A tanarok bere tenyleg ennyit emelkedett, valoban lehet hinni a bertablaknak?
Lattam, hogy mar kezdo tanar is brutto 500 000-tol 1millioig keres. Ha van tobb iskolad, kutatotanar vagy meg ennel is sokkal tobbet.
Ez igaz?
Hány bértábla van?
Nyilván ha valakinek saját iskolája is van, ráadásul több is, az jövedelmező.
A tanárok bére emelkedett. Hogy "ennyit"-e, az attól függ, te mihez viszonyítod, másrészt mit hiszel el. Az a táblázat csak a feszültség keltésére jó.
A többség valószínűleg az adható minimumot kapta. Vagy te mire tippelsz?
Erre pluszban a végzettség alapján járhat pár tízezer (mesterképzés, hiányszak).
Kb. nettó 350-450 között visznek haza.
Ha vannak pótlékok, pl. osztályfőnöki, az még erre jön, de azért külön megdolgozik.
A bértábla az adható minimumot tartalmazza, arra jönnek a pótlékok. Calószínűleg a legtöbben a minimumot kapták, de azért emelkedtek a fizetések.
#3 Én biológia tanári állást keresek kb 3 éve, de alig van kiírás, és ami van, azt csak kamuból írták ki, a pozíció már betöltött. Max ismerősök által lehet tanári állást találni, de nekem nincs nagy kapcsolatrendszerem. Tanárhiány? Hol?
#5 Mert a tankerület nem az iskolák között osztja ki a pénz. Ezt látom.
Akkor nem tanárhiány van, hanem korrupció a tankerületeknél.
Azt nem tudom, hogy más iskolákban mi a helyzet pontosan, de anyám tanár, ő egy technikumban tanít mesterpedagógusként, neki bruttó 795 ezer a fizetése, és ehhez jön hozzá, 60 ezer osztályfőnöki pótlék, tehát összesen 855 ezer.
A tankerületi vezetővel beszélt a héten, azt mondták, hogy nagyjából 15-20% emelés várható jövőre is, azzal már tényleg egészen emberi lesz a bére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!