Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanarok bere tenyleg ennyit...

A tanarok bere tenyleg ennyit emelkedett, valoban lehet hinni a bertablaknak?

Figyelt kérdés

Lattam, hogy mar kezdo tanar is brutto 500 000-tol 1millioig keres. Ha van tobb iskolad, kutatotanar vagy meg ennel is sokkal tobbet.

Ez igaz?

aug. 13. 20:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Hány bértábla van?

Nyilván ha valakinek saját iskolája is van, ráadásul több is, az jövedelmező.

aug. 13. 20:40
 2/13 anonim ***** válasza:
46%

A tanárok bére emelkedett. Hogy "ennyit"-e, az attól függ, te mihez viszonyítod, másrészt mit hiszel el. Az a táblázat csak a feszültség keltésére jó.

A többség valószínűleg az adható minimumot kapta. Vagy te mire tippelsz?

Erre pluszban a végzettség alapján járhat pár tízezer (mesterképzés, hiányszak).

Kb. nettó 350-450 között visznek haza.

Ha vannak pótlékok, pl. osztályfőnöki, az még erre jön, de azért külön megdolgozik.

aug. 13. 21:01
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha igaz lenne a havi 1 millió forintos tanári bér, akkor az évi 50 napos szabadság és ekkora bér mellett nem lenne tanárhiány. 1 millióért már kigyózna a sor az iskola előtt.
aug. 14. 05:37
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

A bértábla az adható minimumot tartalmazza, arra jönnek a pótlékok. Calószínűleg a legtöbben a minimumot kapták, de azért emelkedtek a fizetések.

#3 Én biológia tanári állást keresek kb 3 éve, de alig van kiírás, és ami van, azt csak kamuból írták ki, a pozíció már betöltött. Max ismerősök által lehet tanári állást találni, de nekem nincs nagy kapcsolatrendszerem. Tanárhiány? Hol?

aug. 14. 07:30
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
4: nem úgy van tanárhiány, hogy nem találnak tanárt üres állások betöltésére, hanem úgy, hogy kevesebb tanárt tudnak alkalmazni, mint amennyire a normális oktatáshoz szükség lenne.
aug. 14. 07:40
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

#5 Mert a tankerület nem az iskolák között osztja ki a pénz. Ezt látom.

Akkor nem tanárhiány van, hanem korrupció a tankerületeknél.

aug. 14. 09:08
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk a kiadvány szerint mindenki minimum br. 780e-et kap, az enyém valahogy csak 432e-re jön ki.
aug. 14. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

Azt nem tudom, hogy más iskolákban mi a helyzet pontosan, de anyám tanár, ő egy technikumban tanít mesterpedagógusként, neki bruttó 795 ezer a fizetése, és ehhez jön hozzá, 60 ezer osztályfőnöki pótlék, tehát összesen 855 ezer.

A tankerületi vezetővel beszélt a héten, azt mondták, hogy nagyjából 15-20% emelés várható jövőre is, azzal már tényleg egészen emberi lesz a bére.

aug. 14. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
27%
Látom sikerült legpontozni. Pontosan melyik része volt a válaszomnak "nem hasznos" ?
aug. 15. 08:27
 10/13 anonim ***** válasza:
25%
Igen, nagyjából ez a bértábla. A gond csak az, hogy általában mindenhol a minimum értékeket adták meg. A maximum az ilyen propaganda. Bár őszintén egy nyugdíj előtt álló, elismert kolléga fizetésére se lenne olyan nagyon nagy szentségtörés, ha kár bruttó 1 millió felett is keresne, szerintem.
aug. 15. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!