingatlanpiac mesterségesen, hogy azzal a büdös életben nem fogsz versenyezni ezekkel a szar magyar alkalmazotti bérekkel.
A fizetések színvonala és a város élhetősége abszolút nem indokolja ezt a lufit. Igen, szép az esti dunaparti panoráma meg sok a bulihely, de azon kívül egy mocskos csöves- és kissebségifészek az egész, plusz ott van a rengeteg ordibáló tróger külföldi majom, és a rengeteg pesti panelproli söpredék. Ennyi aljadék még Borsod megyében sincs, mint ami itt összegyűlt az elmúlt években. A vicc meg az, hogy vidéki ismerőseim lazán megkeresik ugyanezt, amit én itt, sőt, sok esetben többet is. Én is rendszeresen kapok jóval magasabb ajánlatokat vidéki gyárakból, míg itt a nagy német fejlesztőközpontok k*rva nagy kartellt alkotnak, és egy fikarcnyival sem fizet többet egyik sem a másiknál, akármilyen speciális progralnyelvet vagy bármit tudok. Egyszerűen fillérb*szó patkányok, annyi ember csődült ide az elmúlt 1-2 évtizedben a média kamu ígéreteire, hogy minden állásra van egy halom bme-s pályakezdő/gyakornok majom, aki szarér-hugyér megcsinál mindent.
52
“Konkrétan a duplája az átlag fizetés, de az mellett is ki kell fizetned a lakbért”
Nem, a budapestiek nem fizetnek lakbért. Akik lakbért fizetnek, azok nem budapestiek.
56
Igen, ők azok akik nem budapestiek, hanem kiskukutyiniak, csak a buli reményében Budapestre költöztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!