Azokhoz szól a kérdésem, akik az elmúlt években terveztek 1-2 szobás lakást venni vidéki városban, és vagy tudtak venni, vagy nem? Kivártatok-e, és bejött a kivárás, sikerült olcsóbban lakást venni? Vagy megbántátok, hogy kivártatok, és nem vettetek?
Az ingatlan az csak drágább lesz.
Ilyen csak a mesében van hogy egy ingatlant x év múlva olcsóbban kapod meg. Kivéve ha kitör ott a háború, vagy beköltözik a környékre egy 60 tagú romatörzs.
Pont az elmúlt 1 évben olcsóbbak lettek. Az árak is picikét kúsznak le, de amúgy a forint elvesztette az értéke harmadát. Ezt úgy tűnik sem te, sem a kérdező nem vagytok képesek beépíteni a gazdasági gondolkodásotokba.
4-es neked úgy tűnik? Nekem meg úgy tűnik, hogy nem vagy képes értelmezni, hogy én kérdést tettem fel.
Szóval akkor saját tapasztalatokat szeretnék kérni, a kérdésemhez. És 4-es, semmiképp sem arra kértem a véleményed, hogy kinek milyen a gondolkodása, akár nekem, akár egy hozzászólónak! Hanem saját tapasztalatokat.
A válasz az, hogy mindenki aki kivárt egy évet, az az infláció mértékével arányosan olcsóbban vett lakást.
Én 5 éve vettem, azóta duplázódott az értéke, majd elkezdett csökkenni egy évvel ezelőtt.
Pár hónap és veszek még egyet befektetési céllal, de még kivárok.
7-es, és az, hogy elkezdett csökkenni egy éve az értéke...Az a csökkenés tovább tart?
És akkor mondjuk 3 év múlvára akár lecsökken az értéke az 5 évvel ezelőttire?
Úgy gondolod, hogy pár hónap múlvára még tovább csökkennek a lakásárak? Na de ha a forint értéke meg csökken?
Én jelenleg kivárok jövő tavaszik. Addig jó helyen van befektetve a pénz.
Addig eldől az amcsi és kínai lakáspiac összeomlás ide is kiterjed-e, illetve milyen egyéb irányokba indul a világgazdaság.
Plusz most a banki kamatok is magasak, hitelre venni öngyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!