Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy terveztek lakást venni?

Hogy terveztek lakást venni?

Figyelt kérdés

Ha havonta 400.000 Forintot esetleg félre tudok tenni, akkor is sok-sok év, mire lesz pénzem önerőre, és jó lenne nem egy kicsi panelt venni..

Ti hogy tervezitek megvalósítani? Ha sikerült lakást venni, hogy sikerült?

aug. 13. 22:50
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
8%

"Ha sikerült lakást venni, hogy sikerült?"

Többet tettem félre 400.000 Ft-nál.

aug. 13. 23:47
 2/39 anonim ***** válasza:
70%
Első lakásnak egy kisebbet veszel mondjuk 30 millióért. 20% önerőt összegyűjtesz, majd lakáshitelt veszel fel. Ezután ha lesz pénzed akkor nagyobb lakást veszel és a hitelt viszed tovább...
aug. 14. 05:33
 3/39 anonim ***** válasza:
76%

Van pár lehetőség:

1. Olyan szakmát tanulsz ami nagyjából keresett elsz akkor is amire elvégzed. Fejlődsz a karriered terén és jó fizetésért dolgozol, a lehető legtöbb pénzt pedig félreteszed, de nyilván hitelt ekkor sem úszod meg.

2. Szülőkkel élsz a lehető legtovább (ha megteheted), a lehető legtöbb pénzt félreteszed.

3. Meló után "maszekolsz", a lehető legtöbb pénzt félreteszed.

4. Az első 3 valamilyen arányú kombinációja.

5. Külföldre mész, robotolsz mint a gép, leadod szinte nullára az igényeidet ÉS... a lehető legtöbb pénzt félreteszed.

6. A félretett pénzt kamatoztasd valamilyen módon. Sajnos a bérek nem követik általában az inflációt, Magyarországon ráadásul pont az ingatlan árak szálltak el brutálisan (még jobban mint minden másnak az ára).

7. Örökölsz egy lakást/házat és ezt nem kótyavetyéled el.

8. "Jó" családba születsz, lehetőleg valami NER-es vállalkozó gyereke leszel.

9. Csinálsz egy jó vállalkozást, felfuttatod és az majd kitermeli a pénzt rá... és nyilván ekkor is spórolsz és befektetsz.

A közös mindig az, hogy rohadt sok pénzt kell félretenni, megspórolni és jól kell kamatoztatni, hogy legalább a "normál" inflációt kompenzálni tudd.

Aztán van még olyan lehetőség is, hogy nem valami nagyobb városba akarsz mindenáron költözni, hanem megelégszel vidéken, kisebb városban, falun egy házzal/lakással.

Nekem szerencsém van, mert örököltem egy kis lakást vidéken. A durva az, hogy amikor szüleim vették, ahhoz képest most 4X-es áron lehet hasonlót venni.

Egyébként ha csak a normál inflációt követte volna az ingatlan ár, már én is tudtam volna venni hitel nélkül is egy hasonlót.

+1 módszer: gyorsan megházasodsz és felveszed a létező összes családtámogatási pénzt. Babaváró, CSOK stb.

aug. 14. 06:08
 4/39 anonim ***** válasza:
63%
Sokaknak ott a Csók !!
aug. 14. 06:17
 5/39 anonim ***** válasza:
73%

Még 2017 környékén amikor sokkal olcsóbbak voltak az ingatlanok, akkor vásároltam egy lokációját tekintve nem valami jó ingatlan, ez miatt még az olcsón is olcsóbb volt.

Fel lett újítva és amikor jött ez a nagy áremelkedés akkor haszonnal eladtam. Így volt pénz a mostani ház önerejére.

aug. 14. 06:59
 6/39 anonim ***** válasza:
35%
Én nem tervezek
aug. 14. 07:50
 7/39 anonim ***** válasza:
76%
Havi 400 ezerből egy év alatt közel 5 milla összejön, de ha állampapírba rakpd, még több. 2 év alatt röhögve megvan az önerőd, miért sajnáltatod magad?
aug. 14. 08:12
 8/39 anonim ***** válasza:
29%
Ha most lennék fiatal, eszembe se jutna saját ingatlant venni. Bérelnék és boldogan élnék. Ha épp költözni kell munka miatt, akkor simán költözhetnék. Ha csökken a fizetésem, olcsóbbat bérelnék. Nyomorogni 20-30 éven át, hogy elmondhassam, hogy az a lakás az enyém? Közben meg ha munkanélküli leszek pár hónapra, akkor bukom az egészet? Köszi, de nem.
aug. 14. 08:30
 9/39 anonim ***** válasza:
63%
Szépen félre teszed a 400 ezreket, befekteted valamibe 2 éven át, az olyan 10 millió, ami már elég egy lakás önerejére.
aug. 14. 08:53
 10/39 anonim ***** válasza:
67%

Veszek egy üres telket valahol a dolgok szélén amin már van villany, esetleg temető mellett mert az mindíg olcsóbb, aztán felépítem meg engedélyeztetem saját magamnak!

Ameddig ez nincs meg addig meg rakatok rá egy konténert egy két millióért aztán lakok abba!

Az egész megvan 10 millából, annyit meg össze lehet rakosgatni még kevésből is!

A többit meg majd összefogja a cement ahogy régen is!

aug. 14. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!