Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hagyták az emberek...

Miért hagyták az emberek ennyire elszállni a szakikat?

Figyelt kérdés

Egyrész egyszerűen pofátlanság amennyit elkérnek egy-egy unkára, legyen az autószerelő, lakatos vagy valailyen építőipari szaki. Másrészt a megbízhatóság, minőség amit kapsz ezért, az sokszor rosszabb, mintha magadnak csinálnád.

Mégis vígan élnek, még egy kóklerek festő is nagyobb fizetéssel, mint amennyit eg 20 év tapasztalattal rendelkező orvos. Egy burkoló pedig veri a 35 év tapasztalattal rendelkezőt is. Szerintem ez nagyon nem normális.

Én már rég magamnak csinálok minden szakmunkát, amit csak lehet. Egyedül egyszer kellett egy villanyszerelőt hívnom.

júl. 27. 14:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%

Épp egy hetem ment el a "szaki" keresésére, aki legalább annyinak megfelel, hogy 1 hónapon belül el tud vállalni egy veszélyessé vált kisebb melléképület bontási munkát és néhány kisebb tetőjavítást, mint bejegyzett vállalkozás, kivitelezői regisztrációval a kamaránál.

Az első árajánlat közel 100kmre lévő jelentkezőtől abból állt, hogy mi a keretem rá?!

Számlával, szerződéssel, sitt elszállítással, legálisan 1 milliót lőttem be, de csak 700-at mondtam. Azt mondta ha 750-be kiegyezünk, akkor megoldja. Még bele is mentem majdnem, mire kiderült vállalkozás sincs mögötte és nem tud kivitelezői szerződést kötni, de az ismerőse cége majd bejelenti arra a napra az embereit és majd azok számláznak :-))

Hívtam egy másik, korábbi környéki, kivitelezői kontaktként kapott számot. Árat nem mondtam, ő annyit mondott, ha ez Pesten lenne, akkor kb. 1 millió lenne, de hogy "mindenkinek jó legyen", 700-at mondana. Ekkor elszóltam magam, hogy az előző is e szerint adott ajánlatot, de nem tud szerződést biztosítani, meg kiderült vállalkozása sincs. Itt biztosítottak, hogy le lesz papírozva és lehet hogy 650-ből is kijön 3 emberrel. Az érdekes, hogy anyag költségre való kitéréskor elhangzott a "van itthon ilyenem"... :-))

Eltelt 1 hét, azóta is várom az ajánlatot és a szerződést.

Meguntam, feltettem Jószakira munkát pénteken egy nap alatt 10 jelentkező, 4 telefonos próbálkozás. A jelentkezők közül 2 vállalkozó van bejegyezve az iparkamaránál... 1-et pedig én néztem ki a nyilvántartásból, akivel legalább helyszíni szemléig eljutunk egy email váltás és 2 hét kóklerre várakozás után. Úgy néz ki jövő héten legalább eljutunk odáig hogy lesz árajánlat is a kezünkben :-).

De a "kedvenc jelentkezőm" smsben a Jószakiról ő volt miután beleírtam, hogy Építésügyi hatósági ellenőrzés és Navos visszaellenőrzés is lesz, a hivatalos eljárás és a projekt jellege miatt ne húzzuk feleslegesen egymás idejét a fekete és szürke ajánlatokkal.

Minden előzetes nélkül kioktató üzenetet kaptam "ajánlatként": -)

Telefonszám alapján, azért nem sokból telt kideríteni, hogy szintén feketéző kókler. Helyesírásból ítélve pedig, nem túl bizalom gerjesztő "komoly cég" lehet.

júl. 27. 16:30
 12/31 anonim ***** válasza:
19%
5. "Nyilván amire szükség van és hiány van belőle, azt jobban megfizetik." És a tanárokkal mizu? Azokból nincs hiány? Azokra nincsen szükség?
júl. 27. 18:27
 13/31 anonim ***** válasza:
23%

12.

Az állami szféra.Nem tud a piac korrigálni.

júl. 27. 18:31
 14/31 anonim ***** válasza:
19%
#12 nincs.
júl. 27. 18:33
 15/31 anonim ***** válasza:
70%
Azért, mert a legtöbb ügyes elment külföldre dolgozni, Magyarországon pedig kevés szakember maradt. Mivel kevesen vannak - általában csak ismerősön keresztül találsz - felment az ára, a jók akár hónapokkal előre be vannak táblázva. A rosszak meg ugye könnyebben ráérnek, mert kevesebb a visszatérő vendég.
júl. 27. 19:34
 16/31 anonim ***** válasza:
39%

Üdv a felnőttek világában.

A piac áraz, a kívülről bevitt torzító tényezők, pedig rontanak a helyzeten.

De egyszerű a kérdés, hajlandó vagy megfizetni a felárát a nem kóklernek? Nyilván nem, mert akkor megy tovább a mantra, hogy a szaki még többet keres és az rossz, így megfizeted inkább olcsóbban a kóklert.

júl. 27. 20:16
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy te meg tudnád-e csinálni a melót, és ha igen akkor mennyiért csinálnád meg? Az összeghez add hozzá az adókat és költségeket.

Amúgy meg azért ennyi, mert verseny van a szakmunkásokért. Ahhoz mennek aki többet fizet.

júl. 27. 21:00
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem az árral van baj, mert azt megértem, így működik a piac. Nem is azzal van baj, hogy sokára ér rá, ez is nyilván annak a hozadéka, hogy kevesebben vannak, mint a kereslet.

Engem az b..sz fel, hogy a végén majdnem mindig kiderül, hogy sokszor annyira se ért hozzá a "szakember", mint te és neked kell elzavarni a halálba. Eküszöm, ma már mindenki azt hiszi, hogy csak azért, mert látott messziről ecsetet, ő festő, meg mert ismer valakit, aki látott téglát, kőműves.

Ha drága lenne, de remek munkát végezne a szaki, akkor egy szavam nem lenne, de manapság szinte minden esetben jobban megéri rászánni az időt, körbekérdezni baráti körben, hogy valaki esetleg csinált-e már ilyet és youtube oktatóvideókat nézni, mint kihívni valakit arany áron.

júl. 28. 00:32
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát, valóban sokat kérnek egy kicsit ahhoz képest, hogy általában mit nyújtanak...

Ha minőség lenne mögötte,én sem panaszkodnék.

De se minőség, se szakértelem, a munka minősége mindig gáz.

júl. 28. 16:12
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nagyon gáz. Konkrétan mi már szívtuk be burkolóval is aki drágán és szarul dolgozott illetve festővel is. Csempézés után a falon 2-3 mm-es szintkülönbségek voltak, festő foltosan festett szarrá vizezve a festéket. Autószerelő trehányul csinálta meg, üzemanyagszűrő csere után összefolyatta a motorteret gázolajjal és fel sem törölte.

Úgyhogy ezek után 99%-ban magam csinálok mindent és szomorú de jobb minőségben, mint sok tróger szakember.

júl. 28. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!