A budapesti életszínvonal még meddig romolhat?
Ugye már egy szoba is 100 ezer forint felett van rezsivel, egy szoba!
[link] Ez pl. 130 ezer forint rezsivel (ha igaz amit ír) és egyáltalán nem valami luxus szoba, de nem nagyon találtam 100 ezer alattit ahol egyedül vagy egy szobában.
Eközben meg ilyen vicces bérek is vannak még mindig. Ezek normálisak? Több mint a fizetés felett elviszi csak egy szobabérlet?
Marad 80 ezret bohóckodni minden másra úgy hogy lakótársaid vannak? Ennek mi értelme van?
Napi 2500 forintból szenvedni?
Nem kell megélni 75ezerből havonta.
A döntésed hogy minimálbérért Budapestre költözöl ahol a legdrágább a lakhatás.
Egyelőre nem költöztem oda. Csak azt nem értem miért kéne. Hol vannak azok a híres jól fizető munkahelyek amiért mindenki sztárolja a fővárost?
75 ezerből már 2018-ban is nehezen éltem meg per hó a lakhatás kifizetése után pedig nem is volt káros szenvedélyem, drága hobbim, se autóm, se barátnőm.
Élelmiszer, háztartási dolgok, egyebek. Simán durrant rá ennyi úgy hogy spóroltam.
Azóta meg volt vagy 40 % infláció legalább.
Alacsony végzettséged vagy a piacképtelen tudásod miatt csak a mekibe vesznek fel. Nem tudod magad eladni a munkaerőpiacon és erről nagyrészt te tehetsz. Szerintem ne a mekis dolgozók béreljenek lakást/szobát!
Vagy jobban fizető állást keresel magadnak vagy ne Budapesten dolgozz. Miskolcon (vidéken) is van meki. Esetleg kimehetsz külföldre is (ott is van meki).
Végső esetben meg a diákhitel segítségével szerezhetsz piacképes tudást.
Butaság az ha egy érettségivel vagy egy piacképtelen tudással bérelsz egy a bevételeidnek nem megfelelő albérletet.
Miért, mit béreljen egy dolgozó? Kutyaólat? Lakjon az utcán? A szoba az alja. Ugye nem gondolod komolyan hogy majd szobatársakkal fogok lakni dolgozóként 30+ évesen mint valami kollégista?
Persze hogy butaság, azért is nem vagyok még ott.
24: Az frankó, de addig is kell élni valamiből. Most meg kéne a pénz, ez van.
Egyébként nem tudom tudnék e tanulni bármit, felépülő szenvedélybeteg vagyok. Szóval a legegyszerűbb munkákra céloznék egyelőre.
Igen, elrontottam, szenvedélybetegség, amiből jövök kifelé.
Egyelőre munkám sincs, most pénz kéne, de gyorsan.
Csak a környéken nehéz találni még éhbéres munkát is. Ezért már szóba jött a pesti éhbéres munka is, csak ugye az albérlet nagyon drága.
Sima jogsim sincs...amúgyis rettegek a vezetéstől, enyhe pánikbetegségem is van.
Arra gondoltam hogy a faluban jelentkeznék temetőgondnoknak. A mostani már öregszik kifelé. A sírokat kéne rendbe tartani meg a temetéseken részt venni.
Bár lehet csak közmunkás bér..de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!