Ki lehet jelenteni hogy az orvos, mérnök, közgazdász, jogász, és informatikus diplomákon kívűl anyagi értelemben nem éri meg lediplomázni, mert annyit, vagy alig többet fogsz keresni mint egy szakmunkás, érettségis vagy okj-s végzettségű?
30#
30#
Nem mondom hogy nincs reláció abban amit mondasz, csupán én olyasmi válaszokat vártam mint a kissé szomorú és kiábrándító 28-as...
Nyilván ahhoz kell egy intellektus hogy az ember az életével jól sáfárkodjon, de én normálisan dolgozó nettókra voltam kíváncsi különböző diplomás szakok, és nem diplomás szakok esetében, nem ilyen kioktató partikuláris jelentőségű off válaszokat mint a tiéd, meg mint amilyet a szakmunkát propagáló és a diplomásokat lesz@ró 16-os...
Vannak még diplomák, amit sokat érnek, de gyakorlatban átalakul a piac.
Egy informatikus, marketinges ma többet ér, mint egy jogász. Páromnak van jogi diplomája (meg még sok ismerősnek), alig lehet vele elhelyezkedni.
37 Márők se sokáig. A mechatro is erőssen függöt, hogy hol tud elhelyezkedni, infósok meg annyira telítődik, hogy hihetetlen. Mindenki is programozó akar lenni. Az elmúlt hónapokban fizetés visszaesés van még a szenioroknak is.
Aki pénzt akar keresni, az szakát tanul vagy elmegy orvosi egyetemre. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!