Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A budapesti életszínvonal még...

A budapesti életszínvonal még meddig romolhat?

Figyelt kérdés

Ugye már egy szoba is 100 ezer forint felett van rezsivel, egy szoba!

[link] Ez pl. 130 ezer forint rezsivel (ha igaz amit ír) és egyáltalán nem valami luxus szoba, de nem nagyon találtam 100 ezer alattit ahol egyedül vagy egy szobában.

[link]

Eközben meg ilyen vicces bérek is vannak még mindig. Ezek normálisak? Több mint a fizetés felett elviszi csak egy szobabérlet?

Marad 80 ezret bohóckodni minden másra úgy hogy lakótársaid vannak? Ennek mi értelme van?

Napi 2500 forintból szenvedni?

aug. 23. 10:16
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:
Minek kommentel ide olyan aki semmi hasznosat nem ír csak trollkodik?
aug. 23. 15:28
 52/58 anonim ***** válasza:
80%

Hmm, én igyekszem írni hasznosat.

Szerintem a budapestiek sem gondolják azt, hogy milyen jó világ van itt. Konkrétan a duplája az átlag fizetés, de az mellett is ki kell fizetned a lakbért, rezsit, élni is akarsz, de ennyi pénzből lakásra sem lesz meg soha az önerőd.

Aki ennyit keres, az pedig igen, 70-80 ezerből él meg. 3 hónapja én is ennyiből éltem. Spórolni kell. Vagy keresni mellékállást, eladni a dolgaidat, alkalmi munkákat vállalni. Ez tényleg csak azon múlik, hajlandó vagy e pl. értékesítő lenni, vagy heti 50 órát dolgozni, stb.

Nagyon kevés az olyan szerencsés, aki anyagi vagy kapcsolatok általi támogatás nélkül keres most 800 ezret- 1 milliót.

aug. 23. 15:46
 53/58 anonim ***** válasza:
63%

Én villamosmérnök vagyok, de maximálisan egyetértek a kérdezővel, szerintem is egy ótvar szar az életszínvonal b*zipesten. Nem arról van szó, hogy ne tudnék akár egy egész lakást is kibérelni egyedül, de olyan szinten ellepték a mindenféle pénzes külföldiek a várost, és úgy fel van pumpálva az ingatlanpiac mesterségesen, hogy azzal a büdös életben nem fogsz versenyezni ezekkel a szar magyar alkalmazotti bérekkel.

A fizetések színvonala és a város élhetősége abszolút nem indokolja ezt a lufit. Igen, szép az esti dunaparti panoráma meg sok a bulihely, de azon kívül egy mocskos csöves- és kissebségifészek az egész, plusz ott van a rengeteg ordibáló tróger külföldi majom, és a rengeteg pesti panelproli söpredék. Ennyi aljadék még Borsod megyében sincs, mint ami itt összegyűlt az elmúlt években. A vicc meg az, hogy vidéki ismerőseim lazán megkeresik ugyanezt, amit én itt, sőt, sok esetben többet is. Én is rendszeresen kapok jóval magasabb ajánlatokat vidéki gyárakból, míg itt a nagy német fejlesztőközpontok k*rva nagy kartellt alkotnak, és egy fikarcnyival sem fizet többet egyik sem a másiknál, akármilyen speciális progralnyelvet vagy bármit tudok. Egyszerűen fillérb*szó patkányok, annyi ember csődült ide az elmúlt 1-2 évtizedben a média kamu ígéreteire, hogy minden állásra van egy halom bme-s pályakezdő/gyakornok majom, aki szarér-hugyér megcsinál mindent.

aug. 24. 04:06
 54/58 anonim ***** válasza:
60%
Nem jobb Bp-en az élet és az életszínvonal. Akkor költözz fel, ha tudsz annyi bért keresni, amiből emberi életet tudsz magadnak biztosítani. Tudsz lakást bérelni, néha beülni a moziba, étterembe, vásárolni. Hidd el nagyon frusztráló, ha rengeteget dolgozol és a pénzed csak a lakásra és a kajádra lesz elég, miközben látod, hogy a Duna-part kávézói tele vannak, a boltokban nyüzsögnek a vásárlók, vonzók a kirakatok, a programok, koncertek, miközben te egy gatyát sem tudnál magadnak venni és szabadidődben csak otthon heversz, mert semmit se engedhetsz meg magadnak. Ez így nem élet, csak létezés.
aug. 24. 09:03
 55/58 anonim ***** válasza:

52

“Konkrétan a duplája az átlag fizetés, de az mellett is ki kell fizetned a lakbért”

Nem, a budapestiek nem fizetnek lakbért. Akik lakbért fizetnek, azok nem budapestiek.

aug. 24. 10:21
 56/58 anonim ***** válasza:
59%
55... ugye tudod, hogy sokan albérletben élnek Pesten? Nemis értem...
aug. 24. 10:28
 57/58 anonim ***** válasza:

56

Igen, ők azok akik nem budapestiek, hanem kiskukutyiniak, csak a buli reményében Budapestre költöztek.

aug. 24. 10:30
 58/58 anonim ***** válasza:
59%
Ha pedig nem albérlet, akkor a hitel törlesztőre megy el a pénz..
aug. 24. 10:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!