Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy terveztek lakást venni?

Hogy terveztek lakást venni?

Figyelt kérdés

Ha havonta 400.000 Forintot esetleg félre tudok tenni, akkor is sok-sok év, mire lesz pénzem önerőre, és jó lenne nem egy kicsi panelt venni..

Ti hogy tervezitek megvalósítani? Ha sikerült lakást venni, hogy sikerült?

aug. 13. 22:50
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Aki egy millió körül tesz félre, az alkalmazott vagy vállalkozó?
aug. 14. 13:37
 22/39 anonim ***** válasza:
15%
Mindkettő lehet.
aug. 14. 13:52
 23/39 anonim ***** válasza:
23%
#16 vagyok. Mi alkalmazottak vagyunk. De nem 1 millió körül teszünk félre, inkább 1,2-1,5 körül, 1 megy fixen lakásvásárlásra.
aug. 14. 14:06
 24/39 anonim ***** válasza:
33%
15# Ha 3 év alatt megvan egy 15 milliós önerő, ami mellé felvesz az ember egy 25 milliós hitelt, annak most kb. 170 ezer a törlesztője. Ha a kérdező albérletben él, azt most is kifizeti bérleti díjra, de feltételezzünk rosszabbat, vagyis hogy a kérdező mamahoteles, vagyis a havi 400 ezres megtakarítása van csak, ebből vonódik le a havi 170. Ha nem annyira erőlteti meg magát, mint eddig és évente mondjuk csak 2 milliót előtörleszt, elég gyorsan elfogja érni a törlesztője a nevetséges szintet. Ebbe azért nem kell belegebedni és ugyanúgy megnyomorítaná az életét az általad feltételezettek alapján az, ha ezt bérleti díjra kéne kifizetnie...
aug. 14. 14:42
 25/39 A kérdező kommentje:
A 400 az úgy félretevés, hogy ennyit tudok félrerakni albi és minden mellett.
aug. 14. 15:14
 26/39 anonim ***** válasza:
26%
14re a 30 éves hitel az igaz. Én 5 eve vettem föl,20% önerővel, akkorra már felmentek rendesen az ingatlanárak.ma, mivel picit már sikerült előtörleszteni, havi 70 ezer a hitel, ezeket a lakásokat pedig havi 220-250-ért adják ki. Ha nem sikerült volna előtörlesztenem, havi 100ezer lenne a hitel törlesztője
aug. 14. 15:45
 27/39 anonim ***** válasza:
26%
Na szoval 14es ennyire emeszti föl a hitel az életet. Konkrétan harmadannyi sincs a törlesztő mint a berleti díj lenne jelenleg. Ettől még simán lehet menni nyaralni.
aug. 14. 15:49
 28/39 anonim ***** válasza:
55%

2 éve kezdtem gyűjteni, még 4 évig gyűjtök, havonta 200ezret teszek félre.

Addig olyan megtakarításba teszem ami tartja az értékét.

Miután megvan 25-26% önerő veszek fel hitelt.

20% nem elég mert egyéb költségek is vannak.

Most ami albérletre megy majd hiteltörlesztőre fog.

Albérletet kockázatosabbnak tartom mint a hitelt mert albérlet díja folyamatosan növekszik, hitelből meg lehet fix összegűt kérni.

Úgy vagyok vele, hogy elsőre jó a kicsi panel.

aug. 14. 16:55
 29/39 anonim ***** válasza:
42%
Mi is 700 fölött teszünk félre ketten. Simán összejön egy önerő pár év alatt, és nekünk nem derogál panelt venni első lakásnak.
aug. 14. 17:22
 30/39 anonim ***** válasza:
55%

Most van 2.5 millióm.

Havi 250 ezret rakok félre. Plusz év végén kapok búnuszt, ami teljesítmény függő, így kb 1,5-2 havi nettó fizetésre számíthatok, ami így kb nettó 945 ezer - 1,3 millió lesz.

Így január fele lesz kb 4.5 millióm.

Nálunk évente 2x van fizetéssel kapcsolatos tárgyalás és lehetőség az előrelépésre. Még karrierem elején vagyok, így ha nem is váltok állást, úgy tervezem, hogy jövőre már 300 körül biztosan félre tudok rakni havonta.

(Esetleges állás váltásnál nagyobb fizetést tudok kapni, mert a piaci értékem most is magasabb, mint amit kapok vagy az is lehetséges, hogy magasabb emelést kapok, így az havi átlag 300 félre rakása a következő évre nagyon konzevatív)

Tehát jövőre további 3,6 millióm tudok félrerakni, meg persze majd az akkori bónuszomat. Tehát itt is + 1 millió.

Mindenem most SMP 500-ban van, így attól függően az hogy mozog lehet lesz pici extra hozam onnan, de hacsak nem dőlne az amerikai piac jól leszek.

5 év múlva ha konverzatív hozamot nézünk kamatos kamattal és belevesszük, hogy minden évben tudom növelni, hogy mennyit rakok félre, ami reális, mert most még viszonylag "kezdő" programozó vagyok 2 év tapasztalattal, így elvileg a következő 5 évben nagyon dinamikusan tud nőni a bérem.

Szerintem 30-35 millió között lehet majd a félre tett pénzem.

Közben egyik nagyszülőm valószínűleg meg fog halni. Csúnya ezzel számolni, de ez a realitás és onnan is fog jönni kb 10-20 millió. Attól függően mennyit hagy rám.

Másik ágról a nagyszüleim pedig már most mondták, hogy segíteni fognak a lakásvásárlásban, így onnan is számíthatok kb 5-10 millióval.

Szüleim is segíteni fognak. Onnan is 5-10 millióra számíthatok.

Tehát 5 év múlva kb 60 millióm lesz lakást venni. Erre még feszek fel hitelt és szerintem ez elég is lesz egy Budapesti lakásra.

aug. 14. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!