Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hagyták az emberek...

Miért hagyták az emberek ennyire elszállni a szakikat?

Figyelt kérdés

Egyrész egyszerűen pofátlanság amennyit elkérnek egy-egy unkára, legyen az autószerelő, lakatos vagy valailyen építőipari szaki. Másrészt a megbízhatóság, minőség amit kapsz ezért, az sokszor rosszabb, mintha magadnak csinálnád.

Mégis vígan élnek, még egy kóklerek festő is nagyobb fizetéssel, mint amennyit eg 20 év tapasztalattal rendelkező orvos. Egy burkoló pedig veri a 35 év tapasztalattal rendelkezőt is. Szerintem ez nagyon nem normális.

Én már rég magamnak csinálok minden szakmunkát, amit csak lehet. Egyedül egyszer kellett egy villanyszerelőt hívnom.

júl. 27. 14:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
78%

És mit tudunk tenni? Menjünk a parlament elé sztrájkolni, hogy a burkolás, autószerelés meg egyebek legyen hatósági áras?

Amit tudok én is mindig magamnak csinálok. Az autómat csak a garanciaidő alatt hordtam szervvizbe.

Ha a fizetésekkel arányos munkadíjakat kérnének, azt nem sajnálnám. De amikor pár óra munkára elkérnek annyit, amennyit 16 év gyakorlattal egyetemi oktatóként egy hét alatt keresek, azt én is kicsit méltánytalannak érzem. Ilyenkor azzal szoktak jönni, hogy dehát nekik a befektetett tanulást is meg kell fizetni, meg hogy az milyen nehéz és fárasztó munka. Nos, egyetei oktató sem láblógatással lettem és laborban mérgező, rákkeltő, egyéb veszélyes anyagokkal dolgozni sem csak gyerekjáték, csupa móka és kacagás.

De mit tudunk tenni? Ha itt hőbörgünk, azzal mi változik?

júl. 28. 19:41
 22/31 anonim ***** válasza:
26%
#21 Érezheted méltánytalannak, de ez nem a szakmunkás hibája. Ha neked röhejes bért fizet az állam a kemény munkádért az még nem ok arra, hogy röhejes díjat várj el egy szakitól. Sajnos a piaci bérek elszakadtak az állami bérektől. Ha többet akarsz keresni mint amit az állam fizet, ki kell lépned a valós munkaerőpiacra. Attól hogy neked sok éves felsőoktatási tapasztalatod van nem várhatod el, hogy más ingyen dolgozzon neked.
júl. 28. 20:17
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

#22. Milyen állam fizet nekem?! Semmilyen "állami bért" nem kapok. Azt gyanítom pár évvel le vannak maradva az ismereteid. Munka törvénykönyve szerinti szerződéses alkalmazott vagyok, semmi közöm az államhoz.

Legutóbb gyógyszergyárba mehettem volna, reggel 6-kori munkakezdéssel, fél évenként életkortól független kötelező prosztatavizsgálattal (reproduktív szerveket károsító szereket kellett volna gyártani), másik településre ingázva, kevesebb fizetésért, mint a mostani. Köszi, lehet hogy szerinted ez nagyszerű lett volna számomra, én inkább kihagytam.

"...nem várhatod el, hogy más ingyen dolgozzon neked." Én egy szóval se írtam ilyet, de a szavaim szándékos kiforgatás az megy ezerrel. Tehát egy napi munkáért hat számjegyű összeg teljesen rendben van. Oké. Akkor nem is értem a kérdés kiírójában hogy merült egyáltalán fel ilyen eretnek gondolat... hiszen egy havi munkáért 2-3-4 millió forint az nem sok. Csak állítólag valamilyen állam fizet nekem keveset. Rendben.

júl. 28. 20:51
 24/31 anonim ***** válasza:
18%

A sok szerencsétlen aki alja munkának nevezi a szakik által végzett munkát, azoknak milyen komplexusa van? Ennyire irigyek vagytok, hogy szaros szakmával, koszos szakik simán többet keresnek, mint ti? Hogy az iskolában lenézett szar tanulók, lealáznak fizetés tekintetében?

Szegény fiúcskák 😂

aug. 24. 20:00
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

#24 miert lennek irigyek? Tobben leirtuk, hogy kifejezetten orulunk neki, hogy megcsinalja valaki azt a munkat, amit mi nem vegeznenk el.

Nagyon szivesen megfizetem oket ezert, mint ahogy a kukasoktol sem sajnalom a penzt peldaul.

aug. 24. 20:11
 26/31 anonim ***** válasza:

"A sok szerencsétlen aki alja munkának nevezi a szakik által végzett munkát, azoknak milyen komplexusa van? Ennyire irigyek vagytok, hogy szaros szakmával, koszos szakik simán többet keresnek, mint ti? Hogy az iskolában lenézett szar tanulók, lealáznak fizetés tekintetében?"

Éppen az a kommentek konklúziója, hogy a "szakik" nem értenek ahhoz amit csinálnak és extrém sok köztük a szimpla csaló kókler. Na, ezeket lámpavasra húzná mindenki, a szépen dolgozó szakikkal semmi baj nincs.

aug. 24. 20:34
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyire irigyek vagytok"

Miért irigykedne bárki is? Nem egy rakétatudomány ez, az nem megy szakinak, aki nem akar.

aug. 24. 20:38
 28/31 anonim ***** válasza:
18%
#27 Persze. Ezért hianyszakma az összes milliós kereseti lehetőség mellett. Ezért mennek inkább kukásnak, gyári melósnak 4 műszakban, mert bárki lehet 😂. Mégse tudja a többség megcsinálni otthon a burkolást, festést, kőműves munkát és inkább szakít hív úgy, hogy 1 hetes munkáért 1 havi fizetését ki kell fizetni.
aug. 24. 21:11
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ugyanúgy hiányszakma, mint például a buszvezető, ezért is fizetik meg jól. Nem sokan hajlandóak elvégezni. Tegyük fel, ha nekem szart kellene lapátolni, akkor kimondottan sok pénzt kérnék érte, pedig nem egy bonyolult dolog. Ugyanígy, ha nekem kéne csúsznom-másznom a koszban, hogy a szomszédnak szép háza legyen, azért is sok pénzt kérnék, mint ahogy a szakik teszik. Szerintem ez teljesen jól van így, egyetértek veled.
aug. 24. 21:37
 30/31 anonim ***** válasza:
14%
#29 Istenem de szeretem az ilyen idiotakat. iattatok tudok elkerni 8 ora unkaert 100 ezret, a felesegem meg igy tud fodraszkent 10-15 ezres oraberben lenni. Koszonom nektek :)
aug. 25. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!