Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Azokhoz szól a kérdésem, akik...

Azokhoz szól a kérdésem, akik az elmúlt években terveztek 1-2 szobás lakást venni vidéki városban, és vagy tudtak venni, vagy nem? Kivártatok-e, és bejött a kivárás, sikerült olcsóbban lakást venni? Vagy megbántátok, hogy kivártatok, és nem vettetek?

Figyelt kérdés
Bármi SAJÁT tapasztalat érdekelne.

#lakásvásárlás #ráfaragás #anyagi szempontból
2023. okt. 1. 13:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%
Egy kérdés: szerinted az, hogy egy lakás ugyanannyi maradt forintban, miközben a forint az értéke 30%-át elvesztette, szerinted olcsóbbá tette a lakást, vagy nem?
2023. okt. 1. 13:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem.
2023. okt. 1. 14:12
 3/15 anonim ***** válasza:
17%

Az ingatlan az csak drágább lesz.

Ilyen csak a mesében van hogy egy ingatlant x év múlva olcsóbban kapod meg. Kivéve ha kitör ott a háború, vagy beköltözik a környékre egy 60 tagú romatörzs.

2023. okt. 1. 14:23
 4/15 anonim ***** válasza:
16%

Pont az elmúlt 1 évben olcsóbbak lettek. Az árak is picikét kúsznak le, de amúgy a forint elvesztette az értéke harmadát. Ezt úgy tűnik sem te, sem a kérdező nem vagytok képesek beépíteni a gazdasági gondolkodásotokba.

2023. okt. 1. 14:25
 5/15 A kérdező kommentje:

4-es neked úgy tűnik? Nekem meg úgy tűnik, hogy nem vagy képes értelmezni, hogy én kérdést tettem fel.

Szóval akkor saját tapasztalatokat szeretnék kérni, a kérdésemhez. És 4-es, semmiképp sem arra kértem a véleményed, hogy kinek milyen a gondolkodása, akár nekem, akár egy hozzászólónak! Hanem saját tapasztalatokat.

2023. okt. 1. 14:30
 6/15 anonim ***** válasza:
61%
Az ingatlan árát mindig a vevő határozza meg. Minden ingatlan pontosan annyiba kerül, amennyit a vevő hajlandó megadni érte. Az eladó pedig eldönti, hogy neki jó-e az az ár avagy sem. Ha jó, eladja, ha nem, akkor tartogatja tovább.
2023. okt. 1. 14:32
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

A válasz az, hogy mindenki aki kivárt egy évet, az az infláció mértékével arányosan olcsóbban vett lakást.

Én 5 éve vettem, azóta duplázódott az értéke, majd elkezdett csökkenni egy évvel ezelőtt.

Pár hónap és veszek még egyet befektetési céllal, de még kivárok.

2023. okt. 1. 14:33
 8/15 A kérdező kommentje:

7-es, és az, hogy elkezdett csökkenni egy éve az értéke...Az a csökkenés tovább tart?

És akkor mondjuk 3 év múlvára akár lecsökken az értéke az 5 évvel ezelőttire?

Úgy gondolod, hogy pár hónap múlvára még tovább csökkennek a lakásárak? Na de ha a forint értéke meg csökken?

2023. okt. 1. 14:36
 9/15 anonim ***** válasza:
10%

Én jelenleg kivárok jövő tavaszik. Addig jó helyen van befektetve a pénz.

Addig eldől az amcsi és kínai lakáspiac összeomlás ide is kiterjed-e, illetve milyen egyéb irányokba indul a világgazdaság.

Plusz most a banki kamatok is magasak, hitelre venni öngyilkosság.

2023. okt. 1. 14:42
 10/15 anonim ***** válasza:
32%
Én két éve vettem dunántúli megyeszékhelyen egy másfél szobásat. Nem bántam meg egyáltalán.
2023. okt. 1. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!